BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-06-2010, 05:44 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email Settings is redirected to Browser

Please Login to Remove!

After upgraded to OS 5 and turned on Contacts Synchronization,

To start contacts synchronization with your BlackBerry® device, complete the security activation on your device:
1. On the Home screen, click the Setup icon and click Email Accounts or Email Settings.
2. After you log in, the security activation starts. When security activation is complete, wireless synchronization of your contacts with your device automatically begins.

However, when click Setup -> Email Settings on device, it's always redirected to Browser, where the security activation cannot be done. How can I enter the email setting application, not device browser?
Offline  
Old 09-06-2010, 08:49 PM   #2 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

battery pull, send service books to device, put battery back in.

that should get you the sb you need.
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 09-06-2010, 08:58 PM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,033
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Are you on BES? If so, you may need to contact the BES Admin to get it set up again.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-07-2010, 08:02 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by somerandomguy View Post
battery pull, send service books to device, put battery back in.

that should get you the sb you need.
It doesn't work. Also tried deleting service books before pulling battery, not working either
Offline  
Old 09-07-2010, 08:06 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dubdub View Post
Are you on BES? If so, you may need to contact the BES Admin to get it set up again.
No. I'm using BIS. It currently always redirects me to BIS web site. I want to enter Email Setting application to complete the security activation on device.
Offline  
Old 09-07-2010, 08:22 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

id your SB's were sent then the app should be come active. if the app still isint activem then it may be possible that it was not installed on the device during the upgrade.

i say backup and then wipe / install new os. take care to not strip anything out.
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 09-07-2010, 08:26 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: May 2008
Model: 9900
OS: 7.1 Hybrd
Carrier: tmo
Posts: 515
Post Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

if *.

the thing you're talking about is an application installed on the device. a SB activates it, usually it replaces the web shortcut.
__________________
--- Siggie ---
Offline  
Old 09-09-2010, 08:44 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Cincinnati Bell
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

wiped out all device data from security option and then re-installed os. from app loader it showed the email setup application was installed. but when clicked on email settings icon, it was again redirected to browser.

i'm not sure it was caused by os upgrade. i downgraded to previous version 4.6 but found same. I used the application to set up all my email accounts from device about year ago. no idea when it turned to browser.

searching Internet these days. another guy reported he had two icon, one linked to browser, the other to email setup application, but no one can explain

Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.