BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-16-2008, 09:19 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
jeremy's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: US
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 276
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post OS : Bold 9000 4.6.0.263/4.6.0.144 (English + East Asian Languages)

Please Login to Remove!

BlackBerry Handheld Software v4.6.0.263 (EastAsia)

Package Version: 4.6.0.263
Consisting of:

Applications: 4.6.0.144
Software Platform: 4.0.0.143
File name: 9000jEastAsia_PBr4.6.0_rel263_PL4.0.0.143_A4.6.0.1 44_Telstra.exe
File size: 94.77MB

Select "...9000 smartphone" from the pull-down list:
https://www.blackberry.com/SoftwareD...ient=eiKaMQ2dL


1. Make sure you have Desktop Manager 4.6 installed. Older versions will load the OS but may not be full compatible with all the memory of the Bold. You can get DM 4.6 here:
Vodafone Germany
2. Download the above OS file to the PC then install it to the PC by running the file you downloaded.
3. Locate the vendor.xml file and delete it. It's located in c:\program files\common files\research in motion\apploader
4. Plug in BB and Open Desktop Manager. You should be prompted to upgrade.
The process takes about 45 minutes to an hour depending on how much data you have to backup and restore during the process. Once it's done loading the new OS it will reboot (it may do this twice during the entire process.) You will see a white screen with an hourglass for up to 20 minutes at a time while the DM says "waiting for initialization."
If you end up with a white screen with small icons and the number 507, simply connect to DM again and run application loader again and it should load the OS to the device.

Previous OS version for the 9000: http://www.blackberryforums.com/gene...6-0-126-a.html

Last edited by John Clark : 09-16-2008 at 09:22 PM.
Offline  
Old 09-16-2008, 09:22 PM   #2 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Nice find!

Stuck thread.
Offline  
Old 09-16-2008, 10:00 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Medic48's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mississauga, Ontario, Canada
Model: 9810
OS: 7.1.0...
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 470
Post Thanks: 4
Thanked 24 Times in 16 Posts
Default

Here's hoping the memory leak is fixed !!! *fingers crossed as I'm downloading now*

--Phil
__________________
Phil
Emergency Medical & Disaster Response
BlackBerry PlayBook 64GB, 9900, 9810, 9800, 9780, 9700, 9000, 8310, 8220, 8700R, 8100, 8300, 7290
Offline  
Old 09-16-2008, 10:13 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney, Australia
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: Optus
Posts: 24
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Downloading now. My fingers are also crossed that it fixes the memory leak. Not too sure if it was just a co-incidence however the memory leak seems to have slowed down since manually changing the phone back to 2G.
Offline  
Old 09-17-2008, 06:18 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
MiamiBerry's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Miami
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: AT&T
Posts: 114
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure this is memory leak or simply the way the RAM works on this device. The memory status (File free) on mine varies from 27MB to 16MB throughout the day. I have no crashes, and the memory (File free) always seems to be going back up to the 27's when I wake up.
Offline  
Old 09-17-2008, 12:55 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just updated mine with this latest one on the above post.

My "About" now returns a v4.6.0.144 (Platform 4.0.0.143).

I was previously on the out-of-the-box Rogers Wireless of v4.6.0.125 (Platform 4.0.0.1340).

I had some things I noticed on the old one that are now gone (voice mail indicator/entry in logging wasn't removed, seems to get that black clock icon quite a bit when typing) and those appear to have been fixed/improved.

I did have one other issue of when during a phone call it would be very choppy, like cutting in and out...couldn't determine if this was a issue with the wi-fi checking something while I was on the call, or, if it was a 2g/3g switching issue, but I'll report back as to my findings on the new OS.

So, just wanted to send out my experience: far so good on the basic usage of email/calendar/contacts/wi-fi, etc on a Rogers one.

(ps: I use my BB what seems like every minute of the day, so if there is something wrong, I should find it out today/tomorrow I hope... if I do, I'll post back...).

Cheers,
Greg
Offline  
Old 09-17-2008, 06:20 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8530
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 86
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

Since I installed this update I've been unable to connect to my wifi. Before I could connect to my saved profile but now each time i get a message saying could not obtain an IP address or could not authenticate, but I've checked and double checked the password access key (and anyway its saved and was working this morning and the wifi is working on the laptop next to the phone!). Any ideas please? I've tried a battery pull which didnt help...
Offline  
Old 09-17-2008, 10:46 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8700
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with wifi

Quote:
Originally Posted by ELIH2 View Post
Hi,

Since I installed this update I've been unable to connect to my wifi. Before I could connect to my saved profile but now each time i get a message saying could not obtain an IP address or could not authenticate, but I've checked and double checked the password access key (and anyway its saved and was working this morning and the wifi is working on the laptop next to the phone!). Any ideas please? I've tried a battery pull which didnt help...


Have you found the solution?
Offline  
Old 09-17-2008, 11:02 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
d33pa's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Model: 9780
OS: 6.0.0.359
Carrier: Rogers BIS/BES/BES
Posts: 92
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Quote:
Originally Posted by ELIH2
Hi,

Since I installed this update I've been unable to connect to my wifi. Before I could connect to my saved profile but now each time i get a message saying could not obtain an IP address or could not authenticate, but I've checked and double checked the password access key (and anyway its saved and was working this morning and the wifi is working on the laptop next to the phone!). Any ideas please? I've tried a battery pull which didnt help...
I would try restarting your wireless router.
Offline  
Old 09-17-2008, 11:05 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
d33pa's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Model: 9780
OS: 6.0.0.359
Carrier: Rogers BIS/BES/BES
Posts: 92
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

I'm curious as to d/l 4.6.144 or stick with the unofficial 4.6.147 Wouldn't the 147 have more fixes? Any suggestions?

Last edited by d33pa : 09-17-2008 at 11:07 PM.
Offline  
Old 09-17-2008, 11:43 PM   #11 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

147 would theoretically h ave more bug fixes. Personally, I'd install the latest you can find.
Offline  
Old 09-18-2008, 02:42 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8530
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 86
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Restarting the router was the solution! Sorry for blaming the OS... I didnt think to do that because the laptop was connecting fine but one quick push of the button and now the phone is connected to wi fi. Thanks for the suggestions!
Offline  
Old 09-18-2008, 03:01 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
tao980's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Suceava, Romania
Model: 9000
Carrier: Orange Romania
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I upgraded to 4.6.0.144 (from 126) yesterday and everything seems OK so far. BB Alerts 1.65 is working fine and I haven't experienced any memory leaks (yet).
Offline  
Old 09-18-2008, 08:02 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Location: east midlands
Model: 9780
OS: 6.0.0.294
PIN: 2356910A
Carrier: Orange
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by n00ne View Post
I upgraded yesterday but it seems I had some problems with this firmware. First of all, WiFi didn't quite work (it was not my router). Once I went to 147 everything is back to normal. So far 147 looks better to me even though it seems the Bold feels warmer with this firmware.
I have been running 147 for 4 days since I got my BBB

Absolutely no problem at all
Offline  
Old 09-18-2008, 08:12 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Optus
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I seem to be getting random shutdowns.
Offline  
Old 09-18-2008, 08:25 AM   #16 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Aug 2008
Location: Basel
Model: 9780
PIN: N/A
Carrier: Swisscom
Posts: 1,579
Post Thanks: 5
Thanked 119 Times in 116 Posts
Default

There is one big improvment in the .144, which my customers really waited for: Japanese Input support is now officially provided and working. My device is stable with .144 (running for 24 hrs on that version now).

Last edited by freakinvibe : 09-18-2008 at 08:33 AM.
Offline  
Old 09-18-2008, 10:56 AM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Taomyn's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Luxembourg
Model: 9800
OS: 6.0.0.284
Carrier: LuxGSM
Posts: 51
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just upgraded my .126 to .144 and I'm impressed how much was actually restored afterwards. Now if only they could somehow recover the BES activation then it would save me 15 minutes on our helpdesk to get it re-activated.

Seems ok so far, but it removed a lot of files according to the Desktop Manager and didn't like any of the Nordic Input options so I had to remove them. I can't find a log file in order to show what it did.
Offline  
Old 09-18-2008, 09:59 PM   #18 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: Telstra
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do RIM provide any sort of change log for these handheld O/S updates?

Have installed this update on a Telstra 9000. Working well so far. Before the install would work I had to go into Advanced in the Desktop software and remove the dutch input langauge option. Activated and all seems to be working well now.

Lets hope there are some improvements around the battery charge time! Seems to take all damned day to charge the Bold up. Then a day for it to run out.
Offline  
Old 09-18-2008, 10:06 PM   #19 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,686
Post Thanks: 4
Thanked 100 Times in 72 Posts
Default

Wirelessly posted (BB 11020)

RIM provides them to the carriers only. We rarely ever see them.
Offline  
Old 09-19-2008, 01:38 AM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2007
Model: 8800
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi
i got the problem since last day the Bowser both of them is not working, if a use the opera this worked but not with the default Borwoser Blackberry and also Vodafone.

iget this only loading page this is everyhting also i try a new Enterprise aktiviation it doesnt work.

is there somebody with the same issus?

thanks
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.