BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-24-2010, 04:34 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Dead (No red LED either)

Please Login to Remove!

OK ive read at least 20-30 threads in this forum and others trying to get my blackberry to work but nothing. Ive seen threads about how to wipe the phone if you get a red led but there seems to be no answer for help regarding a dead blackberry with NO red LED coming on.


1. Cant wipe the phone cause I cant get power to the device.
2. Tried JL_Cmder and BBSAK but since the computer doesnt read there is a device its no use.
3. Tried removing battery and using USB attached to PC, still no red LED
4. Tried letting the phone sit dead with it charged into the USB for over 24hrs, nothing.
5. Tried plugged in with battery over 24hrs, nothing.
6. Tried letting it sit with no battery not plugged in, nothing.

Phone has never been wet. Was working till my gf pulled my battery out of my phone, and when I put it back in my phone never turned on again.

Any advice would be greatly appreciated. Ive done my due diligence to try and find an anwer before posting but there isnt anything out there that i found useful.

Appreciate any help,
John
Offline  
Old 09-24-2010, 04:38 PM   #2 (permalink)
Grumpy Moderator
 
NJBlackBerry's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Somewhere in the swamps of Jersey
Model: i5s
Carrier: AT&T
Posts: 27,807
Post Thanks: 33
Thanked 442 Times in 382 Posts
Default

I think it is dead...
Offline  
Old 09-24-2010, 05:17 PM   #3 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Join Date: Dec 2006
Model: I747
OS: 4.1.1
Carrier: at&t
Posts: 2,340
Post Thanks: 43
Thanked 117 Times in 107 Posts
Default

Have you tried a wall charger? Sometimes USB is hit or miss depending on the PC.
__________________
The Search tool and BlackBerryFAQ answer many questions.
Offline  
Old 09-24-2010, 05:33 PM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

I think it is the battery. Had a similar problem with my 9000 before I switched to the 800. Try a new battery.

Several similar posts in the 9000, 9500 and 9600 sections.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-27-2010, 06:17 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Three
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,
I have the same problem here .
Cause i charged it with a proper Motorola car charger .
But then i heard it will stuff the blackberry up.
It that true?
Is it a fixable ?

Thanks ,
Jaaacob.
Offline  
Old 09-27-2010, 04:01 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

tried diff battery as well as wall charger... weird how both my bolds would go when i swapped the battery
Offline  
Old 09-27-2010, 04:39 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Three
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,
Yeah i had two Blackberry 9000s and i swapped them.
But i put the phone on charge with the USB Cable and the Wall charger .
It turned on but when it went to the battery with the bolt inside of it , i tried to press the turn on button but it wouldn't work . Its like the keypads broken.
But it hasn't dropped of smashed.

Thanks,
Jaaaacob.
Offline  
Old 09-28-2010, 05:50 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: at&t
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

get it to the nearest BB store and ask for replacement if it is under warranty!!
Offline  
Old 12-16-2010, 03:05 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Wind Italy
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Blackberry Dead (No red LED either)

Hi Guys
Got the same problem this morning and didn't panic but began to google for a solution. I couldn't find a suitable one (but haven't even searched that much...) but I finally SOLVED IT and got my BB back working.
1. BB with wall charger, no image, no led
2. removed battery and plugged wall charger again: after few secs, got the red led and battery image with a red cross
3. unplugged, put the battery back on, red led immediately switches on
4. plugged in wall adapter: BB is bootstrapping
5. BB up&running!

Cheers,
Alex
Offline  
Old 12-16-2010, 05:32 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: harry
PIN: N/A
Carrier: harrygail12
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blackberry Dead (No red LED either)

colleagues is that I brought a BB 8120 Unlock you had the old way (flash and MFI), but are light and then the screen goes white and nothing flasee, perform the full process with MFI erase again and n...
Offline  
Old 12-16-2010, 06:21 AM   #11 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default Re: Blackberry Dead (No red LED either)

harrygil. MFI is illegal software and is not discussed here. If you use it, you are on your own.

Please do not ask or advise its use. You will be banned if you continue.

Also, please update your profile to indicate your current BB and cell carrier. What you have listed is not correct.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!

Last edited by Dubdub : 12-16-2010 at 06:23 AM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.