BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-21-2008, 12:23 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DSS597's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: California
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: AT&T
Posts: 185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Has anyone noticed poor Bluetooth reception on the Bold?

Please Login to Remove!

As you can see in my signature, I've gone through a few different BlackBerry units. They have all had excellent Bluetooth reception, even staying connected to my GPS in my truck, parked in a carport, RF traveling through several walls, and even upstairs.

I'm on my second Bold and I can't even stay connected sometimes 5 feet away from my laptop. It has also been an issue with the Bluetooth in my truck. The phone has to pretty much be touching the laptop or near the Bluetooth adapter in the truck.

So my question, has anyone else noticed a difference in Bluetooth reception with the Bold? Does it seem limited to you? I only ask the question because this is my second one with the same results. The only variable, which shouldn't be a variable, is the Seidio case. That shouldn't affect the Bluetooth though, and if it does it's still not a variable in my case because I had the same case on all of the other BlackBerry units.

It will be interesting to hear if others have noticed this.

Thanks.
__________________
7100t7100i883083309000 BlackBerry Bold 9700
Offline  
Old 12-21-2008, 12:29 PM   #2 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Tommy2125's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Vancouver
Model: 9700
OS: 5.0.321
PIN: 216AF4A7
Carrier: Rogers
Posts: 215
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nope, i use my bluetooth every day and i never notice any problem with it....i connect it to my car, S9, Jawbone, BlackBerry +655 and i tether with my laptop using Bluetooth....i don't seem to notice any problem
__________________
------------------
Forgive and Forget.
Offline  
Old 12-22-2008, 12:36 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ChestR_MolestR's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ottawa, Canada
Model: 9800
OS: 6.0.0.450
Carrier: Rogers
Posts: 130
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have barely used my Jawbone since picking up my Bold back in August. At first I thought it was the jawbone but after pairing it to my curve and pearl I concluded it wasn't the headset. You can still hear and be understood quite well. If I'm driving I usually use speakerphone. With the quality of the speakerphonethe way it is sometimes my passenger is the one hold the phone and the person on the other line can't even tell. As for pairing with my pc I haven't noticed any problems at.
Offline  
Old 12-22-2008, 02:32 AM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BBFanboy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Model: 9800
OS: 337
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 76
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

It's possible it may be bluetooth chipset specific - so while it may not work well with some, it works really well with the cheap headsets I have tried it with. Including the Motorola, helium BT headphones, and the laptop. I have not had any problems across different versions of BB OS.
__________________
The flame goes on..
Blackberry since 2004, Torch currently
Offline  
Old 12-22-2008, 08:48 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
DSS597's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: California
Model: 9700
OS: 5.0.0.296
Carrier: AT&T
Posts: 185
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah, it still seems to me that the problem lies with the Bold. As ChestR_MolestR and I are both saying is, we didn't have problems with other BlackBerry units while using the same headsets and vehicle connections. The only thing that is different in the equation is the Bold.
__________________
7100t7100i883083309000 BlackBerry Bold 9700
Offline  
Old 12-22-2008, 08:59 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
novalovr66's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Maysville
Model: 9700
PIN: 216b6c58
Carrier: AT$T
Posts: 146
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No problems here, when I start my car in the morning and go back inside the house I notice that my bluetooth will stay connected until I walk out of my kitchen. As far as it being connected to my laptop, I have Vista, so it has always been an issue and I have never worried about trying to fix it.
__________________
He who laughs when something goes wrong has already found someone to blame it on!
Offline  
Old 12-22-2008, 11:22 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2007
Location: Redmond, WA
Model: 9000
OS: 4.6.0.237
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have had intermittent problems with BT dropping connection with my Audi Q7. Was on .190, upgraded to .210 and it seems better, but still get occasional disconnects from BT in the car.
Offline  
Old 12-22-2008, 12:53 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
J-Tuning's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: The Netherlands
Model: 9700
OS: 5.0.0.344
Carrier: KPN
Posts: 86
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i have noticed that and today it was awefull i didnt know if it was because i am using a nokia bt headset. i have the .147 OS on my bold
Offline  
Old 12-22-2008, 01:18 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Fruit Heights, UT
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 11
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a plantronics 665 and it never worked well with my curve, it was staticky and poor quality, but it works flawlessly with my Bold and I love it.
Offline  
Old 12-22-2008, 01:18 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2005
Model: 8800
Carrier: T-Mobile
Posts: 56
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by temoore View Post
I have had intermittent problems with BT dropping connection with my Audi Q7. Was on .190, upgraded to .210 and it seems better, but still get occasional disconnects from BT in the car.
Was having disconnect problems with .214 and my Audi but went back to .210 and not a single disconnect since.
Offline  
Old 12-22-2008, 02:42 PM   #11 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
JG in SB's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Santa Barbara, California
Model: 9800
OS: 6.0.0.448
Carrier: AT&T
Posts: 308
Post Thanks: 2
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Mine is excellent. Rock solid. Probably better than any of my previous handsets. I think your issue could be unique to your BlackBerry.
__________________
Jarrett Gorin
Santa Barbara, California
USA
Offline  
Old 12-23-2008, 08:07 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: at&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JG in SB View Post
Mine is excellent. Rock solid. Probably better than any of my previous handsets. I think your issue could be unique to your BlackBerry.
and the bluetooth device that is so rock solid is......?

please share
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.