BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-23-2009, 09:21 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB bold suddenly off,red light flashing

Please Login to Remove!

Hello,



I have been using Blackberry Bold for two weeks now (its from T-mobile and qwertz version). Now i'm in Abu Dhabi, using Etisalat provider. Yesterday, i dunno the exact time and how, i saw my LED light is blinking. I thought its a sign that i received an email of other alert. But when i tried to turn on my device, it didnt work (pressed the red power button). I tried to take out the battery, it didnt work also. The screen is still black untill now, but the red LED light keep on blinking 1..3..1...3 times. Tried to take out the battery, let it be for 12 hours, then when i put it back still doesnt work. Can anybody tell me what happen with my bold, and what should i do to fix this? Thanks. i've tried following all the steps to use JLCmdr, and my bold still doesnt connect with the comp.Tried the next step using the AppLoader from the command prompt,but i cant find any option for BBpin to choose the connection.The connection option is blank,there is not any com1,com2,etc.can please somebody tell me.Getting really frustrated.
Kudos! Thanks!
Offline  
Old 05-23-2009, 09:40 AM   #2 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,754
Post Thanks: 16
Thanked 503 Times in 489 Posts
Default

Usual, obvious, questions, of course:

Did you drop it? Could it have gotten wet (in a sweaty pocket, even)? Do you have a media card, and have you tried again with the card removed?
__________________
- Ira
Offline  
Old 05-23-2009, 09:50 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello,

Yup i installed micro sd card before,now it has been taken out, still the same condition. Not dropped at all. It works just fine, then when it went to sleep mode, i saw a red light,and i tot there was an email came in.but suddenly it couldnt be turned on. Tried to follow the instruction from some of the forum,like wipe using JLCmdr,but it doesnt detect. Tried the command promp using the AppLoader,but no option for the connection.
Any input?thank you very much once again
Offline  
Old 05-23-2009, 09:55 AM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,754
Post Thanks: 16
Thanked 503 Times in 489 Posts
Default

No possibility of moisure damage?

What about heat? Any possibility it has gotten too hot?

I'm thinking hardware damage or failure. See what others say.
__________________
- Ira
Offline  
Old 05-23-2009, 10:05 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Heat? it might be..but the possibility is very small..i live in abu dhabi,it can get to 45 degree celcius easily at noon time..thanks for your kind interest though..keep trying with the JLcmdr.
Offline  
Old 05-23-2009, 10:15 AM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,754
Post Thanks: 16
Thanked 503 Times in 489 Posts
Default

Welcome to the group. Sorry about the circumstances. Wish I could be more encouraging.
__________________
- Ira
Offline  
Old 05-23-2009, 10:17 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried to use the JLcmdr,but when it tries to connect there's an error message "unable to open port"..maybe my usb port in my bold damaged?any advice?
Offline  
Old 05-23-2009, 10:22 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

when i run the JLcmd,i was prompted whether i have a password for the device, i have but its not active. should i enter my password?
Offline  
Old 05-23-2009, 10:32 AM   #9 (permalink)
Stuck In The '70's Mod
 
ndub33's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The 'burbs east of Seattle.
Model: 9810
Carrier: T-Mobile
Posts: 7,599
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tea2_05 View Post
when i run the JLcmd,i was prompted whether i have a password for the device, i have but its not active. should i enter my password?
If it's not active, you don't have to enter it. It just needs a way to access the device if it's password protected.
__________________
1st Step in Troubleshooting: Do you have a BlackBerry Data Plan?
2nd Step in Troubleshooting: Pull the Battery.
Offline  
Old 05-23-2009, 10:34 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The thing that i dont understand,it worked just fine before,i send some email.after that i left it on the desk,when i came back,i see the LED light is flashing.but totally died.haha.any body know what does the 1..3..1..3. flash means?
Offline  
Old 05-23-2009, 10:37 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

took out the battery, no light of course. but when it is connected to my laptop. the light blinks again without any battery,the power of course come from my laptop. im not an expert, but doesnt this show that my usb port in my device works just fine?so small risk that it would be hardware malfunction. most likely it software right?really frustrated..ahaha..been dealing with this the whole day
Offline  
Old 05-23-2009, 12:08 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 39
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hae you tried a new battery? Or letting the current one sit on the charger for a while?

The only time I saw this I had a mostly dead battery. Borrowed another from a known working Bold and I was good to go.

Depending on what apps you have running, the battery can run down very quickly.

Eric VN
Offline  
Old 05-24-2009, 12:59 AM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: etisalat
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried to change the battery with my friend's (which is also Bold,and working just fine in his handset), but seems like no improvement. Now my battery has run out,so the LED has stopped blinking,but when i change this to my friend's battery,the Red Light Flashes again. If only somebody now,what does the 1..3..1..1..3 flashes mean..thanks
Offline  
Old 06-08-2009, 09:35 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
MissKalunji's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada
Model: 8800
PIN: Ask me ;)
Carrier: fido
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm wondering the same thing
Offline  
Old 06-09-2009, 06:05 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Telkomsel
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

weird, same thing happened to me when i was fixing my friend's bold.
the phone is exactly like you described, no lcd light and the LED blinks periodically. if anyone here managed to find sumtin pls advise.

i even gave the phone to 1 friend who is a senior mobile technician. even he couldn't figure what is wrong with it... sigh.
Offline  
Old 06-09-2009, 06:18 AM   #16 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,754
Post Thanks: 16
Thanked 503 Times in 489 Posts
Default

Googling around for LED flash error codes, even if there is such a thing (and I don't know for certain that there is, only that it would make sense that there is). Found Interesting LED error. Take it for what it's worth. I'll look a little more.

Update: I found other mention that the blackberry does blink an error code, but no links to an explanation. Nothing at blackberry.com, at least nothing I could find.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 06-09-2009 at 06:36 AM.
Offline  
Old 06-09-2009, 06:38 AM   #17 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,754
Post Thanks: 16
Thanked 503 Times in 489 Posts
Default

tea02_05, the fact that you left the blackberry unattended and came back to find it boogered up is new info. May explain the password, but hard to see how it explains the other troubles. Do you have any goofballs around you that would mess with your stuff like that?
__________________
- Ira
Offline  
Old 06-09-2009, 08:30 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
MissKalunji's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada
Model: 8800
PIN: Ask me ;)
Carrier: fido
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm having the same problem :( i thought like the iphone there was another way out....but nothing
Offline  
Old 06-09-2009, 08:38 PM   #19 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: BBPP
OS: 10.3.0
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,754
Post Thanks: 16
Thanked 503 Times in 489 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

Quote:
Originally Posted by MissKalunji
i'm having the same problem :( i thought like the iphone there was another way out....but nothing
What have you tried?

First thing is a battery pull. Wait a good minute. Try again if it doesn't fix it first or second time.

What about the battery? Do have a friend or someone in the office that can loan you a battery for a minute? Or drop into a store.

Last step would be wipe with JL_CMDER and reinstall OS.
__________________
- Ira
Offline  
Old 11-13-2009, 09:46 AM   #20 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
MissKalunji's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Canada
Model: 8800
PIN: Ask me ;)
Carrier: fido
Posts: 88
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My bad didn't realize ppl replied


The bold ended up having a faulty memory it wouldn't even turn on. The light with flash in sequences which gave a binary error code.

no one repaired it had to get another one
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.