BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-24-2009, 01:39 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with adding my work e-mail

Please Login to Remove!

Hey Everyone,
I'm facing a problem when adding my work e-mail Outlook as I get that the server name is invalid or incorrect even though Nokia users have used the same one and its working fine with them
The server name is https :// em.elm.com.sa
Note: I've managed to add my Hotmails successfully

I would appreciate your support

Thanks....
Offline  
Old 04-24-2009, 01:40 PM   #2 (permalink)
Stuck In The '70's Mod
 
ndub33's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The 'burbs east of Seattle.
Model: 9810
Carrier: T-Mobile
Posts: 7,599
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Does your employer use a BES server for BlackBerry devices?
__________________
1st Step in Troubleshooting: Do you have a BlackBerry Data Plan?
2nd Step in Troubleshooting: Pull the Battery.
Offline  
Old 04-24-2009, 02:08 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks..well yes I've registed with Saudi Telecom Company STC
and I've tried to pull it out
any other suggestions?
Offline  
Old 04-26-2009, 05:14 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Guys
I would really appreciate your feedbacks
Offline  
Old 04-26-2009, 07:27 AM   #5 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

If your employer uses a BES server, then the BES Admin will need to set you up and provision the device.

If you are using BIS and trying to add a POP/IMAP account to get work email, then you need the incoming email server id.

From the FAQ: http://www.blackberryfaq.com/index.p..._on_BlackBerry
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!

Last edited by Dubdub : 04-26-2009 at 07:30 AM.
Offline  
Old 04-26-2009, 07:33 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks the mail server I'm trying to use is https :// em.elm.com.sa
but its not working
one more question how can I know if it is BES or BIS server?
Offline  
Old 04-28-2009, 12:35 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.282
Carrier: ATT
Posts: 102
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You'll have to ask your IT department. Nokia and iphone reach out to a server that is typically a mirror of the exchange server that exists on the web. That server would have to be IMAP or POP capable in order to use the BIS to access email (and you wouldn't have calendar, etc. syncing).

The BES interfaces directly with the exchange server.

The address you have is a web address, not an exchange server address.

for instance, my company has both. We have a web mirror (which is NOT IMAP, POP capable) that Nokia and iphone with the proper software can use to sync email, calendar, etc. For blackberry we have a BES.
Offline  
Old 05-02-2009, 07:35 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks I'll check that
but I've got a question does it make any difference if my mail server starts with https?
https :// em.elm.com.sa

Last edited by Fahad11 : 05-02-2009 at 07:36 AM.
Offline  
Old 05-02-2009, 08:22 AM   #9 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Fahad11 View Post
thanks I'll check that
but I've got a question does it make any difference if my mail server starts with https?
https :// em.elm.com.sa
Absolutely! If the server shows https in a browser, you will need that in the setup.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-03-2009, 09:57 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dc/dc View Post
Absolutely! If the server shows https in a browser, you will need that in the setup.
thanks, how can I mention that is the setup? cuz I know that for Nokia setup there is an option to mentiond if the server is secure or not?
Offline  
Old 05-03-2009, 01:23 PM   #11 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Fahad11 View Post
thanks, how can I mention that is the setup? cuz I know that for Nokia setup there is an option to mentiond if the server is secure or not?
When you set the account up in BIS, you will simply need to type https:// before the webmail address when prompted to enter the Outlook Web Access URL.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-04-2009, 02:04 AM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, alright here are the steps I've done please tell me if anything is wrong
1-Add new accont
2-I've entered my work e-mail & Password --> Next
3-Processing Please wait --> I got "we were unable to configue MYEMAIL @ elm.com.sa. choose one of the following options and select next
- I will provide the settings to add this e-mail
- Re-enter e-mail address & password
4- I've choosen the first option and got 2 options
- Internet Service Provider Email (POP/IMAP)
- Outlook(R) Web Access
5- I've choosen the first option (POP/IMAP) and got 2 options
- I will provide the settings to add this e-mail
- I have this email account set up in Outlook or Outlook Express
6- I've choosen the first option and enter my server name https:// em.elm.com.sa and got this Message "Cannot connect to email server or invalid server name:please verify the server name"

Note: The server name I've entered is one used by Nokia users who have connteced their mobile


could you please tell me whats wrong????
Offline  
Old 05-04-2009, 06:20 AM   #13 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Fahad11 View Post
Thanks, alright here are the steps I've done please tell me if anything is wrong
1-Add new accont
2-I've entered my work e-mail & Password --> Next
3-Processing Please wait --> I got "we were unable to configue MYEMAIL @ elm.com.sa. choose one of the following options and select next
- I will provide the settings to add this e-mail
- Re-enter e-mail address & password
4- I've choosen the first option and got 2 options
- Internet Service Provider Email (POP/IMAP)
- Outlook(R) Web Access
5- I've choosen the first option (POP/IMAP) and got 2 options
- I will provide the settings to add this e-mail
- I have this email account set up in Outlook or Outlook Express
6- I've choosen the first option and enter my server name https:// em.elm.com.sa and got this Message "Cannot connect to email server or invalid server name:please verify the server name"

Note: The server name I've entered is one used by Nokia users who have connteced their mobile


could you please tell me whats wrong????
At step 4, you need to choose Outlook Web Access.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-04-2009, 08:07 AM   #14 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dc/dc View Post
At step 4, you need to choose Outlook Web Access.
I've tried that too but still it didn't work as I'm getting the same error message

any suggestions?
Offline  
Old 05-04-2009, 08:13 AM   #15 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Fahad11 View Post
I've tried that too but still it didn't work as I'm getting the same error message

any suggestions?
What are you using for the login?

It needs to be in the format of "domain\logon", not your e-mail address.
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-05-2009, 03:20 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: bold
PIN: N/A
Carrier: STC
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well for the username: I enter "domain\logon"
e-mail: I enter my e-mail address
Offline  
Old 05-05-2009, 09:28 AM   #17 (permalink)
Spam Reporter
 
dc/dc's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: IAD
Model: 6230
Carrier: Voicestream
Posts: 14,530
Post Thanks: 220
Thanked 345 Times in 311 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Fahad11 View Post
well for the username: I enter "domain\logon"
e-mail: I enter my e-mail address
Then you should be fine... I'm not sure what the issue is then. Have you spoken with your corporate IT support?
__________________
I h8 txtspk.
Offline  
Old 05-07-2009, 05:07 PM   #18 (permalink)
TOH
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 8900
PIN: N/A
Carrier: o2
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Fahad11 - If you find the answer to your problem can you let me know. I have the same situation now but mine was working but the first time I set it up I was using a Blackberry software on a PDA with the ssl option It continued to work even when I changed device to a proper Blackberry and only failed when the exchange password required to be updated.

I can't believe we are the only people in the world with this issue, I'm starting to think that being part of a large multi national organistaion that extra security has been applied to prevent Blackberry's from connecting in the belief that they present some form of security threat and I know that sounds stange given that I can access my email on my home PC using OWA.

If I find the solution before you, I'll post it here.
Good hunting my freind.
Offline  
Old 06-10-2009, 10:14 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Mar 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You guys are NOT the only people in the world with this problem - I have been trying to figure it out for 6 months now, and the only thing that I get is the "Cannot connect to email server or invalid server name" error. Please - anybody! If you were able to get this working (BIS on Blackberry communicating with OWA) please let us know!!!
Offline  
Old 06-10-2009, 10:58 AM   #20 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
RadHaz75's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philadelphia
Model: 9650
OS: 6.0.0.524
PIN: BALL
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 456
Post Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

have any of you talked to your local IT? if you are supposed to be able to do this i'm sure they would help you.
__________________
Two months ago, I saw a provocative movie on cable TV. It was called The Net, with that girl from the bus.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.