BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-02-2009, 11:50 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default confused with sounds

Please Login to Remove!

I have had my storm for about a week, but for some reason, when i get an alert (SMS message, e-mail), the sound doesn't always play. It vibrates every time, but the alert sound will not follow. I have it set to normal mode, so I am wondering if I have a defective phone, or if it is a setting i am missing. please help!
Offline  
Old 01-03-2009, 12:27 PM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jul 2005
Location: Georgia
Model: 9530
OS: 4.7.0.75
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 52
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not sure if you are just missing something, but what you could try is creating a custom profile. Do this by clicking the "Sounds" icon, scrolling to the bottom and clicking "Custom Profiles". Then click "Add Custom Profile" and go from there. I use a custom profile and have never had any problems. Never gave the "normal" profile a chance. FYI if you click the screen when it vibrates, before it has a chance to play a sound, it will not play the sound.
Offline  
Old 01-04-2009, 07:05 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i actually went to tech support at verizon. they could not understand it either so they exchanged it for me. too bad cuz i got a screen that it looser than my old one. the sound is better but it still does not play sometimes. if anyone could help me figure out why, that would be great. i created a custom profile and it still fails to make the noise after the vibrate every once in a while.
Offline  
Old 01-04-2009, 07:17 PM   #4 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
PHLAK's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Phoenix, AZ
Model: 9530
OS: 4.7.0.151
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 351
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

This happens with my phone too. I think it's a software bug.
__________________
</PHLAK>

My BlackBerry Storm Wallpapers
Offline  
Old 01-04-2009, 07:18 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im hoping it would get fixed with the next software update from verizon. its kind of annoying sometimes, cuz i will not know if i get an alert if my phone isnt in my pocket
Offline  
Old 01-04-2009, 08:28 PM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
txateer's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: VZW
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have noticed on mine that sometimes there is a SEVERAL second delay, like up to 7 or 8 seconds after my screen wakes up and notifies me that there is a call/message before my ringtone will actually start to play. This seems like a software thing to me.
__________________
The first step you must take to get what you want out of life is this: Decide what it is you want.
Offline  
Old 01-05-2009, 10:30 PM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my screen doesn't light up when i get a message. is that supposed to happen or is it a setting i am missing. i really do not like this about this phone
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.