BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-13-2012, 04:42 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Toronto
Model: 8900
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 11
Post Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem

Please Login to Remove!

I have an intermittent problem with my 8900. Most of the time I can't access anything on my home page. I can scroll around with the trackball, but I can't click into any menu item. Also, at the same time, the keypad doesn't seem to work. Sometimes, for no reason I can think of, everything is fine with the phone.

I've tried the following:
- searching this forum for ideas - I might have missed a few, but I got a lot of good advice to go on before posting this.
- battery pulling
- a simple update of my handheld
- a wipe ad reinstall of the latest OS - as per the instructions posted in this forum. Now running OS 5.0 bundle 1728.
- battery pulling. I realize that I've already mentioned this, but i've done it so many times I figured it was worth a second mention.

Noteworthy:
-No water was involved
-The phone wasn't dropped or subjected to any other kind of trauma I can think of.


Any help would be appreciated.

Thanx
Offline  
Old 04-13-2012, 06:07 PM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default Re: Problem

When it happens, does it correct on its own if you wait, or does it require a battery pull to correct it?

When you reinstalled the OS, did you test with the stock system, before reloading your apps?
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
The Following User Says Thank You to aiharkness For This Useful Post:
Smythers00 (04-13-2012)
Old 04-13-2012, 06:59 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Toronto
Model: 8900
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 11
Post Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Problem

It has only corrected itself once, when I left it on over night, so like over 5-6 hour period. Otherwise I've never waited more than 2 hours and pulled the battery.

I didn't test with the stock system - actually, I'm not sure what you mean by that so I guess I didn't perform that kind of testing. I'm a little new at this.

What I did do was follow the instructions on how to wipe the blackberry "How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ" (forum wont let me post an url link just yet - I'm too new )

And, having installed OS 5.0, that's what I'm left with at this point. The problem still persists.
Offline  
Old 04-13-2012, 07:07 PM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default Re: Problem

What I meant by stock system is just the OS with its native apps, and no add on or third party apps.

From your description, I'm doubting it is a hardware problem, but it could be.

Maybe it is software related. If you test with the stock system and it works fine, then the next thing to do is add your apps one at a time and test for 24 hours in between. Start with the apps you absolutely need, and hold the non-essential apps until last. (Rather than wipe and reload, try a security wipe first, and select the option to delete user installed apps as well.)

If you still have the trouble with the stock system, that points to a hardware problem.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile

Last edited by aiharkness : 04-13-2012 at 07:09 PM.
Offline  
The Following User Says Thank You to aiharkness For This Useful Post:
Smythers00 (04-13-2012)
Old 04-13-2012, 07:13 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Toronto
Model: 8900
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 11
Post Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Problem

At this point all I have is a vanilla install of the 5.0 OS. Heck, i can't even click ok on the license agreement screen from the install. I'm just waiting for it to self correct now.

I guess I'm looking at a hardware problem.

Any ideas what could be wrong in the hardware? I'm just curious.
Offline  
Old 04-13-2012, 07:23 PM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default Re: Problem

Could be moisture. I know you said no water, but it doesn't take much to cause keyboard and button issues. People have reported sweaty pocket, humid shower room, etc. You might try drying the device for days in dry rice. But probably a new BlackBerry is your best move. See what others say.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile

Last edited by aiharkness : 04-13-2012 at 07:24 PM.
Offline  
The Following User Says Thank You to aiharkness For This Useful Post:
Smythers00 (04-13-2012)
Old 04-16-2012, 02:39 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Toronto
Model: 8900
OS: 5.0
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 11
Post Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Problem

Took the phone in to be serviced - apparently it was a problem with the keyboard. Works like a charm now. Thanks for the help.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Problem
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem connecting to Bluetooth car kit dpmscot General 9300 Series Discussion - Curve 3G 2 01-14-2012 04:09 AM
Bridge problem with 9700 Maydhd General PlayBook Discussion 2 01-10-2012 09:27 AM
BES and Domino od different Notes domain - problem Mikle BES Admin Corner 13 06-13-2008 03:07 PM
nXTL problem on 7520 CyBeRcR0W General BlackBerry Discussion 1 08-18-2006 08:23 PM
BES problem or Exchange 2000 problem? Smits General BlackBerry Discussion 5 08-12-2006 11:21 AM





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.