BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-21-2009, 02:42 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: UTS
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Insert SIM card error with any SIM Card I use???

Please Login to Remove!

I have this problem with my BB Bold. It says Insert SIM Card even when I have inserted a sim card. I tried different SIMs and it is the same.

This blackberry is not from any carrier. The phone had a blackberry plan at UTS in curacao Netherlands Antilles. Is it possible that it was blocked by this provider. It even does not recognize a SIM card from this provider.

Strange?? Any help will be very helpfull. Thanks!!
Offline  
Old 09-21-2009, 03:00 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
dankarlinski's Avatar
 
Join Date: May 2007
Model: 1
Carrier: 1
Posts: 3,391
Post Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

sounds like there is a problem with the sim card reader.. id check and see if you are in a warentee
Offline  
Old 09-21-2009, 05:30 PM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Is it truly an unbranded Bold?
Offline  
Old 09-27-2009, 11:06 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I am having the same issue with my BB Bold. It worked fine but now it says "insert SIM card" ... Is this a known issue? Doing internet search now...

any solutions to this issue?? and what exactly is it?
Offline  
Old 09-28-2009, 06:53 AM   #5 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,798
Post Thanks: 33
Thanked 441 Times in 381 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SPhoenix77 View Post
I am having the same issue with my BB Bold. It worked fine but now it says "insert SIM card" ... Is this a known issue? Doing internet search now...

any solutions to this issue?? and what exactly is it?
Take the battery out, wait 10 seconds and put it back in.
Offline  
Old 10-02-2009, 10:12 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mexico
Model: Torch
OS: 7.0
Carrier: Telefonica Movistar
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Me too. I have the same problem with a BB Bold that RIM gift me the last year on the Blackbberry developere conference on CA.

The first 3 months was working fine and later it occured this problem. I already upgrade/downgrade it and it doesn't detect the SIM yet.

Actually I only use it like a camera and for listen music jejejeje :(


If anybody has a solution share it please.

Regards.
Offline  
Old 10-16-2009, 03:12 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: digicel
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SPhoenix77 View Post
I am having the same issue with my BB Bold. It worked fine but now it says "insert SIM card" ... Is this a known issue? Doing internet search now...

any solutions to this issue?? and what exactly is it?
did u get the solution to ur bold have the same problem if yes please help
Offline  
Old 10-16-2009, 03:15 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2009
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: digicel
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by endorphin2007 View Post
I have this problem with my BB Bold. It says Insert SIM Card even when I have inserted a sim card. I tried different SIMs and it is the same.

This blackberry is not from any carrier. The phone had a blackberry plan at UTS in curacao Netherlands Antilles. Is it possible that it was blocked by this provider. It even does not recognize a SIM card from this provider.

Strange?? Any help will be very helpfull. Thanks!!
Hi did you sole the problem with ur bold if yes please guide me how as i have the same problem does not recognise my sim on the bold 9000 please do reply thanks
Offline  
Old 10-16-2009, 08:30 PM   #9 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
miamirulz29's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The 305!
Model: 9000
OS: 5.0.0.592
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1,219
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Do the carrier is the sim card from?
__________________
This isn't the real Caesar's Palace, is it?
What do you mean?
Did um, did Caesar live here?
Um... no.
I didn't think so.
Offline  
Old 10-21-2009, 07:51 AM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
lagreat's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Nu Joise'
Model: Bold
OS: 5.0.0.681
Carrier: AT&T
Posts: 142
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had two 7290 units from T-Mobile that did this to me, it was determined by T-Mobile that the SIM reader was not functional and the units needed replacement. Units were out of warranty so I moved to a new unit.
__________________
Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.
Mahatma Gandhi


Blackberry Bold on AT&T : 5.0.0.411
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.