BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-25-2008, 04:48 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Really Annoying Issue w my Storm...help!

Please Login to Remove!

I get a ton of emails... so on my previous bb, the curve, I set the profile to not notify me at all, no LED flash, no sound, no vibrate...this allows me to check my email when I want to and not be constantly notified by the device when I get new mail... so I go into the profile settings on the Storm and set my work email for NO notification, turned everything off. but I STILL get a vibrate alert when new mail comes in!! I've set it up several times and pulled the battery hoping it would take the setting but it doesn't... this is almost a deal breaker for me so hopefully someone on here has some advice.

Oh and while we're on the subject of complaints...
1) Way too heavy
2) Major Lag btwn portrait & landscape
3) switches to landscape way too easily
4) Typing is def way better than Iphone, but still not great...I think I just like
having a physical keyboard to type on
5) Did I mention this thing is waaaay too heavy?

thanks
Offline  
Old 11-25-2008, 04:52 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CO_BBTechie's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Denver
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 2,044
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

How are you receiving your work email? Are you sure you modified the right message indicator in the profiles? For example, if you've set your work email up as BIS, but modified the enterprise message profile then that would not silence your BIS-delivered work emails... just a thought.
__________________
Treat your password like your toothbrush. Don't let anybody else use it, and get a new one every six months.
Clifford Stoll
Offline  
Old 11-25-2008, 04:58 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Model: 8700c
Carrier: T=Mo
Posts: 202
Post Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Create a new profile, and set it ALL up the way you want it. I have heard that it is not possible to modify existing profiles.
Offline  
Old 11-25-2008, 05:00 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by CO_BBTechie View Post
How are you receiving your work email? Are you sure you modified the right message indicator in the profiles? For example, if you've set your work email up as BIS, but modified the enterprise message profile then that would not silence your BIS-delivered work emails... just a thought.
My work email comes thru BIS... I set it up thru the verizon/blackberry site... I had it set up the same way thru ATT on my curve and had no problem changing the profile settings to shut off notifications... On the Storm I go click the profile icon then scroll down to "Set Ringtones/Alerts" > Messages > select my work email > turn LED OFF > turn Vibration OFF > hit menu key SAVE... and I still get the freakin vibrate notification!!!

is there is another way I don't know about?
Offline  
Old 11-25-2008, 05:03 PM   #5 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CO_BBTechie's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Denver
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 2,044
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well being that I haven't really had a chance to play with the Storm yet I can't say for certain (I'm still waiting for delivery on mine.) You might try as wire suggested above and create a new profile. There seem to be more bugs than the average with the release of the Storm. Hopefully OS updates will be forthcoming to correct the deficiencies, but it looks like some workarounds are in use for different issues.
__________________
Treat your password like your toothbrush. Don't let anybody else use it, and get a new one every six months.
Clifford Stoll
Offline  
Old 11-25-2008, 05:09 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Dec 2006
Location: Tacoma WA
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 84
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have done the same changes (set the notification off on my work email) on the Storm...and it works fine. So either you did something wrong (as mentioned above by modifing the wrong profile (Normal, Loud, etc and the right box - email) or you have some weird bug.... I am just letting you know that it works on my...so keep trouble shooting.
Offline  
Old 11-25-2008, 05:10 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2005
Model: 8300
Carrier: att
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by CO_BBTechie View Post
Well being that I haven't really had a chance to play with the Storm yet I can't say for certain (I'm still waiting for delivery on mine.) You might try as wire suggested above and create a new profile. There seem to be more bugs than the average with the release of the Storm. Hopefully OS updates will be forthcoming to correct the deficiencies, but it looks like some workarounds are in use for different issues.
I'm gonna try the custom profile feature and see if that cures the problem

Thanks for your help
Offline  
Old 11-26-2008, 12:57 AM   #8 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 16
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the turn email alerts off didn't work for me by trying to modify the DEFAULT "LOUD" profile, but using "NORMAL" sound profile, and changing sound to "0" volume for message delivery worked...probably not the right fix but worked for me. I think I read you can only customize the NORMAL profile?
Offline  
Old 11-26-2008, 01:07 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2008
Model: 8830
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 64
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like you need a Bold dude.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.