BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-06-2009, 11:08 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2005
Model: Bold
Carrier: AT&T
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Tethered modem speed - cannot get higher than 115.2k

Please Login to Remove!

Hi all,

I followed the instructions in the Modem FAQ and am able to connect to the internet via USB at 115.2kbps. However the Bold is 3g, but I am unable to connect at 3g speeds...am I missing something? Is the initializing string different? I am AT&T in the USA.

Thanks.

Update: I have only tried this using a dial up networking connection in Windows XP. I also tried it via a Bluetooth dial up networking connection, with the same result (115.2kbps connection). I am stumped!! Any help would be appreciated!

Last edited by gkolleng : 06-06-2009 at 11:41 AM.
Offline  
Old 06-06-2009, 04:23 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jzarowitz's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ...in the mid-west
Model: 9700
OS: 5.0.0.351
Carrier: ATT
Posts: 85
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmmm... sounds odd. odd that you are not happy with that speed. you cant even download from cnet that fast... id love to have 115kbps tethered!
Offline  
Old 06-06-2009, 06:04 PM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Are you in a 3G area? Does the device say "3G" ?

115 kb indicates EDGE speeds.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 06-07-2009, 01:28 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2005
Model: Bold
Carrier: AT&T
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I am in full 3G coverage, and yet still connect only at 115.2. Very odd....

Thoughts? Thanks
Offline  
Old 06-07-2009, 02:57 PM   #5 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default

Speed depends on several factors, the connection your distance tot he tower, tower congestion, the device itself, etc.

Maybe a tower issue? Is this just happening in one location with one PC or is it an all the time occurrence.

Also keep in mind,most of the speed testers are not that great or reliable for cell services, IMHO.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 06-07-2009, 06:45 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2005
Model: Bold
Carrier: AT&T
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think the issue resolved itself....found a dial up networking connection called 3G and used that. Speed is noticeably better!
Offline  
Old 06-08-2009, 12:15 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
eyecandy1's Avatar
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How did you fix the problem? I'm having the same issue signal say 3G but its the same speed as my wife's Curve in EDGE.
__________________
Stay ahead of the Curve
Offline  
Old 06-08-2009, 01:25 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Nov 2005
Model: Bold
Carrier: AT&T
Posts: 59
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I installed the AT&T Connection Manager, and I think it created a connection in my dial up networking folder called 3G. I went into the Properties there and changed the dial number and modem used (per the directions in the Blackberry Modem FAQ) just like I had setup my original dial up networking connection. When I use it to connect it seems much faster than the 115.2k I was getting before
Offline  
Old 06-09-2009, 11:16 AM   #9 (permalink)
Cisco Engineer
 
mckinneycm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ventura, California
Model: 9700
OS: 5.0.0.421
PIN: 100001011001011000001100111011
Carrier: AT&T
Posts: 3,388
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you running a speed test, or are you just going off of what it says when you get connected? Mine says connected at 115.2K, but when I run a speed test, I get from 1.5M to 2.2M.
__________________
Corey McKinney

www.coreymckinney.com
Offline  
Old 06-09-2009, 12:14 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
eyecandy1's Avatar
 
Join Date: May 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine says the same speed for my Bold as my wife's Curve yet I'm sure that mine is faster. How do you run the speed test?
__________________
Stay ahead of the Curve
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.