BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2008, 12:24 PM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Xaneth's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 228
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Java caught exception

Please Login to Remove!

Ouch. One day after getting my Bold... So I loaded up the Gmail app on my 9000, which took several tries, actually. Once done, I launched it successfully no problem. I went to do that same thing later last night, and it told me there was a pending operation that required a reboot. I told it to reboot later, did a couple of things, and closed Gmail. I tried re-opening Gmail to get the same prompt, but it wouldn't come back, so I did a battery pull. Apparently it was a bad idea, because when it came back up I was getting "java caught exception" errors about 10 times, my inbox icon had disappeared, my profiles icon had disappeared a bunch of icons disappeared. When in the browser and entering text, and trying to use symbols, a lot of symbols were missing. I did a battery pull right before writing this post to get the java exceptions so I could be more specific, and everything came back! Still missing some symbols, and concerned about the overall health of the O/S. Might be missing other apps, or icons to apps, not sure. I d/l'd the latest O/S, 4.6.0.167, which is actually already loaded on the phone. Not sure what I should do at this point... Any thoughts? Anyone else experience such issues?
Offline  
Old 11-06-2008, 06:43 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Xaneth's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 228
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Guess it was my imagination. All seems to be well after the lucky third battery pull. No seemingly bad problems, but my stomach doesn't sit well with this one. Also can't downgrade the O/S, so that I can upgrade it back, since I don't see an older O/S than the one that's on it. May have to wait for a new release.
Offline  
Old 11-06-2008, 07:40 PM   #3 (permalink)
CrackBerry Addict
 
BBSwany's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Colorado
Model: Z10
OS: 10
Carrier: Straight Talk
Posts: 684
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Welcome to the Bold bugs! My advice would have been to update your software, but since your running and AT&T Bold, you are already there. It has happened to me twice. Once I got error 507, the other it was fine. Just make sure you keep up on your backups. The Bold gets temperamental at times.
__________________
HOW-TO's | TIPS & TRICKS | WALLPAPERS: BBGrounds
Bold OR Storm on T-Mo? WANT YOUR BROWSER & MMS? CLICK ME!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Offline  
Old 11-06-2008, 07:48 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Xaneth's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 228
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yay. Well, I managed to find a copy of .168, and so far so good, I got my symbols back at least. So now I can at least upgrade/downgrade at will here if necessary.
Offline  
Old 11-06-2008, 09:40 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Xaneth's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 228
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad to know I'm not the only one, thanks.
Offline  
Old 11-07-2008, 05:09 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: att
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this happened to me today and I returned it and got a different one. I am now on my 2nd one ( in a day ) and both have been giving me issues of replying to emails in that I cant reply sometimes..no send option. this bold may not be ready for the market yet
Offline  
Old 11-07-2008, 09:59 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
holden's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida Sunshine
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
PIN: TOFJAGER
Carrier: Cingular-AT&T-Verizon-Nextel
Posts: 1,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by miteybucs View Post
this happened to me today and I returned it and got a different one. I am now on my 2nd one ( in a day ) and both have been giving me issues of replying to emails in that I cant reply sometimes..no send option. this bold may not be ready for the market yet
Are you running .167? And, are you setup on BIS?
I saw this java error today for the first time...
I will pay more attention to it. I just thought it was a random as the phone has been stable for over 48hrs....

Thx...

H.
__________________
hmeister...
nettech

Last edited by holden : 11-07-2008 at 10:05 PM.
Offline  
Old 11-08-2008, 12:41 AM   #8 (permalink)
BlackBerryFAQ.com Moderator
 
Join Date: Oct 2006
Location: Washington DC
Model: 9900
OS: 7.X
PIN: ask Nicely.
Carrier: AT&T/tmobile
Posts: 666
Post Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Xaneth View Post
Guess it was my imagination. All seems to be well after the lucky third battery pull. No seemingly bad problems, but my stomach doesn't sit well with this one. Also can't downgrade the O/S, so that I can upgrade it back, since I don't see an older O/S than the one that's on it. May have to wait for a new release.
had the same issue. a hard rebooting (rebooting after manualling causing a softreboot fixed it). However I still lost my profiles, Blah!!! Ahh well I had only converted one to 9000 schematics. It seems know all my migrated profiles are completely blank despite me using some of the same ring tones found on my 9000 blaargh!! But yes you aren't hte only one. I had my camera disappears (among other apps) after I rebooted.
__________________
Q10! <- Love the 9000!! It's everything I wanted (minus enough ON BOARD memory)!!
<-9700 ---! more memory! small screen&keypad :( ->
Offline  
Old 11-08-2008, 10:20 AM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
holden's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Florida Sunshine
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
PIN: TOFJAGER
Carrier: Cingular-AT&T-Verizon-Nextel
Posts: 1,046
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Xaneth View Post
Yay. Well, I managed to find a copy of .168, and so far so good, I got my symbols back at least. So now I can at least upgrade/downgrade at will here if necessary.
So, are you going to keep this OS? (.168)

H.
__________________
hmeister...
nettech
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.