BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-22-2009, 09:48 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Cannot complete backup on DM

Please Login to Remove!

Hi guys, I can't seem to complete a full backup using DM. Am on a Bold v4.6.0.266, on a company BES, and DM v4.6 with no media manager. Just managed to solve an issue where file transfers to the Bold via USB works, but Intellisync and all synchronizations didn't work. Now I'm at least able to get DM started on the sync process (PIM functions).

The backup seems to terminate at this:


I tried clearing some databases using the Advanced function, and managed to get it moving further, but eventually got stuck at:


Do you guys know what "Core Module Group Properties" are? This Bold I got seem to be plagued with backup/synchronization issues.
Offline  
Old 06-22-2009, 11:39 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
TXLady's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: San Antonio, TX
Model: 9650
Carrier: Sprint
Posts: 1,067
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm taking a wild guess here. You said are on a BES. The company doesn't want you to back up using DM. Therefore, you can't do it. Most likely the company thinks that since you sync via the BES, there is no reason for you to be able to sync to your desktop nor any need to backup separately.

(I also have a company BB on BES and cannot sync or backup using DM.)
__________________
Personal: iPhone on AT&T
Work: BB 9650 on Sprint
Offline  
Old 06-22-2009, 11:47 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Actually I would be glad if that's true, because I'll give up knowing it can't be done. To the best of my knowledge, that's not the case, because I've been running backups regularly with my 8707.
Offline  
Old 06-22-2009, 06:30 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
nick.dollimount's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Nova Scotia, Canada
Model: 9700
OS: 5.0.0.XXX
PIN: 216DF034
Carrier: Rogers
Posts: 343
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I always have an issue backing up unless I clear "Browser Data Cache". Once that's cleared, goes through with no issues. And this happens on no matter which OS I have on it... and I've been through a lot ;)
Offline  
Old 06-22-2009, 06:40 PM   #5 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Jarrod623's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Big Apple
Model: 9800
OS: 6.0.newst
PIN: Just Ask! PM Me...
Carrier: AT&T
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Have yuo tried Google Sync, this may be another option for you.

Google Mobile - Sync

Try that, its a wireless SYNC for contacts and calendar events with your gmail.
__________________
Balls!

Afraid You Might Miss Big BlackBerry News??
Follow me on TWITTER For Fast BB News


The BlackBerry Dictionary
Offline  
Old 06-22-2009, 08:38 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Thanks. Tried clearing the browser cache and cookies and stuff, didn't work. When the backup jammed at various databases, I tried clearing the databases that could be cleared. Eventually got to a point where the errant database couldn't be cleared.

@jarrod: Thanks for the suggestion, but I don't use the Google PIM functions.
Offline  
Old 06-22-2009, 08:44 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Jarrod623's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Big Apple
Model: 9800
OS: 6.0.newst
PIN: Just Ask! PM Me...
Carrier: AT&T
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

Well now is a good time to start if you wich to have a good syncing option.
__________________
Balls!

Afraid You Might Miss Big BlackBerry News??
Follow me on TWITTER For Fast BB News


The BlackBerry Dictionary
Offline  
Old 06-22-2009, 08:54 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

I take your point. My apologies, neglected to mention that it's company policy to use Lotus Notes.
Offline  
Old 06-22-2009, 09:11 PM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Jarrod623's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: The Big Apple
Model: 9800
OS: 6.0.newst
PIN: Just Ask! PM Me...
Carrier: AT&T
Posts: 490
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

oohhhh.
__________________
Balls!

Afraid You Might Miss Big BlackBerry News??
Follow me on TWITTER For Fast BB News


The BlackBerry Dictionary
Offline  
Old 06-23-2009, 01:01 AM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I haven't had this issue since my 8700. Best to just see if you can wipe the HH and start fresh. Its been years since then and haven't had an issue.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 06-23-2009, 01:24 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I actually just did that with Java Cmder, but maybe selectively restoring databases from an old 8707 backup (Bold unable to backup at all) screwed it up. Will try again... Sigh...
Offline  
Old 06-23-2009, 02:33 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I HAVE A BREAKTHROUGH! Just for the fun of it, I thought I'd use Application Loader to reinstall the OS, and doing a backup (the only way I could do a full one) at the same time. Miraculously, immediate after the device data was restored, I completed a full backup! That's before turning on the device radio and doing the enterprise activation again, keeping my fingers crossed, but not holding my breath.
Offline  
Old 06-23-2009, 02:52 AM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update: Sorry for spamming the thread, but after Enterprise Activation, I'm still able to perform a full backup without any issues! Cool!

Just to pass this on, if you're having issues with completing a backup (as in backup runs, but you get an "Unknown error" message), try reinstalling the handheld OS using Application Loader, checking off the backup handheld, delete all applications and delete all application data boxes, just might work for you!
Offline  
Old 06-23-2009, 01:01 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 9800
OS: OS 6
PIN: N/A
Carrier: ATT Wireless
Posts: 98
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I get once in a while a corruption issue to, but they seem to go away if I clear browser cache and cookies..the whole thing, on all browser applications I have...running the memory cleaner too...

I did get a very very pesty back up hang up a long time ago, and somehow I believe my calendar was involved...so what I did...restored my current calendar with my last calendar back up...and used that calendar unfortunately as a "new" starting point
Offline  
Old 06-23-2009, 01:55 PM   #15 (permalink)
BBF Moderator
 
Stinsonddog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Northern California
Model: 9700
PIN: Agaboobie
Carrier: AT&T
Posts: 5,518
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by l3stat View Post
I actually just did that with Java Cmder, but maybe selectively restoring databases from an old 8707 backup (Bold unable to backup at all) screwed it up. Will try again... Sigh...
Excellent - glad that worked for you.
__________________
Shortcuts Rule!! Download Link:[Stinsonddog's Blackberry Tips ] GET TORCHED
@ Stinsonddog
Offline  
Old 06-27-2009, 12:13 PM   #16 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Apr 2005
Location: Maryland
Model: 9650
OS: .810
Carrier: Verizon
Posts: 49
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by l3stat View Post
Update: Sorry for spamming the thread, but after Enterprise Activation, I'm still able to perform a full backup without any issues! Cool!

Just to pass this on, if you're having issues with completing a backup (as in backup runs, but you get an "Unknown error" message), try reinstalling the handheld OS using Application Loader, checking off the backup handheld, delete all applications and delete all application data boxes, just might work for you!
I am having this issue as well so I just want to be sure I really understand what you did.

1. you went into Application Loader and UNCHECKED the OS boxes
(did you uncheck all the other application boxes as well or just the OS)

2. you then ran the Application Loader, which erased the OS (and all the applicaations if you unchecked all the boxes)

3. You then ran Application Loader again and this time checked all the boxes you had unchecked in the previous steps

Is this what you did?

Thank for the clarification.

steve
Offline  
Old 06-27-2009, 12:28 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Hi Steve. No not exactly. Here's what I did:$

I installed the handset OS on my PC, so I had the full list of OS components to install or not. I merely picked the ones I needed (language support, Attachment Service, DocsToGo etc).

When I said checking off the boxes, there's an option box at the lower right of the App Loader screen. I'm away from my PC, otherwise I'll show you with a screenshot. What's in that page are 3 options, one to backup your data, one to delete all applications (which will be restored after App Loader runs), and one to delete all application data. Essentially when you check all 3 boxes, you're telling App Loader to backup your databases, delete everything on the handheld, reinstall the OS and restore your data.

That did the trick for me. What I suspect caused the problem for me is that the restore from my 8707 backup kinda messed up the databases. In doing the steps above, I think App Loader cleaned these bugs out. Try it, with the backup option you have nothing to lose, except wasted time in doing it, Enterprise Activation (if you're on a company BES), and maybe the hassle of getting EA details from your IT guys (if at all).
Offline  
Old 06-27-2009, 12:33 PM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2005
Location: Singapore
Model: 9700
OS: 5.0.0.423
Carrier: SingTel
Posts: 94
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Sorry I wasn't clear, when I said checking off the boxes, I meant making sure the boxes were checked. I just realised what I said could have been ambiguous. Sorry about that.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.