BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-23-2008, 07:26 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation wipe completed software wont load

Please Login to Remove!

I am kicking my self in the behind....

I just got my bold a few days ago second hand...for some reason I thought I would perform a wipe to get all the other persons apps and info off the phone, I have followed directions from 100 different sites and I can not get the new device software to load. It is an unbranded phone but I am using it on AT&T.

I turn the phone on and get the 507 error as expected. I have tried both DM 4.6 and 4.7 to load new software. Everytime it says "finding boot ROM" the phone resets. The DM says "fatal error occured try again"

I am tired of trying again....

Looking for any information that my help I am completely pissed at my self

Thanks in advance

p.s. is there a default password for the PIN? Or a way to find what it is? DM is asking for it but I dont know it and assume it is default

Last edited by hsproyaya : 11-23-2008 at 07:36 PM.
Offline  
Old 11-23-2008, 07:42 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well.. if you have a friend with a bold that backs it up you can ask him to do a restore of his backup on your bold.. ive done that before with my pearl
Offline  
Old 11-23-2008, 07:44 PM   #3 (permalink)
Platinum Sponsor
 
Horizon Wireless's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: CANADA
Model: 9920
OS: 5.2.0.168
PIN: 3218B513
Carrier: ROGERS AND FIDO
Posts: 885
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 11000 Colosol)

Did you check the faq? There's a post there about what to do when an os does not load
__________________
http://www.horizonwirelessonline.com
Wholesale and Retail Blackberry Unlocks - All models & carriers
INSTANT 10% off : HOR10
Offline  
Old 11-23-2008, 07:47 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by johnnyp500 View Post
well.. if you have a friend with a bold that backs it up you can ask him to do a restore of his backup on your bold.. ive done that before with my pearl
I did a back up before I started but DM does not give me the option to restore :(
Offline  
Old 11-23-2008, 07:54 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hsproyaya View Post
I did a back up before I started but DM does not give me the option to restore :(
Well I dont know.. if I would encounter a case like that i wouldve probably been on google and forums for the rest of the night. does the DM identify the bold when u connect it?
Offline  
Old 11-23-2008, 08:06 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by johnnyp500 View Post
Well I dont know.. if I would encounter a case like that i wouldve probably been on google and forums for the rest of the night. does the DM identify the bold when u connect it?
I have been on the web all afternoon...:(

It kind of sees it but kind of not. When I go to try and load the software it tells me the PIN# and everything but sstatus is offline and device connected is none.
Offline  
Old 11-23-2008, 09:01 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

1) Make sure you are connected to a USB port on the REAR of the PC. Not a front PC USB port, not a USB hub or a monitor port.

2) Seeing 507 is ok, and good. That just means there is no OS detected on the device.

3) Unplug the USB, reboot the PC completely and plug the USB from the PC back into the BB, open Desktop Manager and see if the DM sees the BB, Select the App Loader and continue on.

See the directions here: How do I wipe the BlackBerry using Jl Cmder? - BlackBerryFAQ
Offline  
Old 11-23-2008, 09:06 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Whoooooo-Kid's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: NYC
Model: 9000
Carrier: at&t
Posts: 122
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

desktop app loader
Offline  
Old 11-23-2008, 09:11 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Spawneh's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Auckland, NZ
Model: 9700
Carrier: Vodafone NZ
Posts: 156
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can I ask that the software you are trying load is from the same carrier? otherwise navigate to your common files folder and look for the vendor.xml file and delete it and try again
Offline  
Old 11-24-2008, 05:42 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Spawneh View Post
Can I ask that the software you are trying load is from the same carrier? otherwise navigate to your common files folder and look for the vendor.xml file and delete it and try again
Yes I got the software from the AT&T section, and I have deleted the vendor.xml file
Offline  
Old 11-24-2008, 06:19 AM   #11 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, what about the USB I asked?
What is the exact file name you have downloaded and installed to the PC for the OS?
Offline  
Old 11-24-2008, 08:07 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a laptop and I am using the back USB port.

9000M_PBr4.6.0_rel298_PL4.0.0.157_A4.6.0.167_AT&T

I got it from the AT&T section of the BB page

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
ok, what about the USB I asked?
What is the exact file name you have downloaded and installed to the PC for the OS?
Offline  
Old 11-24-2008, 08:10 AM   #13 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, well for the fun of it, download and install to the PC the .190 version found at the top of this 9000 section, remove the Vendor File, etc., and try it.

Also, read this:
http://www.blackberryforums.com/gene...-xml-file.html
Offline  
Old 11-24-2008, 08:13 AM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

[quote=JSanders;1180733]ok, well for the fun of it, download and install to the PC the .190 version found at the top of this 9000 section, remove the Vendor File, etc., and try it.

tried that fun already...
Offline  
Old 11-24-2008, 08:26 AM   #15 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

nothing wrong with trying it again.

And the other thread I recommended you read?
Offline  
Old 11-24-2008, 08:28 AM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried again...yes I read that one too. I get this from the loader

I cant even get the phone to turn on now...................
Attached Thumbnails
wipe completed software wont load-2008-11-24_082409.jpg  
Offline  
Old 11-24-2008, 08:40 AM   #17 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Start from the very beginning with a new JL_Cmder wipe.

Follow all those directions exactly as written.

Do you have a PC somewhere you can use?
Offline  
Old 11-24-2008, 08:45 AM   #18 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 19
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Start from the very beginning with a new JL_Cmder wipe.

Follow all those directions exactly as written.

Do you have a PC somewhere you can use?
I may be able to get one from my wrok, but not sure.

I popped in the CD that came with the phone and it has sprint on it.

Maybe I need to install the sprint software then unlock the phone?

I will start all over...the saga continues
Offline  
Old 11-24-2008, 08:53 AM   #19 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

WHOA! Wait a minute.

You have a 9000 Bold, right? <<--That is NOT a Sprint device. Sprint does NOT sell the Bold.

Why do you have a "CD that came with the phone and it has sprint on it"

What EXACTLY do you have? A Bold 9000? A Sprint 8330? A Sprint 8830?

What is the branding on the face of the BlackBerry and where did you buy this device?

All of a sudden I feel like I have been wasting my time.
Offline  
Old 11-24-2008, 08:58 AM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BaRTiMuS's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 70
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by hsproyaya View Post
I tried again...yes I read that one too. I get this from the loader

I cant even get the phone to turn on now...................

I would wipe it using JL_CMDR, then I would uninstall everything on the PC. Install Desktop Manager 4.6 then install the Blackberry Device Drivers. (Delete vendor.xml if need be). Then plug it in and see what happens. If and when it tells you its going to update the device software, press advanced if possible and de-select any non system stuff. By the last screenshot it looks like DM is attempting to load games/apps that are not meant for your phone. Uninstalling and re-installing DM should fix that, but if they are still there, its just as easy to de-select them.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.