BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-08-2010, 03:10 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 9900
OS: 7.1.0.746
Carrier: T-Mobile
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Angry Installing: OS not showing!

Please Login to Remove!

When attempting to downgrade/upgrade my OS, I've encountered a problem: the OS doesn't show!

It happens with all other phones (Bold, Onyx, Storm) currently and I've reinstalled both DM and OSes.

Would anyone have any clue?! It's frustrating. :(
Attached Thumbnails
Installing: OS not showing!-untitled.png  
__________________
8800 > 9000 > 9700 > 9780 > 9900
Offline  
Old 03-08-2010, 03:15 PM   #2 (permalink)
Kid Tested. Mom Approved.
 
Raptor464's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Northwest Indiana
Model: 9700
OS: 6.0.0.4xx
PIN: eapple under the sea
Carrier: T-mobile USA
Posts: 3,127
Post Thanks: 0
Thanked 12 Times in 2 Posts
Default

Try this:
Quote:
Originally Posted by jsconyers View Post
Go to Start > Run and type cmd <press enter>
Type C: \ <press enter>
Type del /s vendor.xml <press enter>
Then run Loader.exe

Let me know if this works for you.

If not then try:

Go to Start > Run and type cmd <press enter>
Type cd c:\ <press enter>
Type del /s vendor.xml <press enter>

Then run apploader.exe
__________________
BlackBerry 9700: OS 6.0.0.424 FLASH WHITE
The BlackBerry Zone VIP
Follow me on Twitter: http://twitter.com/Raptor464

Last edited by Raptor464 : 03-08-2010 at 03:19 PM.
Offline  
Old 03-08-2010, 03:21 PM   #3 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Raptor -that won't work; that only looks in the root. It is much more difficult to have it recursively check each sub folder.
Offline  
Old 03-08-2010, 03:23 PM   #4 (permalink)
Kid Tested. Mom Approved.
 
Raptor464's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Northwest Indiana
Model: 9700
OS: 6.0.0.4xx
PIN: eapple under the sea
Carrier: T-mobile USA
Posts: 3,127
Post Thanks: 0
Thanked 12 Times in 2 Posts
Default

Worked for me. I created a vendor.xml file and put it in a random directory. It managed to locate the file and delete it.
__________________
BlackBerry 9700: OS 6.0.0.424 FLASH WHITE
The BlackBerry Zone VIP
Follow me on Twitter: http://twitter.com/Raptor464
Offline  
Old 03-08-2010, 06:36 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJBlackBerry View Post
Raptor -that won't work; that only looks in the root. It is much more difficult to have it recursively check each sub folder.
Code:
"/S" == Delete specified files from all subdirectories.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 03-08-2010, 06:39 PM   #6 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: iPh6
Carrier: AT&T
Posts: 27,813
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

Problem was I didn't have Vendor.XML in ANY subdirectories so it gave an error message. This works.
Offline  
Old 03-08-2010, 09:35 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bocabenz's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9300
OS: 5.0.0.846
Carrier: T-Mobile
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've verified that I've deleted the vendor.xml from all directories using the proscribed method and I'm having the same issue. I downloaded and tried both versions .464 and .509 and get the same results - nothing shows up in the loader.exe.

Any idea when AT&T may be getting 5.0?
__________________
BlackBerry Curve 3G (9300) on T-Mobile US - No BlackBerry Plan, just WiFi
Offline  
Old 03-09-2010, 06:32 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 9900
OS: 7.1.0.746
Carrier: T-Mobile
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Raptor464 View Post
Try this:


Then run Loader.exe

Let me know if this works for you.

If not then try:

Go to Start > Run and type cmd <press enter>
Type cd c:\ <press enter>
Type del /s vendor.xml <press enter>

Then run apploader.exe
It worked with the 1st method!
Thanks a bunch, Raptor!

I guess there was a hidden vendor.xml file. What was cause that to happen?
__________________
8800 > 9000 > 9700 > 9780 > 9900
Offline  
Old 03-09-2010, 07:42 AM   #9 (permalink)
Kid Tested. Mom Approved.
 
Raptor464's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Northwest Indiana
Model: 9700
OS: 6.0.0.4xx
PIN: eapple under the sea
Carrier: T-mobile USA
Posts: 3,127
Post Thanks: 0
Thanked 12 Times in 2 Posts
Default

I'm not sure why, but Desktop Manager seems to put a hidden vendor.xml file into the directory even if you delete it sometimes. This just forces it out.
__________________
BlackBerry 9700: OS 6.0.0.424 FLASH WHITE
The BlackBerry Zone VIP
Follow me on Twitter: http://twitter.com/Raptor464
Offline  
Old 03-09-2010, 05:18 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bocabenz's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9300
OS: 5.0.0.846
Carrier: T-Mobile
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Raptor464 View Post
I'm not sure why, but Desktop Manager seems to put a hidden vendor.xml file into the directory even if you delete it sometimes. This just forces it out.
Any other tricks you can think of? I've tried your method, even running cmd as an administrator. It finds the vendor.xml file where I usually delete it from but nowhere else. Afterward, loader.exe still finds no new OS's.

Are there any other files, folders, or other items I should be looking to delete?

Could this be a Windows 7 issue? I can't imagine why, but I have to ask.
__________________
BlackBerry Curve 3G (9300) on T-Mobile US - No BlackBerry Plan, just WiFi
Offline  
Old 03-09-2010, 07:25 PM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2007
Model: 9900
OS: 7.1.0.746
Carrier: T-Mobile
Posts: 111
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by bocabenz View Post
Any other tricks you can think of? I've tried your method, even running cmd as an administrator. It finds the vendor.xml file where I usually delete it from but nowhere else. Afterward, loader.exe still finds no new OS's.

Are there any other files, folders, or other items I should be looking to delete?

Could this be a Windows 7 issue? I can't imagine why, but I have to ask.
If it helps, I'm also on 7.
__________________
8800 > 9000 > 9700 > 9780 > 9900
Offline  
Old 03-09-2010, 10:15 PM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
bocabenz's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9300
OS: 5.0.0.846
Carrier: T-Mobile
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by shrienki View Post
If it helps, I'm also on 7.
Ah well, there goes one theory.
__________________
BlackBerry Curve 3G (9300) on T-Mobile US - No BlackBerry Plan, just WiFi
Offline  
Old 03-10-2010, 12:14 PM   #13 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
miamirulz29's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The 305!
Model: 9000
OS: 5.0.0.592
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1,219
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

  1. Download this product. The free version is fine.
    Do Not Plug-in the blackberry yet!
  2. Then uninstall everything blackberry related (ie. os, desktop manager, media sync.) It may uninstall all of the blackberry programs if you uninstall one of them that is fine. Start with the os first.
  3. Now download the os you want to install.
  4. Double Click the download file so that it installs. Follow the onscreen prompts.
  5. Now Plug-in the blackberry. It may have to install the drivers, let it do that.
  6. Go to c:\program files\common files\research in motion\apploader and delete the file named "vendor.xml."
  7. Plug in BB and double click on "Loader.exe." It's located in the same place as the above vendor.xml file.
__________________
This isn't the real Caesar's Palace, is it?
What do you mean?
Did um, did Caesar live here?
Um... no.
I didn't think so.
Offline  
Old 03-11-2010, 01:31 PM   #14 (permalink)
New Member
 
duude88's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tele2
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello guys, i'm new to BlackBerry and this is my first software upgrade.

So far, it's not looking good.

I tried everything described on these and crackberry forums. I tried installing it with DM installed, without DM. When the DM is installed, everything regarding automatic updates is off. I deleted the vendor file and scanned for other vendor files (there were none). I pretty much tried everything.

And, EVERY time i start the Loader it just offers me to update my apps - like the new device software i previously installed doesn't exist.

My carrier doesn't have BlackBerries and doesn't offer BlackBerrs internet service. The phone is unlocked (probably with MFI multiloader - don't know for sure, i got it unlocked). The other day, i used that Mass Storage fix to get mass storage running. Could that, or the multiloader be the problem.

Also, since i don't have BIS, i can't even think about upgrading the OS with DM, right?

PS: I'm on Windows 7
PSS: Posted this in another thread in the forums, but then realized it wasn't a Bold subforum
Offline  
Old 03-11-2010, 01:32 PM   #15 (permalink)
New Member
 
jsconyers's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: In a van down by the river.
Model: NOTE2
OS: 4.1
PIN: <- Where do I find this?
Carrier: Sprint
Posts: 15,071
Post Thanks: 139
Thanked 140 Times in 121 Posts
Default

Please don't double post:

Updating OS issues with Vista (or maybe it's just me?)
__________________
The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.
When you take things for granted, the things you are granted, get taken.
Even a mosquito doesn't get a pat on the back until it starts to work.
Too many people miss the silver lining because they're expecting gold.
[BES 5.0.3 / GroupWise 2012 HP2]
Offline  
Old 03-11-2010, 01:48 PM   #16 (permalink)
New Member
 
duude88's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Tele2
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, i'm sorry. I wrote the text in the other section and then realized that the section isn't for my BlackBerry. My apologies
Offline  
Old 04-06-2010, 04:49 PM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Oct 2008
Location: Pisa, Italy
Model: 9000
OS: 5.0
Carrier: 3 Italy
Posts: 183
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I opener a thread where I list what to do to get Os5 using Windows 7 on a BB with a SIM card that does not have ad Internet Service!! ;)

Just linked in my signature here in the forum!
__________________
My BB: 8100 Pearl / 9000 Bold
My Topics: Os5 without BIS/BES / Facebook 1.6 for Os5
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.