BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-06-2008, 11:35 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bold 9000 internet problems HELP

Please Login to Remove!

Hey there,

I recently bought a Bold 9000. Unfortunately I'm experiencing some problems. The Browser does not seem to work. The wi-fi connection works, it connects to the router and the network name shows in the display. So far so good... The problem starts when I try to use the browser. If i open the browser en enter an URL it just keeps on loading, but it doesn't show the website. It just keeps on saying: (bezig met aanvragen: it's dutch) in the bottom of the screen. The loading bar compleets but nothing happens. I've tried on different networks but the same thing happens. The strange thing is when I try to browse with WAP mode (so actually pay for surfing) it does the same thing, no website appears. I'm starting to wonder if there's something wrong with my device.. Any suggestions? Please help me..
Offline  
Old 12-06-2008, 12:06 PM   #2 (permalink)
Latino Hasta La Muerte
 
Join Date: Jan 2005
Location: Denville, NJ.
Model: 7250
OS: 4.1
PIN: G!!!
Carrier: Verizon
Posts: 9,022
Post Thanks: 50
Thanked 303 Times in 291 Posts
Default

For WAP browsing you probably need to set up TCP with the correct Vodafone settings. That would be in Options > Advanced Options > TCP.

Vodafone (NL)
Gateway IP: 192.168.251.150
Port: 9201
APN: blackberry.vodafone.nl
username: vodafone
Password: vodafone

Vodafone (Spain)
Gateway IP: 212.73.32.10
Port: 9201
APN: airtelwap.es
username: wap@wap
password: wap125

Vodafone (UK)
Gateway IP: 212.183.137.12
Port: 9201
APN: wap.vodafone.co.uk
username: [email address]
password: user

Vodafone (New Zealand)
Gateway IP: 172.30.38.3
PORT: 9201
APN: wap.vodafone.net.nz
USER: <empty>
PASS: <empty>

Do you have a Blackberry data plan? No browsing without one. A regular smart phone data plan is no good on Blackberrys.

Last edited by rambo47 : 12-06-2008 at 12:08 PM.
Offline  
Old 12-06-2008, 12:51 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ehm, well I just bought the phone and did not install any software. I just switch the device on and tried to use the Wi-Fi mode. I'm not planning to use the WAP option because it's expensive. I just tried it to see if the browser would work in this mode. But I DO want to use the wi-fi mode to browse online. So do I need a 'data plan' for this? I don't know what this 'data plan' is.. I'm not so good in this 'technical' stuff.. So my problems remains, the browser doesn't work. You suggest i need a Data Plan for using wi-fi and browsing / using mobile internet? Exactly what is a data plan and how will it work; will it solve my problem? Thanks in advance!

edit: I see a data plan is like a second bundle for using the net where you pay for. But I googled, and I thought that Using WI-FI is for free right? You don't have to pay for using wi-fi. So on the Bold, the wi-fi option connects to my modem so I'm connected to the internet, then I should be able to use the browser right?

Last edited by Julien 9000 : 12-06-2008 at 12:55 PM.
Offline  
Old 12-06-2008, 01:09 PM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

You need a BB data plan for the BB browser to work and perhaps to be able to surf using WiFi. Some carriers have forced it that way as well. Might try to see if you can configure OperaMini, but you will need a data plan of some sort for that also.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-06-2008, 01:16 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your reply's. Maybe it's best if I contact my provider (Vodafone) tommorow and ask my question to them. I went to the Vodafone store but I have to say that the people that work there have no knowledge what so ever of Blackberry phones.
Offline  
Old 12-08-2008, 11:02 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I really don't get it ??? I called Vodafone blackberry service and they told me that I SHOULD be able to use the Wi-Fi option and browse the net WITHOUT a data-plan. I asked the guy why i can connect to the modem but why my browser doesn't work and he told me I probably had the wrong configuration in my mobile device. What am I supposed to do, I almost tried all possible things.

If i go to: Set Up Wi-Fi, I pick up a network, make connection, after this is go to: "Push Button Setup". It says: Wi-Fi Setup in progress... Time remaining, and it just counts down to 0 and says: Provisioning session expired. You can go back and try again. When I try using the browser, the loading bar (which says "requesting") keeps on loading and the website does not appear. What is wrong? :(
Offline  
Old 12-08-2008, 02:49 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Goran008's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Las Vegas
Model: 9000
OS: 5.0.0.411
PIN: 249FF501
Carrier: AT&T
Posts: 114
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dude jus get Data Plan, its gonna solve all your problems. Wi-Fi is not availeble everywhere you want it to be.

Data Plan is your answer, jus cough up like 20 to 30 bucks per month and youre all good. IMHO.


G
Offline  
Old 12-08-2008, 03:55 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah I'm going to get a Data plan soon.... Anyway I've solved my problem, the browser configuration was wrong. It's fixed now.
Offline  
Old 01-08-2009, 03:56 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Julien,

Im currently having the same problem you had with regards to the browsing. On the first day I bought it, I had no problems wiewing the net. But now i too just get the loading screen. What did you do to correct this?

thanks

Vish
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.