BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-07-2008, 02:14 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
masonfoley's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Atlanta, GA
Model: 9000
Carrier: AT&T
Posts: 221
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Backup error

Please Login to Remove!

After a few days of tinkering and installing the apps I'm comfortable with, I figured it was time to start backing up the device.

By backup I mean initiating a backup from the Desktop Manager while the device is connected via USB.

The options I currently have selected are here:
2008-11-07_0311

Unfortunately, the backup proceeds up to "Profiles", pauses for about 5 seconds and then I get an error indicating the backup failed.

Video of the error can be found here:
2008-11-07_0312

Anyone else run into this or something similar? What initial troubleshooting would you all suggest?
__________________
Cheers,
Mason

"If tyranny and oppression come to this land, it will be in the guise of fighting a foreign enemy. No Nation could preserve it's freedom in the midst of continual warfare." -- James Madison.
Offline  
Old 12-30-2008, 01:05 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
giorgosh's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: WIND (Greece)
Posts: 109
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I get the same error at 'Attachment options'. I tried manual backup, de-selected 'Attachment options', and then it crashed at 'Attachment data'... Cant find a solution :(

Reinstalled DM, changed versions (From 4.6 to 4.6 and vice versa) and still same errors! :(

Afraid to update OS cause i don't want to lose any data..
Offline  
Old 12-30-2008, 05:54 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jun 2006
Location: London
Model: 8900
OS: 4.6.1.168
Carrier: Vodafone
Posts: 302
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same here. Have tried both DM 4.7 and 4.6 (BES version). Have not successfully completed a backup on Bold, Storm or 8900, in fact since OS 4.5.
Offline  
Old 12-30-2008, 12:52 PM   #4 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Grrrr same here i have 2 BB 9000 and get error when backing up WTH !!!
Offline  
Old 12-30-2008, 12:56 PM   #5 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Offline  
Old 12-30-2008, 01:19 PM   #6 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Klotar's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Winnipeg MB Canada
Model: 9700R
OS: 7.1.0.190
PIN: On Request
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 902
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

While I can't help you others, MPS's should be easy to fix.

Open your BB Browser, click the Menu key, then select Options. Scroll down to Cache Operations, and clear History, Content Cache, and Pushed Content. I usually keep Cookies and Passwords.

Then try your backup again.
__________________
-Klotar
Supervising Manager of the Department of Redundancy Department.
BlackBerry Certified Support Specialist
Offline  
Old 12-30-2008, 02:02 PM   #7 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it worked
thank you

Quote:
Originally Posted by Klotar View Post
While I can't help you others, MPS's should be easy to fix.

Open your BB Browser, click the Menu key, then select Options. Scroll down to Cache Operations, and clear History, Content Cache, and Pushed Content. I usually keep Cookies and Passwords.

Then try your backup again.
Offline  
Old 12-31-2008, 01:47 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Jun 2006
Location: London
Model: 8900
OS: 4.6.1.168
Carrier: Vodafone
Posts: 302
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Am afraid Klotar's workaround didn't fix my problem. The error message here is "Unknown Error".
Offline  
Old 12-31-2008, 05:36 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Knocka's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: NJ
Model: 9000
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 315
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had this problem backing up Profiles with multiple blackberrys, including my Bold. The workaround is to use the Advanced option, and Select everything in the right-had pane EXCEPT Profiles, and then click the arrow to move to the computer. Then Save. You have to manually save.

When I recently upgraded my BB OS, I tried it without the SD card installed. That cured the problem. I have not yet tried reinstalling the SD card.

Hope this helps.
__________________
Knocka
*****************************
Ignorance never settles a question
*****************************
Offline  
Old 12-31-2008, 08:41 AM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Klotar's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Winnipeg MB Canada
Model: 9700R
OS: 7.1.0.190
PIN: On Request
Carrier: Rogers Wireless
Posts: 902
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Knocka View Post
I have had this problem backing up Profiles with multiple blackberrys, including my Bold. The workaround is to use the Advanced option, and Select everything in the right-had pane EXCEPT Profiles, and then click the arrow to move to the computer. Then Save. You have to manually save.

When I recently upgraded my BB OS, I tried it without the SD card installed. That cured the problem. I have not yet tried reinstalling the SD card.

Hope this helps.
I've had that problem with Profiles too (actually, the only ones I have had were with Profiles and Browser; no calendar or contacts yet /knock).

I did not think of backing up everything EXCEPT profiles (good tip!). What I did instead was restore profiles ONLY from an old backup and then back up the entire thing as a new backup. The only bummer was that restoring my profiles always seemed to reset all my notifications to default.

My theory regarding profiles is that uninstalling apps that inject themselves into Profiles is the cause, especially when deleting apps from the handheld (as opposed to using DM). The uninstall removes their line entry from each profile but something messes it up and corrupts the database. Again, it's only a theory because usually I don't back up AFTER deleting apps so I may not know for a week or so that I have a problem until the next backup attempt.
__________________
-Klotar
Supervising Manager of the Department of Redundancy Department.
BlackBerry Certified Support Specialist
Offline  
Old 12-31-2008, 09:00 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2005
Model: 8800
Carrier: Cingular
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't been able to back up mine, either. It always stops at "Calendar - All." I was able to back up the other sections individually, but can't seem to get the calendar back-up to work. I am on a BES and have two non-BES email/calendar associations.
Offline  
Old 12-31-2008, 09:17 AM   #12 (permalink)
New Member
 
hrs786's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Southern California
Model: 9000
OS: 4.6.0.167
Carrier: AT & T
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

A while back ago I had a similar backup error problem too, but that was on my 8700. The solution that ended up working for me was to upgrade the OS to a newer version.

I am not sure why that worked, but it did.

It might work for you. Just my two cents.
__________________
7100t => 8700g => 9000
Offline  
Old 03-29-2009, 07:31 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Jacobsaby's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cleveland
Model: 9530
OS: .113
PIN: Ask
Carrier: Verizon
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was having trouble backing up things like, calendar and contacts. Then I remembered that I have those set to sync with my igoogle. I turned of calendar/contact backup in desktop manager backup options (since they're already on my igoogle), and I was able to complete a fresh backup.
Offline  
Old 04-07-2009, 06:07 PM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: vodafone (uk)
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks klotar. Cache clearing worked for me too.
Offline  
Old 04-08-2009, 06:35 PM   #15 (permalink)
BlackBerryFAQ.com Moderator
 
Join Date: Oct 2006
Location: Washington DC
Model: 9900
OS: 7.X
PIN: ask Nicely.
Carrier: AT&T/tmobile
Posts: 666
Post Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

How long do you keep your scheduling information? On your blackberry?

I actually have an issue backing up both my BIS 9000 and my BES 8700. It fails on email (oh No!)

I think there maybe a be a fixed msg/scheduling/etc size if it the backup reaches that point it fails.

And on a separate note. Has anyone managed to upgrade a bold without losing all profiles? Really becoming a huge pita for me.
__________________
Q10! <- Love the 9000!! It's everything I wanted (minus enough ON BOARD memory)!!
<-9700 ---! more memory! small screen&keypad :( ->
Offline  
Old 04-09-2009, 12:00 PM   #16 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
eykhong's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Vancouver, Canada
Model: 9700
PIN: 21C27C4C
Carrier: Rogers
Posts: 223
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my backup hangs at WLAN profiles. any ideas?
Offline  
Old 04-29-2009, 04:25 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
caggie01's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Houston
Model: 9800
PIN: 25DB352D
Carrier: AT&T
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cleared cache in BB Browser, backup went smooth.
__________________
You've been bb'd

AT&T
9800 Torch
Playbook 64G
Offline  
Old 06-22-2009, 09:59 AM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm having the same issue and am pretty frustrated. What is strange in my case is that when I update applications during the Application Loader, the backup and restore there seems to work fine. Otherwise, using Backup or Advanced and doing selective backups never seems to work. Trips up at random databases, I can't even replicate the problem for crying out loud!
Offline  
Old 06-23-2009, 02:01 AM   #19 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Got it working!

Update on my problem, found a solution that may work for you: I had the same problem in that backup fails at random databases with a "Unknown error". Through experimenting, I realised that Application Loader creates a backup (provided you check off the box under options in the App Loader screen), even if you're failing to complete one. To verify this, you could install a random app through App Loader, and try locate the backup created on your HDD.

After that, I went on to do a full reinstall of the handheld OS using App Loader, checking off the backup handheld, delete all applications and data boxes. Immediately after the device data was restored, I could do a full backup with no issues. I then tried again after Enterprise Activation and it's still working. If this approach might help, do try it out.

Other details in this thread.
Offline  
Old 06-23-2009, 01:45 PM   #20 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2007
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 13
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Klotar. Cache clearing worked for me too.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.