BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-21-2009, 08:51 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston, TX
Model: 9700
OS: 6.0.0.380
PIN: N/A
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 59
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Exclamation Windows 7-64 and Mass Storage Mode Problems

Please Login to Remove!

Running on Windows 7, I have no problems connecting my Bold and sync'ing. The only issue I have is that Mass Storage Mode is not working properly. The internal and SD card memory are not being mapped to drive letters.

Everything on the Bold is configured correctly. I have uninstalled and reinstalled the device driver with no luck.

Has anyone discovered any information about this issue and a fix?

Regards,
Rob
__________________
Rob Alfieri
Senior IT Consultant

Last edited by RAlfieri : 09-21-2009 at 09:12 AM. Reason: Correction
Offline  
Old 09-21-2009, 08:52 AM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,804
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Have you recently had the BlackBerry unlocked?
Offline  
Old 09-21-2009, 09:11 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston, TX
Model: 9700
OS: 6.0.0.380
PIN: N/A
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 59
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Thanks for the reply. No, I received it from AT&T Wireless on my corporate account. Everything was great on XP, but Win7-64 seems to have some issues. (I should have mentioned I have Win7-64. It may be a 64-bit issue.)

My guess is it may require a driver update from Blackberry.
__________________
Rob Alfieri
Senior IT Consultant
Offline  
Old 09-21-2009, 09:27 AM   #4 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,804
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

I have an 8900 and no such issues with Win 7 - 64 bit. Will double check at home later.

Have you checked to see if it is a duplicate drive letter issue?
Offline  
Old 09-21-2009, 09:36 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston, TX
Model: 9700
OS: 6.0.0.380
PIN: N/A
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 59
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes, I did check the disk manager. When I plugged in the Bold, I did not see even a blip of it trying to connect. I think I will try removing all drive letters except for my internal HD and try again.
__________________
Rob Alfieri
Senior IT Consultant
Offline  
Old 09-21-2009, 09:42 AM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
DataCentre's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Canada
Model: 3GS
OS: 4.0 b3
Carrier: Rogers
Posts: 371
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have no issues either. Running Windows 7 Ultimate and Home Premium.
Offline  
Old 09-21-2009, 02:18 PM   #7 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2007
Location: Utah
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 218
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

My only issue is that it cannot see the media disk even after it is disconnected. I have to manually remove the mass storage disk and reinsert for it to be seen again.

I do not believe this is a Windows 7 issue since it happens after I disconnect the device.

Thanks
__________________
John
Offline  
Old 09-22-2009, 12:23 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston, TX
Model: 9700
OS: 6.0.0.380
PIN: N/A
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 59
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Tried everything I could think of, including formatting the SD card in the Blackberry. Nothing worked.

For those of you that have it working, what version of the Desktop and firmware are you running? (I have Desktop 5.0.0.11 and Firmware 4.6.0.297). AT&T.

What size SD Card? (I have a 16GB).

Thanks,
Rob
__________________
Rob Alfieri
Senior IT Consultant

Last edited by RAlfieri : 09-22-2009 at 12:49 AM.
Offline  
Old 09-23-2009, 07:41 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston, TX
Model: 9700
OS: 6.0.0.380
PIN: N/A
Carrier: AT&T Wireless
Posts: 59
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Thumbs up Problem with Mass Storage SOLVED!

I was able to find the fix here. It worked for me.

Who knew that AT&T was sending out refurbished units that had been previously unlocked? Thank heaven for the Internet community or we would all be going mad. :P

How to Activate Blackberry Mass Storage | iCrack

Regards,
Rob
__________________
Rob Alfieri
Senior IT Consultant
Offline  
Old 09-23-2009, 07:47 AM   #10 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,804
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

There is something REALLY wrong with this story. The only time MSS doesn't work on an unlocked BB is if it was unlocked using software unlawfully obtained from RIM.

An you need to use this patch to fix what was broken in the unlock process. Something dsn't fit here.
Offline  
Old 09-23-2009, 07:52 AM   #11 (permalink)
CrackBerry Addict
 
TTsoldier's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Trinidad and Tobago
Model: 9700
OS: 5.0.0.656
PIN: 2168B71A
Carrier: bmobile
Posts: 644
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

At work ( on xp ) or home ( Win 7 ULT ) my blackberry never shows up as mapped devices....

Why? =[
Offline  
Old 09-23-2009, 11:09 AM   #12 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Oct 2007
Location: Utah
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 218
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by RAlfieri View Post
Tried everything I could think of, including formatting the SD card in the Blackberry. Nothing worked.

For those of you that have it working, what version of the Desktop and firmware are you running? (I have Desktop 5.0.0.11 and Firmware 4.6.0.297). AT&T.

What size SD Card? (I have a 16GB).

Thanks,
Rob
I have tried it with a 1 gig card and a 4 gig card.
__________________
John
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.