BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-09-2008, 03:28 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Verizon Storm and BES - Outlook (+) sync not working correctly

Please Login to Remove!

I am running .75 on my Verizon Storm and have my company's BES activated for our Outlook/Exchange Server. My Outlook email and Outlook calender come over and run on the Storm fine after activation. However some other items are not working: Outlook Contacts, Outlook Notes, Outlook Tasks, some random configuration settings (email auto signature, email general settings, etc.) and Blackberry Messenger Contacts are not syncing up with my Storm at all.

There are other employees at my company that upgraded to the Storm that are having the same issue - I don't think there have been any completely successful Storm activations here yet. My IT department is looking into it, but no luck so far.

Anyone else running into the same issue? Any suggestions before my IT department says they won't support the Storm
Offline  
Old 12-09-2008, 03:34 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jskolm85's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Austin
Model: 9530
OS: v5....
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 156
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to hear about your issues... and welcome to the forums.

I am our BES admin... and we are running the BlackBerry Professional Server 4.1.4. I have connected my Storm with none of the issues you mention. But it sounds like the BES is not setup correctly. Have to check the Device.xml file is the most recent.

https://www.blackberry.com/Desktop/D...XML/Device.xml

Last edited by jskolm85 : 12-09-2008 at 03:36 PM.
Offline  
Old 12-09-2008, 03:40 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks! Where does the Device.xml file exist? Is that on the Blackberry Server? I'll pass the suggestion on to my IT guy. They are going to call and work with Blackberry in the morning but are really really hesitant to call Verizon directly to work on it.
Offline  
Old 12-09-2008, 03:43 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
jskolm85's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Austin
Model: 9530
OS: v5....
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 156
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, the device.xml is on the BES server itself. Just have the IT guys do a search for that file and it will pop up. And I don't know if this will fix the issue, I just know that I have no issues with the Storm and our BPS server.
Offline  
Old 12-09-2008, 04:13 PM   #5 (permalink)
CrackBerry Addict
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fairfield, CT
Model: 9930
OS: 7.1.0.755
Carrier: VZW
Posts: 618
Post Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Sounds like the Enterprise Activation may have failed to complete successfully.

When an EA starts, the first thing that it does is establish message flow between the BES + handheld, then begins to sync up & enable wireless sync for contacts, calendar, tasks, etc. I've seen many failed activations where message flow is present, but wireless sync isn't functioning.

I know for a fact that the 9530 works without issues on BES 4.1.6 MR1 + MR2.
__________________
BB devices I've owned: 957 : 7750 : 7250 : 8703e : 8830 : 9530 : 9630 : 9650 : 9930 : 64GB PB

BES 5.0.4 ~ BES 10.1
Offline  
Old 12-09-2008, 08:57 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you both for the suggestions - I'll let you know how it goes after the IT guys check it out tomorrow.
Offline  
Old 12-10-2008, 07:57 AM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Neurobit's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Houston, TX
Model: 9530
OS: 4.7.0.109
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 60
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jgb@etree View Post
Sounds like the Enterprise Activation may have failed to complete successfully.

When an EA starts, the first thing that it does is establish message flow between the BES + handheld, then begins to sync up & enable wireless sync for contacts, calendar, tasks, etc. I've seen many failed activations where message flow is present, but wireless sync isn't functioning.

I know for a fact that the 9530 works without issues on BES 4.1.6 MR1 + MR2.
Ditto,
Mine worked fine after the upgrade to .76, but I did have to perform another BES enterprise activation. After that, it's been working flawlessly.

Paul
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.