BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-23-2008, 11:39 PM   #1 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Lex Luthor's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Model: 9800
Carrier: xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;
Posts: 1,620
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BlackBerry 9530 Caller ID not working properly

Please Login to Remove!

I know call display is a network feature but I've noticed something odd since I received my Verizon branded (unlocked) BlackBerry 9530 and started using it on Rogers Wireless.


With my other BlackBerries I had no issues in seeing the incoming callers phone number but with the 9530 all my calls show up as Unknown Number (local and long distance).

These same callers can call me and on my other BlackBerries the number would always show up. Earlier today I switched back to the 9000 and had someone call me and the number displayed. When I switched back to the 9530 and had them call me the number showed up as Unknown Number.

Is there anyway to change this?
Offline  
Old 12-25-2008, 04:59 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
Lex Luthor's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Model: 9800
Carrier: xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;xxx9824;
Posts: 1,620
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

...Anybody?
Offline  
Old 12-25-2008, 05:42 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
acnst's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Germany
Model: 9700
PIN: not configured
Carrier: T-Mobile
Posts: 1,527
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Is your device password protected? Is the content encryption on the Storm enabled?
__________________
Deutsches Blackberry Forum - visit www.blackberry-forum.de


for Microsoft Exchange

Offline  
Old 12-25-2008, 08:58 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 9530
PIN: n/a
Carrier: verizon
Posts: 331
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by Lex Luthor View Post
I know call display is a network feature but I've noticed something odd since I received my Verizon branded (unlocked) BlackBerry 9530 and started using it on Rogers Wireless.
Since Caller ID is a hardwired function and there are no settings that control it (other than to restrict your identity) the only other thing that jumps out is that you are using an unauthorized phone on the Rogers network. There have been no complaints of this nature with authorized Verizon users.

Having said this, I don't see why this should make a difference, but it is the only thing from your description that stands out. 73
Offline  
Old 12-25-2008, 09:54 PM   #5 (permalink)
No longer Registered.
 
Join Date: Jun 2007
Model: 9530
OS: 4.7.0.XXX
PIN: G Pong Champ
Carrier: T-Mobile U.S.
Posts: 5,515
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I know plenty of "unauthorized" 9530's on Rogers, CID is not an issue. Smart Dialing settings maybe.
Offline  
Old 12-25-2008, 10:49 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: NC
Model: 9530
OS: 4.7.0.85
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had the same problem. Caller ID worked before I activated my storm and was listed on my account as an active feature but every call came in as "unkown caller." A 60 second call to my provider solved it. Not sure how things work on Rogers, but apparently Caller ID is not only a feature of the device but is also feature on verizon that has to be provisioned in the switch for it to work properly. Wont hurt to give it a shot.
Offline  
Old 02-21-2009, 08:17 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2008
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey guys i have the EXACT same problem some phone numbers show up as "unknown" where they should show up and are in my address book whereas others show up fine. About 60% show up unknown the rest shoe up fine. I have called rogers and they have reset me on the network twice and still same problem i have disabled content protection. I'm thinking it might be firmware i am installing 106 see if it is a reoccuring problem
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.