BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-05-2008, 06:27 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jporlier's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Louisville
Model: 9700
Carrier: AT&T
Posts: 74
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default WIFI problem with Bold on AT&T

Please Login to Remove!

Hi All.

I just got a Bold on the ATT network. I set it up to use the WIFI network at my house. There is limited cell service here, so I thought this would work well to get my email while at home.

The bold hooks up to the WIFI network fine, but nothing happens (cant use the browser, or emails don't come through). Is there something I need to do different? I was under the impression even if the cell radio was shut off, but it was still on WIFI you could get emails and use the black berry browser. Am I wrong?

One other thing. How do I get a different browser than Media net?

Everything works fine on EDGE.

Thanks.
Offline  
Old 11-06-2008, 12:03 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2007
Location: Greenville, NC
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 54
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have been wondering about how it works with wifi at home also. I am about to jump off the boat and buy one. Miss my Curves.
Offline  
Old 11-06-2008, 12:34 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2008
Location: Frisco, TX
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Alltel
Posts: 107
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You need to use the browser with the WWW icon instead of MEdia Net. Are you sure all your icons are unhid? Also check the Applications folder.
__________________
me: AT&T Bold 9000 with all the goodies.
g/f: T-Mobile Curve 8900
Offline  
Old 11-06-2008, 12:53 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Chicago
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bimmerd00d View Post
You need to use the browser with the WWW icon instead of MEdia Net. Are you sure all your icons are unhid? Also check the Applications folder.
Thanks, that was helpful. I switched my primary browser and it worked.

Is there any way to pull down your BES email using wifi? I don't see a setting to change that option anywhere?

Thanks again,
Offline  
Old 11-06-2008, 01:37 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2008
Model: Bold
Carrier: AT&T
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was wondering the same. T Mobiles UMA allows you to access ALL blackberry features including make phone calls but I'm not sure about what AT&T wifi allows.
Offline  
Old 11-06-2008, 09:25 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2006
Location: Baton Rouge, La
Model: 9810
Carrier: AT&T
Posts: 261
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Our Bolds have no problem send/receiveing E-mail over WiFi with the cellular radio turned off. There is no setting on the BES as it is Automatic, unless your homes Internet Router is blocking traffic on port 3101 I think.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.