BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-24-2008, 09:35 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Misake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Model: 9000
OS: 4.6.0.297
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Windows Live Messenger

Please Login to Remove!

Hi! Hm...I know that this may not be a "BOLD" problem but I'm confused as to why I cannot send any msgs on Messenger... I have no problem logging in, receiving messages from my contacts etc...but whenever I try to send a message, it says there is a problem with the server and I should try again
__________________
A Blackberry Newbie - 9000 is my first BB!
Offline  
Old 08-24-2008, 10:22 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2007
Location: Australia
Model: 9000
OS: 4.6.0.134
PIN: N/A
Carrier: Optus
Posts: 46
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Misake View Post
Hi! Hm...I know that this may not be a "BOLD" problem but I'm confused as to why I cannot send any msgs on Messenger... I have no problem logging in, receiving messages from my contacts etc...but whenever I try to send a message, it says there is a problem with the server and I should try again
Atleast you can get it installed, when I try OTA it says my device doesn't meet the requirements
Offline  
Old 08-24-2008, 11:01 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Misake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Model: 9000
OS: 4.6.0.297
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by genetix View Post
Atleast you can get it installed, when I try OTA it says my device doesn't meet the requirements
Hahaha well Messenger is no use when you can't send any msgs...so it's in a way like not having it at all
__________________
A Blackberry Newbie - 9000 is my first BB!
Offline  
Old 08-25-2008, 06:19 AM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fleckney, Leics. UK
Model: ifone
OS: 5.01
PIN: no more, Imessage :(
Carrier: Orange UK Business
Posts: 259
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I got the same thing on my Curve, and on my Bold - i even followed the instal thread, and put the wlm servicebooks on my device, and it still doesnt work :(
Offline  
Old 08-25-2008, 09:10 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Misake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Model: 9000
OS: 4.6.0.297
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BLAH! I just tried going on messenger in the office right now, hoping that it would work (since youtube seems to like my work environment more than my home)...but nope, still no luck! :(
__________________
A Blackberry Newbie - 9000 is my first BB!
Offline  
Old 08-25-2008, 09:21 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
SurrealCivic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: KW
Model: 9500
OS: 4.7.0.113
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Misake View Post
Hi! Hm...I know that this may not be a "BOLD" problem but I'm confused as to why I cannot send any msgs on Messenger... I have no problem logging in, receiving messages from my contacts etc...but whenever I try to send a message, it says there is a problem with the server and I should try again
I am having the exact same problem as you. I cannot figure it out. I have uninstalled and reinstalled the MSN client on my BlackBerry several times. I have upgraded my software on my Bold from 4.6.0.92 to 4.6.0.112 to 4.6.0.126 and the problem still exists. I have been experiencing this issue for about two to three weeks now.
Offline  
Old 08-25-2008, 09:23 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Location: Toronto, Canada
Model: 9900
Carrier: Rogers, Telus, Orange
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Doesn't MSN on the BB use a server that the carrier hosts? Could the server be having the issues?
Offline  
Old 08-25-2008, 10:01 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montreal
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having this issue as well. I can install and log in to MSN messenger on my Pearl 8110. And i can receive message but i can't send any messages to my contacts or reply!, Error says; "Your message could not be sent (error: there is a problem with the server. Please try again later.)"

Is there anyone else having this issue. Maybe there is an issue with the server or is it something wrong setup on my BB.
thanks

Last edited by viper2003 : 08-25-2008 at 10:08 AM. Reason: Spelling mistake correction!
Offline  
Old 08-25-2008, 01:30 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Misake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Model: 9000
OS: 4.6.0.297
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My friend who has a Pearl says she is also having the same problem lately. She used to be able to use MSN messenger no problem, but like us, she is getting that problem-with-server message for the past few weeks...so I dunno~
__________________
A Blackberry Newbie - 9000 is my first BB!
Offline  
Old 08-25-2008, 01:44 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
Carrier: Rogers
Posts: 129
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is intermittent. I have had success but mostly failure with Windows Live Messenger on the Bold. I only installed it once.

Santo
Offline  
Old 08-25-2008, 02:08 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
wunderbar's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Edmonton AB, Canada
Model: 9630
Carrier: Telus
Posts: 300
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've been having issues with it today on my 8830. it may not be a device specific issue, but a network issue.
__________________
Blackberry Admin
BES 5.0.2 MR4
Exchange 2010 SP1 RU2
Blackberry 9630
WES 2008 Alumni
Offline  
Old 08-25-2008, 03:29 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montreal
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah i think the same thing!
Offline  
Old 08-25-2008, 03:55 PM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have this problem sometimes too and I'm using it on my Pearl.

Last edited by beyondthesmile : 08-25-2008 at 08:17 PM.
Offline  
Old 08-25-2008, 04:05 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Belly_Dancah's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Model: curve
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

....so the solution is?????????????
Offline  
Old 08-25-2008, 04:28 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2007
Location: Montreal
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey i just removed the batter again for 30sec, and rebooted and it seems to be working now!!!!!!
Offline  
Old 08-25-2008, 05:41 PM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2008
Model: BOLD
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Go to options -> advanced -> service book

Delete ALL the WLM service books.

Go to options -> advanced -> host routing table.

Do a register now from the menu and the service books will download again.

This fixed it for me.

This has been going on for weeks though. I've noticed it on all of my devices. Reinstalling WLM application will not help. It's a SB/Connection issue.

Hope this helps. It seems to do it more if you are on a WiFi connection as well.
Offline  
Old 08-25-2008, 06:55 PM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Misake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Model: 9000
OS: 4.6.0.297
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by viper2003 View Post
Hey i just removed the batter again for 30sec, and rebooted and it seems to be working now!!!!!!
Viper!!!!!!!!!!!! I followed you advice and did what you did (remove battery for 30sec - 1 min) and it WORKS NOW!!!!!! :D Im so happy!!! ^^

Now I have to tackle youtube.....
__________________
A Blackberry Newbie - 9000 is my first BB!
Offline  
Old 08-25-2008, 09:24 PM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Misake's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto
Model: 9000
OS: 4.6.0.297
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 37
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK...

It is very inconsistent....sometimes it would work, sometimes it wouldn't. BUT HEY, better than not working AT ALL? LOL
__________________
A Blackberry Newbie - 9000 is my first BB!
Offline  
Old 08-29-2008, 07:15 PM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jun 2006
Location: Vancouver, BC
Model: 8300
Carrier: Rogers
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can someone post a link to the OTA MSN link? thanks..
Offline  
Old 09-04-2008, 08:56 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Iusacell (MX)
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't think it is a device nor a network problem. I think it's a problem with the Live Msgr service. Well, I don't know.

I like the application so I have it installed, but many times I need to connect to MSN via my MIG33 programs that never fail.

I think I will use MIG33 for now.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.