BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-26-2009, 04:38 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: kpn
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Bold and bluetooth handsfree set incoming calls

Please Login to Remove!

I have just succesfully connected by Bold to a nokia ck 20w carkit. Outgoing calls are fine and operate smoothly handsfree via the bluetoot set, but i'm facing some problems with incoming calls. when i answer an incoming call it prompts "call routed to bluetooth device" where i have the options "route call to headset" and "ok". in both cases of 'ok' and doing nothing it takes about 4-5 seconds before i actually have the call routed to the bluetooth device and can hear the other end of the line. this results in an annoying "hello... hello .... HELLO" with every incoming call... I would just like to talk directly via bluetooth upon answering a call.. anyone familiair to this problem, and anyone a solution for this?? thx....
Offline  
Old 05-26-2009, 08:05 PM   #2 (permalink)
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have noticed similar behavior with my BT headset... IF I answer the phone by pressing a phone button... but IF I answer the phone by pressing a button on the headset, it gets routed as I expected.

So that leads me to the question: How are you answering the call? By pressing a button on the phone or on the car/carkit? Try it by answering the call with the carkit and not touching the Bold... see if that makes a difference.

... and welcome to the forums.
Offline  
Old 05-27-2009, 02:58 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: kpn
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you..

by pressing a button on the phone indeed...
i do have some connecting button for the carkit but currently not installed. you don't see a solution where i can answer the call with the bold itseld?g

thks again
Offline  
Old 05-27-2009, 05:33 PM   #4 (permalink)
Just me
 
fonejunkie's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Model: iFone
OS: iOS4
PIN: Not on my iPhone5
Carrier: iPhone5 on AT&T Mobility
Posts: 2,292
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by xanderw View Post
thank you..

by pressing a button on the phone indeed...
i do have some connecting button for the carkit but currently not installed. you don't see a solution where i can answer the call with the bold itseld?g

thks again
Sorry, no. The Bold works differently from all of the other BlackBerry devices I've had - from the 8700c to several Curves an 8800 and my wife's Pearl. The Bold is the only one that exhibits this behavior when answering via BT. I have not connected it to the BT receiver in my wife's Maxima...
Offline  
Old 05-28-2009, 09:11 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: kpn
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thks again. i've now connected the remote device of my BT carkit and tried it by answering the calls with the buttons on this BT device, but unfortunately the situation remains the same.... am i missing something / any settings i might have forgotten??
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.