BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-13-2008, 08:54 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
adamzeit's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default HELP!!! My Bold HOSED during 162 update!!!

Please Login to Remove!

CRAP!!! Please help! I was updating to .162 and right in the middle I got an "upable to connect during multi functional operation" - and then the update just stopped!!! Help! I tried to reconnect but no luck. I then pulled the battery and nothing comes back up! The red light just flashes slowly twice - then stops....then flashes twice again!

Anyone?? Freaking out here! Thanks!
Offline  
Old 10-13-2008, 08:57 PM   #2 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

First... don't freak out. Second... give people a few minutes to catch this Thread, and someone will be able to help you through this. I would help, but I (knock on wood) have never had something like this happen.
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 10-13-2008, 09:09 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
carsmovies's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: GTA, Canada
Model: 9000
OS: 5.0.0.190
Carrier: Rogers
Posts: 684
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by adamzeit View Post
CRAP!!! Please help! I was updating to .162 and right in the middle I got an "upable to connect during multi functional operation" - and then the update just stopped!!! Help! I tried to reconnect but no luck. I then pulled the battery and nothing comes back up! The red light just flashes slowly twice - then stops....then flashes twice again!

Anyone?? Freaking out here! Thanks!
First wipe your bold using JL_CMDR then connect to DTM again and manually select to upgrade to 162.
Offline  
Old 10-13-2008, 09:58 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
gfunk11's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Malaysia
Model: 9000
OS: 4.6.0.185
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 116
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

carsmovies is correct. wipe your BOLD via JL_CMDR and try to re-install the OS. There are easy to follow steps, especially on crackberry. I hope I'm not violating any rules here, but just wanna help the dude out. There's:

1. How to wipe your device with JL_CMDR
2. How to recover a nuked berry, etc.

There area many threads that can help you out. Just relax & be patient. I know you must be going through a difficult time right now. Take a step back and do some research. If you can't find much here, crackberry has an extensive collection of how to's. All is not lost. I bid all the best to you. Please keep us posted on your works. At least it'll be documented and it can potentially help out other's that encounter such issues in the future.
__________________
Cheers,

gfunk11
------------------------------------------
BB Curve 8310: BES | BB Bold 9000: BIS
Offline  
Old 10-13-2008, 10:16 PM   #5 (permalink)
Magic Bananas
 
ifonline's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Braselton, Georgia
Model: iP4S
OS: 5.1
Carrier: Verizon
Posts: 2,350
Post Thanks: 1
Thanked 54 Times in 45 Posts
Default

Did you intend on putting links in your post?
__________________
Ian

Semper Fi 3/2/2
"Wow" is now overused. Therefore, I will use "Magic bananas" instead.
Offline  
Old 10-13-2008, 10:49 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
gfunk11's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Malaysia
Model: 9000
OS: 4.6.0.185
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 116
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here you go...

How to Recover a Dead BB
How do I Recover a Dead BlackBerry? - BlackBerry Forums at CrackBerry.com

How to wipe with JL_CMDR
How-To Wipe with JL_Cmder - BlackBerry Forums at CrackBerry.com

Proper Upgrade or Downgrade Procedures
Proper Upgrade / Downgrade Procedure - BlackBerry Forums at CrackBerry.com
__________________
Cheers,

gfunk11
------------------------------------------
BB Curve 8310: BES | BB Bold 9000: BIS
Offline  
Old 10-14-2008, 05:25 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
adamzeit's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Thanks!

Thanks to everyone. I passed out last night (exhausted from a weekend of travel) and I'm going to take everyone's advice and get this fixed ASAP this morning. Appreciate the links! I will post back soon.
Offline  
Old 10-14-2008, 07:31 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try installing the OS without your simcard...you might have an "old simcard" that doesn't support that multistage load.

to connect to your phone at the moment...try starting up just the APPLOADER program without starting desktop manager first.

good luck!
Offline  
Old 10-14-2008, 08:03 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
adamzeit's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm baaackkk!! WOW - thanks guys....the CrackBerry Guide that you posted worked like a CHAMP! Took about 20 minutes only....include after the install! You guys are all the best - thanks again!! I can breath again...!
Offline  
Old 10-14-2008, 08:15 AM   #10 (permalink)
iPhone Convert
 
juwaack68's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Tulip City - MI
Model: iP5
OS: 6.0.2
PIN: to beans
Carrier: I'm not
Posts: 13,875
Post Thanks: 3
Thanked 72 Times in 55 Posts
Default

There may be other things that will help you in BlackBerry forums sister site, BlackBerryFAQ: BlackBerry FAQ - BlackBerryFAQ.

For next time, maybe.
__________________
No longer a BES Admin, but it was fun while it lasted!
Offline  
Old 10-14-2008, 08:20 AM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
adamzeit's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK - now I have a slightly different problem. I have the Bold back up and running with my 2 BIS accounts (haven't activated BES yet) - but the thing is running VERY sluggish. It takes 5 or 6 seconds to do something after I move the track ball. I have rebooted twice - even tried reloading the 4.6 core apps from DM (worked fine) - and still the same thing.

Any thoughts?
Offline  
Old 10-14-2008, 08:26 AM   #12 (permalink)
CrackBerry Addict
 
carsmovies's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: GTA, Canada
Model: 9000
OS: 5.0.0.190
Carrier: Rogers
Posts: 684
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by adamzeit View Post
OK - now I have a slightly different problem. I have the Bold back up and running with my 2 BIS accounts (haven't activated BES yet) - but the thing is running VERY sluggish. It takes 5 or 6 seconds to do something after I move the track ball. I have rebooted twice - even tried reloading the 4.6 core apps from DM (worked fine) - and still the same thing.

Any thoughts?
Go into your media and see if it's scanning your mem card. That sometimes takes a while after a reboot and slows the device down considerably.
Offline  
Old 10-14-2008, 08:37 AM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
adamzeit's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Model: 8900
Carrier: AT&T
Posts: 35
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by carsmovies View Post
Go into your media and see if it's scanning your mem card. That sometimes takes a while after a reboot and slows the device down considerably.
BINGO!!! Thanks! Man, I feel silly.
Offline  
Old 10-14-2008, 10:18 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
gfunk11's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Malaysia
Model: 9000
OS: 4.6.0.185
PIN: N/A
Carrier: Maxis
Posts: 116
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad you managed to solve your problems. Kudos!
__________________
Cheers,

gfunk11
------------------------------------------
BB Curve 8310: BES | BB Bold 9000: BIS
Offline  
Old 11-07-2008, 02:27 PM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2005
Location: Manitoba
Model: 9000.
OS: .215
Carrier: rogers
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

had the same issue with employee's bb and tried that first dead bb link and it brought it back to life. thanks
Offline  
Old 11-09-2008, 05:51 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Etisalat
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bold will not reconnect in Apploader

Hi,

I also have a non-functional Bold - all I am getting is 4 x red LED flashes repeated.
I have followed all the advice here and am able to connect to the Bold and run Apploader which completes the first 'Load JVM and system s/w' part of reinstalling the OS.
However, the 'Wait for device initialisation' doeas not complete and I get the following error:

LED flashing red x 4
Unable to complete the loading operation.
Unable to reconnect to the device during a multi-stage load operation.

Any advice gratefully received!

Thanks.
Offline  
Old 11-09-2008, 09:23 AM   #17 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Mar 2005
Location: Manitoba
Model: 9000.
OS: .215
Carrier: rogers
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i wiped the bb first. then did the apploader from those threads
Offline  
Old 11-10-2008, 01:07 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Etisalat
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried that but the JL_cmdr seemingly cannot connect the BB. When I select wipe and Yes and blackberry it goes to the red screen but then errors and returns to the menu - tried numerous times and on different PC's.

About to return it unless anyone has a brilliant idea....
Offline  
Old 11-12-2008, 03:33 AM   #19 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Ontario
Model: Bold
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 201
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wow! Mad props to all those here at BBF who contributed to this thread. I'll admit, I'm no newbie when it comes to BBs and am well versed with JL_CMDR, but I didn't know about using the loader application with the 'nojvm' argument. I had a completely dead Bold for 3 hours tonight and was fiddling with everything hoping to get it working. in The end all it took was a trip here to get updated and I literally had my BB up and running in 15 minutes. Thanks all!
Offline  
Old 11-12-2008, 04:13 AM   #20 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Etisalat
Posts: 27
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Lucky you! Mine has gone back to its maker....
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.