BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-24-2008, 11:17 AM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jun 2007
Location: South Euclid OH
Model: 8830
PIN: 3193046c
Carrier: Verizon
Posts: 15
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Inconsistent Message Alerts

Please Login to Remove!

This has probably been discussed but...

I can't seem to get my Storm to give audio alerts consistently. When I receive email or text messages, I sometimes get the sound alert and sometimes I don't. I'm not sure what's causing the issue or whether this is a "known" problem. It doesn't seem to matter which profile I use.

Any suggestions?

Thanks!
Offline  
Old 12-24-2008, 11:47 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2007
Model: storm
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 104
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ugh, there are a lot of profile issues. Including just using the wrong ringtone altogether.

Yes, my audio alerts are inconsistent too.
Offline  
Old 12-24-2008, 01:13 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2005
Location: Cleveland, Ohio
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 320
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default No Level 1 Alerts

My Level 1 alert don't work. Been using them since my 7290 with the same list of people in the company. Went to a 7100, no problem, 8707, no problem, 8800, to an 8830, all no problem, go to the 9530 No Level 1 alerts. I have checked the list, checked the sound, one of the people in the list works, the rest do not. The one that does work is an internet email address, my wife, all other people on the list on the company servers do not. It's a real pain!
__________________
BlackBerry 9530, trying 4.7.0.90, come on baby please don't media card me
Offline  
Old 12-24-2008, 01:17 PM   #4 (permalink)
BBF Moderator
 
rachamphetamine's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Model: --
PIN: E SOL
Carrier: VZW
Posts: 3,117
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (Verizon 9530)

I have this problem too. I've noticed that sometimes (particularly with SMS alerts) my storm will make a clicking noise instead of the alert I have set.
Offline  
Old 12-24-2008, 01:58 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rachamphetamine View Post
Wirelessly posted (Verizon 9530)

I have this problem too. I've noticed that sometimes (particularly with SMS alerts) my storm will make a clicking noise instead of the alert I have set.
Same here. It's almost like a grab bag as to which sound you will get next. When I get a sound I don't expect I check all my profiles and settings and the sound I really want is there, but when a message comes in who knows what I'm going to get.
Offline  
Old 12-24-2008, 03:35 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2007
Model: 9530
PIN: n/a
Carrier: verizon
Posts: 331
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb

It is clear from this thread and a number of others that profiles and alerts just don't work right yet. My guess would be that RIM sees this as a lower priority issue than the others it has addressed to date. While I don't have anything specific, I would expect a fix in the next update or two. These functions have been part of the BB OS since the beginning and, as any programmer knows, they are not rocket science to implement. But fixing the problem is obviously time consuming or it would have been done already. While I agree with everyone that it is really annoying to not have both these functions available, it is also not the end of the world as some of the other problems were. I suggest we give RIM a little more time to work tis out before we really begin screaming. 73
Offline  
Old 03-10-2009, 12:09 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2006
Model: 8703e
Carrier: AT&T
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jwt0001 View Post
This has probably been discussed but...

I can't seem to get my Storm to give audio alerts consistently. When I receive email or text messages, I sometimes get the sound alert and sometimes I don't. I'm not sure what's causing the issue or whether this is a "known" problem. It doesn't seem to matter which profile I use.

Any suggestions?

Thanks!
I am experiencing the same issue as well. It seems as when my Storm goes to sleep I don't receive my audio email alert notification. Does anyone have an update as to a potential fix or workaround?

Scott
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.