BlackBerry Forums Support Community               

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-03-2009, 03:42 PM   #201 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Please Login to Remove!

You can't do this process Steps 1 - 8 in 5-10 minutes, it takes about a 20-30 minutes done properly. The two reboots of the device alone will take 3-4 mins each.
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 03:58 PM   #202 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my phone isn't rebooting and even when i turn it off and back on it takes no more than 30 seconds for it to fully come back on...i'm following this step by step and i'm not sure where i'm missing out on
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 04:03 PM   #203 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

oh no, you're not following it step by step--can't be,... at end of steps 3 and 6 the device will do a lengthy reboot, 3-5 minutes minimum. If you aren't seeing that, then you aren't doing something right.

Turning a BlackBerry off and on is not the same as doing a reboot. Don't confuse the two or mix the use of either, they're not the same.

So, to explore this further: you have a folder in your JAVA folder named ATT. What is in that folder right now, what files?

Last edited by JSanders : 08-03-2009 at 04:04 PM.
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 04:16 PM   #204 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm not using turning it off then back on as a "reboot"

nothing is in the folder right now and when i follow the directions my phone isn't "rebooting"
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 04:25 PM   #205 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

then you are not properly removing the browser daemon cod (step 3) and replacing it (step 6).

To repeat, those steps both end with a lengthy reboot process in which the screen of the BlackBerry device is white or blank with a churning clock, ending with the security verification, etc.
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 04:41 PM   #206 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i found another site and i FINALLY got everything worked out...got the browser and everything haven't tried the MMS but everything else is on there...thanks though...

screenshots helped!!!!!!!!!!!
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 05:19 PM   #207 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Of course, you are very welcome.

So... to help contribute here for the next user, what was the glitch causing yours not to work?
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 05:57 PM   #208 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i honestly couldn't tell you...i downloaded this different program (according to this site) and just followed it step by step and made sure their screen shots matched up with mine...i don't know what i was doing wrong here but whatever i did with the other site came through...i'm getting MMS and have my browser
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 06:11 PM   #209 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Great.

Just knowing where you found your mistake would help to contribute back.

Good luck, glad it's working for you.
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 07:47 PM   #210 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

I followed the steps successfully. It took 4 tries with Manage Connections on/off to get steady EDGE. Thank you JSanders.

One question: I downloaded the OS 4.7.0.151 from the link elsewhere in this sub-forum, and ran the executable to install it on my PC, and rebooted the PC. But according to the Status screen, my Storm has 4.7.0.148 installed. Any idea why this should be, and what I should do about it?

Thanks again.

Ubizmo
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 09:04 PM   #211 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 26
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Great.

Just knowing where you found your mistake would help to contribute back.

Good luck, glad it's working for you.
it was probably the whole folder in the java thing but that's just a guess cause the thing i downloaded just did it for me (so to speak)...nothing personal but your instructions just weren't for me...they did help me get started though
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 10:52 PM   #212 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Ubizmo, you downloaded .151, and executed the file to install to your PC.

Now to get it on to your Storm, you need to follow the directions in the "Latest OS" thread at the top of this 9500 Storm section... in the Sticky Threads.

Load the OS to the BlackBerry, then you start back with Step 1 in this thread again...

.151 (for me) grabs EDGE better than any OS so far.
Offline   Reply With Quote
Old 08-03-2009, 11:01 PM   #213 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
ubizmo's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Philadelphia
Model: 9780
OS: 6.0.0.600
PIN: ultimate
Carrier: T-mobile
Posts: 423
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post
Ubizmo, you downloaded .151, and executed the file to install to your PC.

Now to get it on to your Storm, you need to follow the directions in the "Latest OS" thread at the top of this 9500 Storm section... in the Sticky Threads.

Load the OS to the BlackBerry, then you start back with Step 1 in this thread again...

.151 (for me) grabs EDGE better than any OS so far.
Thanks, I just figured that out and managed to do it.

I backed up my 8900 before doing any of this, and restored the data to my Storm. For some reason, it seems that Profiles don't get moved to the Storm. Not a big deal, but odd. Also, even after installing .151, when I connect to DM it says there are updated files waiting to be installed. Why should that be?

Ubizmo
Offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 07:35 AM   #214 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Some users have found a couple of language files that persist in wanting to be installed. I just hit ignore.
Offline   Reply With Quote
Old 08-04-2009, 08:27 PM   #215 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: Storm
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 12
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had such hard time getting Verizon to unlock my phone. They keep sending me around in circles.
__________________
iSpeech.org
DriveSafe.ly
Offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 07:58 AM   #216 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DriveSafe.ly View Post
I had such hard time getting Verizon to unlock my phone. They keep sending me around in circles.
Are you a Verizon customer? If not, they have no reason to unlock it for you.
Offline   Reply With Quote
Old 08-15-2009, 01:13 PM   #217 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2007
Model: 7130c
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 8
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I followed this steps and I do have EDGE all the time, but, I am still having
APN: emgsm.vzw3g.com instead of ATT (cingular)
Can someone explain? and is this the reason my phone is so slow on the internet?
thanks

Quote:
Originally Posted by JSanders View Post

8. On your Storm go to Option > Advanced Options > TCP/APN should say
APN: wap.cingular
Username:WAP@CINGULARGPRS.COM
Password: CINGULAR1
Offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 10:35 AM   #218 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

The reason your device is so slow on the internet is you are using a simple EDGE signal, not Verizon's faster connection.

For the APN settings, edit them as advised to the ATT settings.
Offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 01:38 PM   #219 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I Need Help!

So I've been really trying hard to get the stupid interent to work on my blackberry. I have never had a blackberry so all the jargin is a little confusing. I updated my storm and connected it to my computer with the desktop manager. I've tried to follow the steps from ealier in the thread, but I can't seem to find the share d file. Did I not upload my OS to my PC? If not, then how do I do it?!
Offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 02:56 PM   #220 (permalink)
New Member
 
Join Date: Aug 2009
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: ATT
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default screen shots

Quote:
Originally Posted by HoosierFam34 View Post
well i found another site and i FINALLY got everything worked out...got the browser and everything haven't tried the MMS but everything else is on there...thanks though...

screenshots helped!!!!!!!!!!!
What website did you go to that has screenshots? I thin kthis may help me very very much
Offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: Unlocked Storm on AT&T or T-Mobile
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All our product are scam, don't buy from me ronald123 General BlackBerry Discussion 9 01-28-2009 06:36 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.