BlackBerry Forums Support Community

BlackBerry Forums Support Community (http://www.blackberryforums.com/)
-   General 9000 Series Discussion - Bold (http://www.blackberryforums.com/general-9000-series-discussion-bold/)
-   -   Bold won't connect to the Internet unless I use Wi-Fi. (http://www.blackberryforums.com/general-9000-series-discussion-bold/173229-bold-wont-connect-internet-unless-i-use-wi-fi.html)

apovey 01-29-2009 11:07 AM

Bold won't connect to the Internet unless I use Wi-Fi.
 
Iíve had my Blackberry Bold for a few months with no problems, but as from yesterday the Internet has stopped working on it and I am unable to access any websites.

The only time I can get websites is when Iím at home and using the Wi-Fi connection on the Bold.

When out of the house and out of range of my Wi-Fi connection, I get the error message of ďThis is a Wi-Fi Service. Please ensure your device has an active Wi-Fi connection and try again.Ē

Now after searching the various forums Iím being directed into changing the default browser.

If I go to Options> Advanced Options> Browser, it says my Default browser configuration is: Hotspot Browser.

I think I need to change the default Browser to: Internet Browser, but I do not have this option any longer.

Has the Internet Browser disappeared?
And if this is what is causing my problem, how can I get it back again.

As far as I can remember I havenít touched or changed any settings since the Internet was last working to my knowledge two days ago.

I have tried the following, with no success:

1. Hard reset (Battery pull etc)

2. Options> Advanced Options> Host Routing Table> Register Now
It says message sent and I receive the service message, but it doesnít solve the problem

3. Iíve also tried sending the Service Books from BlackBerry Internet Service and I receive the service books message on my Blackberry Bold after switching Wi-Fi on, but again I canít access the Internet on the phone without using the Wi-Fi connection.

My provider is Vodafone UK

Please help. Any help would be gratefully received.

mckinneycm 01-29-2009 11:10 AM

You may need to call Vodafone. If resending the service books didn't fix it, then it sounds like your provisioning got messed up.

masonfoley 01-29-2009 11:21 AM

Is it possible you've hit a monthly cap for data or do service providers not do that and charge you overage in most cases? (I wouldn't know, I have always had unlimited data plans).

JaguarXJ7 01-29-2009 05:09 PM

Quote:

Originally Posted by masonfoley (Post 1264602)
Is it possible you've hit a monthly cap for data or do service providers not do that and charge you overage in most cases? (I wouldn't know, I have always had unlimited data plans).

I can't speak for all service providers, but Rogers will send you a text informing you that you reached your plan max. You can still use data, they are just notifying you that from then on you'll be ripped off ........ I mean charged extra. :razz:

Oh and I agree with mckinneycm, give them a call.

apovey 01-31-2009 10:35 AM

Vodafone sent me a new sim card which I installed this morning and that hasn't solved it.

Also restored the Blackberry to factory settings this morning and the problems still persists. I still only have Hotspot Browser as my only available browser.

All very strange!!

Vodafone have said this morning they are going to send me a replacement handset next week.

However, I'm still keen to try and solve it before the new handset arrives, so if anyone has any other suggestions I have nothining to lose. e.g. Can I download the Internet Browser anywhere?

By the way, I can send and receive calls and SMS perfectly ok. But email and Internet doesn't work at all.

JaguarXJ7 01-31-2009 01:30 PM

Wirelessly posted

Well now it sounds more like a hardware issue; likely an issue with the antenna that handles data. Good thing is that they are willing to replace it without a hassle.


All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.6.12
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.