BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-30-2011, 09:26 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2011
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 9000 Silent Running?

Please Login to Remove!

I recently picked up a second hand Blackberry Bold 9000 to replace my nearly worn out 8330. Everything works A-OK except for sounds. I've set the Profile to Loud and while it vibrates to inform me of incoming calls or messages it plays no ring tones. If I play a music file it's very quiet and I can only hear it by holding the phone to my ear.

I've updated and reinstalled the software on the phone and my pc but can't find a way of making any ring tones audible...

Am I overlooking or missing something? I've tried setup, settings, options, etc...
Offline  
Old 02-01-2011, 05:25 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2009
Model: 8310
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: 9000 Silent Running?

I just experienced the exact same problem. It started this morning and I could feel it vibrate but the sounds were so quite that I missed a lot of my messages. Turns out this is a common problem with the 9000. To fix it, you'll need to take the back cover off, remove the batter and sim card. Next take out the 6 tech screws and remove the plastic piece. Flip it over and there you'll find the speaker, all you need to do is clean the two contacts, and very gently push the two contacts up, this way they'll make a better connection with the mail board. Put it all back together and you should be good to go. Worked like a charm for me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: 9000 Silent Running?
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Local Database Connection Error ogaal BES Admin Corner 10 11-25-2009 01:05 AM
Problem running app on BB 9000 simulator adyandon Developer Forum 1 11-22-2009 10:32 AM
Eclipse + 8900 device debugging problem malatorr Developer Forum 0 09-24-2009 03:35 PM
Help with strange error log wbeers BES Admin Corner 23 07-14-2009 10:03 AM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.