BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-27-2008, 10:41 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Auotmatic bluetooth

Please Login to Remove!

Hi,
I use my bold on a hands free system in my car. the thing is I always need to activate the connection it doesnt detect the phone automatically. I had the same issue with the pearl and i messed around with it and then it started automatically detecting the phone every time i started the car but I have no idea what i did. Anyone know where I can configure it to always connect to the car's bluetooth? and another thing, when connected to the hands free I only hear the call from when someone picks up I dont hear the ringing tone which causes some people to hang up because the time it takes from when they answer until they hear me is about 5secs and they think no one is on the other side.
thanks
Offline  
Old 11-28-2008, 04:32 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ontario
Model: Torch
Carrier: Rogers
Posts: 108
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Check that it is 'trusted': Options/Bluetooth, select the Device and check Device Properties.
Offline  
Old 11-28-2008, 12:56 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried it, no success I still have to manually activate the device everytime i enter the car
Offline  
Old 11-28-2008, 01:23 PM   #4 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Nov 2008
Location: Guelph
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 584
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The other thing you might want to check is that your car stereo trusts your device and it is set to automatically connect. I know my Pioneer system requires my phone trust its connection and that the deck will look for my phone when it is turned on.
Offline  
Old 11-28-2008, 01:32 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Mar 2005
Model: 9550
OS: 5.0.0.451
Carrier: Rogers
Posts: 202
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would try deleting it, and re-pair it. I thought after the pairing it asked you if you want to automatically connect to it...
Offline  
Old 11-29-2008, 12:47 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hellooo.. Puhleeese, someone's gotta know how to do it. I checked my bluetooth settings on the pearl and set them to the exact same but it still doesnt connect automatically to the car. If anyone has any clue that would be greatly appreciated

Thanks
Offline  
Old 11-30-2008, 05:58 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Hardwaregeek's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 45
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As stated previously......DELETE the pairing........RE-Pair this has always worked for me when there was a bluetooth problem.
Offline  
Old 12-02-2008, 11:17 AM   #8 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Nov 2008
Location: Guelph
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 584
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

there are 2 options given above please let us know if they worked or not.
Offline  
Old 12-02-2008, 05:50 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 73
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nope, they did not work. I always have to connect the device manually and sometimes it says phone unavailable even though im holding the phone so I know its available but in any case i always have to do it manually. Like I said before I had the same problem with the pearl and i have no idea how I resolved it with the pearl but the settings i have on the bold are the same as on the pearl so.... no clue
Offline  
Old 12-03-2008, 11:26 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Caspan View Post
The other thing you might want to check is that your car stereo trusts your device and it is set to automatically connect. I know my Pioneer system requires my phone trust its connection and that the deck will look for my phone when it is turned on.
Yea, with my Pioneer, I had to access the bluetooth through my deck and made sure it registered the Bold in its system.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.