BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-11-2009, 07:54 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: M1
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Unable to detect Memory Card

Please Login to Remove!

hi guys

my laptop and my pc are both unable to detect the memory card on my bold. the card works fine when i attach it to a card reader and i am also able to read the contents of the card through the bold. the bold charges fine on USB and DM 4.7 is also able to detect the phone(i dont have media manager). i have turned on all the options in the memory sections under the options menu. i remember choosing 'dont ask me again' and NO when i was first presented with the option of enabling auto mass storage. after which, i have been unable to revert the setting no matter what i do. tried a battery pull, firmware upgrade. nothing works. even a new memory card does the same. tried formatting the card too.
any ideas guys?
Offline  
Old 03-11-2009, 08:59 PM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2007
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

options-memory

first 4 options should be:

ON
NONE
ON
YES
Offline  
Old 03-11-2009, 09:08 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: M1
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by waylman View Post
options-memory

first 4 options should be:

ON
NONE
ON
YES
all the options are as above. still no joy
Offline  
Old 03-11-2009, 10:07 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
estabulla's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston, MA
Model: 9700
Carrier: AT&T
Posts: 396
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hopefully you are not one of those users running a recently unbranded device. If you are, do a search for the way to reenable mass storage.

When you attach your phone do you atleast see the computer say that a new device was detected? Also have you checked your USB device options for power management and such?
__________________
--EB/ASN
9700 on 6.0.0.something, BES 4.1 on Exchange, BIS (AT&T)
Ex 8700, 8800, 8100, 8310, 9000
Offline  
Old 03-11-2009, 11:18 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: M1
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by estabulla View Post
Hopefully you are not one of those users running a recently unbranded device. If you are, do a search for the way to reenable mass storage.

When you attach your phone do you atleast see the computer say that a new device was detected? Also have you checked your USB device options for power management and such?
no...its not unbranded or anything. still vodafone branded. i see that the pc detects the BB and installs the device drivers for it. even DM recongnizes the phone. everything works well except the memory card. i'll try the batch file and see how it goes
Offline  
Old 03-12-2009, 08:38 AM   #6 (permalink)
New Member
 
kennyg1969's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Singapore
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Starhub
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you try a different usb cable?
Offline  
Old 03-16-2009, 09:20 AM   #7 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any fix for this yet
Offline  
Old 03-16-2009, 09:57 AM   #8 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

Instead of YES for the last setting above, try PROMPT
and then plug in and see if its PROMPTs you to enable mass storage.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 03-16-2009, 11:14 AM   #9 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nothing still
i do have a debranded model
Offline  
Old 03-16-2009, 01:47 PM   #10 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MPS View Post
nothing still
i do have a debranded model
You need to run the batch file to enable your mass storage mode. Do a Google search.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 03-16-2009, 01:59 PM   #11 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what do i search for ?
and if its not to much to ask for can you post the info

Thanks
Offline  
Old 03-16-2009, 02:03 PM   #12 (permalink)
MPS
No longer Registered.
 
Join Date: Dec 2008
Location: GTA
Model: 9700
OS: Windows 7
PIN: 21111639
Carrier: Rogers Bell Fido =0)
Posts: 91
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

never mind i got it

Last edited by ndub33 : 03-16-2009 at 02:11 PM. Reason: Please do not post links to this tool. Thanks.
Offline  
Old 03-16-2009, 02:05 PM   #13 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MPS View Post
never mind i got it
Please remove the link you just posted. I could have just posted a link for you, but that is against BBF policies.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 03-16-2009, 02:12 PM   #14 (permalink)
Stuck In The '70's Mod
 
ndub33's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The 'burbs east of Seattle.
Model: 9810
Carrier: T-Mobile
Posts: 7,599
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by MPS View Post
never mind i got it
I removed the link to this tool. It is against BBF policy to post these. Thanks.
__________________
1st Step in Troubleshooting: Do you have a BlackBerry Data Plan?
2nd Step in Troubleshooting: Pull the Battery.
Offline  
Old 03-16-2009, 07:27 PM   #15 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
dbltap's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Pflugerville, Tx
Model: 9800
OS: 6.0.0.570
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 382
Post Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Interestingly enough.... I got a referb Bold directly from AT&T for my son that had this problem of not being able to see the USB. Not a case of a phone that was unbranded. This is a fresh referb. Sure enough, the batch file fixed the problem.

I understand the policy about posting the links. But have to say, this phone would have gone back to AT&T without the batch file fix. My son is very grateful.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.