BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-05-2011, 06:32 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: vodafone uk
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Simcar not found

Please Login to Remove!

hi guys, i have read so many threads about this but i couldnt find an answer to my question.
basically when i put in a working sim card and phone boots up, it says "sim card not found", the blackberry i bought is definitely unlocked, even when i use the carrier's sim card it still wont read the sim card.

i dont know the full history of this phone but it might have been water damage... all functionalities work fine, why the sim card? i even called the carrier to get the imei checked out, all clean.

could it be hardware fault, if so how do i go about fixing it?
Offline  
Old 01-05-2011, 06:35 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default Re: Simcar not found

Could have been hardware/water damage.
Could be a SIM card that device does not like.
I've seen SIM cards that worked in my 8310, not work in my 9000 or my 8700, but work in my 9500. So swap the SIM card for a new one, before you do anything more drastic.
Offline  
Old 01-05-2011, 06:40 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Model: 8100
PIN: N/A
Carrier: vodafone uk
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Simcar not found

[quote=J So swap the SIM card for a new one, before you do anything more drastic.[/QUOTE]

i have bought 4 different sim cards, including the carriers ones just as a sanity check and still wont work?!
Offline  
Old 01-05-2011, 06:43 PM   #4 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default Re: Simcar not found

You have a bad device then.

Have you tried cleaning the device where the SIM gold contacts come to touch the SIM card? Use a DROP of isopropyl alcohol on a cotton que tip, and try to clean them. Blow it slightly to dry with a hair dryer, insert the SIM and try again.

I bet you just have a bad device.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Simcar not found
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Knowledge Sharing - OTAFM: folder/message reference is not found noname BES Admin Corner 0 11-26-2009 08:27 PM
MDS Activation is not found after installing MDS Runtime Knight Chan BES Admin Corner 0 09-21-2009 04:01 AM
BBConvert.exe Unable to locate. WMVCore.DLL was not found BES admin BES Admin Corner 1 08-24-2009 03:08 PM
HOW-TO: Video encoding for the 8100 Zro Media Center 548 05-26-2008 03:27 PM
BES server that was configured at another site seems to require that site to work mannyp BES Admin Corner 7 07-05-2007 09:48 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.