BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-30-2009, 06:13 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question My BB keep loading, feels over-heated and no battery life

Please Login to Remove!

Goodafternoon. I never experienced any problems with my Orange, Blackberry Bold since last year. I use the latest firmware, 9000 4.6.0.451/4.6.0.266 (Multilanguage). When I have my BB open, it always has that icon (the clock) which means that it is loading, but loading what? It feels extremely warm, like over-heating and the battery life is like 4 hours max. When I experience this kind of problems, I just update my firmware and everything runs smoothly. But now that I use the latest firmware, I tried to install it again (Repair), but I get the same symptoms. What should I do? Thank you :(
Offline  
Old 05-30-2009, 07:24 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
MidnightDraven's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chester,UK
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tesco Mobile
Posts: 9,481
Post Thanks: 2
Thanked 110 Times in 110 Posts
Default

backup, wipe fully, and then install OS.
should fix it.
__________________
~Midnight Draven

"That's it then. Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings... and call off Christmas."
Offline  
Old 05-30-2009, 06:55 PM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2008
Model: Bold
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

would u be kind enough to give me please a step by step advice on how to do that? thank you :D
Offline  
Old 05-31-2009, 04:22 AM   #4 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,720
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

http://www.blackberryfaq.com/index.p...ng_Jl_Cmder%3F

http://www.blackberryfaq.com/index.p...nnect_and_wipe

http://blackberryfaq.com/index.php/H..._BlackBerry%3F
__________________
- Ira
Offline  
Old 05-31-2009, 11:53 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BBFanboy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Model: 9800
OS: 337
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 76
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I actually had a similar issue - the problem turned out to be the data.
I did a on device wipe - from the security menu - leaving applications.
Then did an enterprise activate to get my data back - that fixed it.
Obviously if your on BIS - you need to back up your data elsewhere and re-sync it back.
__________________
The flame goes on..
Blackberry since 2004, Torch currently
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.