BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-05-2009, 03:08 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: rim
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Ring tone "Try it" doesn't work

Please Login to Remove!

Hello,

I have a big problem. I can't set any Ring tone and I also can't use Try it, when setting ring tone.
When I go: Sounds - Set Ring Tones/Alerts - Phone - Ring tone (when I brows ring tones they are not playing) - Try it (there is only red light and silence)

Don't know what to do? Please help.
Offline  
Old 04-05-2009, 03:53 AM   #2 (permalink)
exl
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Texas
Model: 9530
OS: 4.7.0.113
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Make sure all volume settings are correct and active. Sometimes you have to press (and hold) the "Try it" button multiple times. If neither of these solve the problem, try a battery pull.
__________________
E.X.L.
Offline  
Old 04-05-2009, 03:57 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: rim
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I tried to push Try it button for longer time, and still nothing.
The battery pull doesn't change anything, I already tried it.

I think the volume settings are OK and active.

Still need help!
Offline  
Old 04-05-2009, 04:52 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: rim
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can't play ring tones, but can play vibration.

How is that possible?
Offline  
Old 04-05-2009, 09:01 AM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Oct 2006
Location: Eastern Shore
Model: 9530
PIN: 304957E1
Carrier: Verizon
Posts: 30
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

is it a ringtone you downloaded? if so and you moved it around in different files it wont play. for some reason on my storm it will not refresh my ringtones so I have to browse to the ringtone of choice....
my $.02
Offline  
Old 04-05-2009, 12:15 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Apr 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: rim
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I didn't downloaded any new ring tones.
Offline  
Old 05-16-2009, 04:03 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
primcharly's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was having the same issue trying to play a custom ringtone. My issue was that the ringtones were not in the correct format.
Offline  
Old 05-16-2009, 04:57 PM   #8 (permalink)
CrackBerry Addict
 
VIOLATOR's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cajun Country
Model: BOLD
OS: 5.0.0.900
PIN: Pulled - 1, 2, 3 run!
Carrier: AT&T
Posts: 615
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Additionally - just for good measure - try a battery pull while the device is on. Then go and try to play the ring tone again.


David
__________________
F'em & Feed'em Fishheads...

Twitter
Offline  
Old 05-17-2009, 04:02 AM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pirlok's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Model: 9500
OS: 4.7.0.181
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 135
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Some have had this problem, and they re-installed the OS and everything worked well.
Offline  
Old 05-17-2009, 08:02 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Feb 2009
Model: Storm
PIN: N/A
Carrier: Vodafone
Posts: 40
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by pirlok View Post
Some have had this problem, and they re-installed the OS and everything worked well.
As Pirlok says. I had same problem after upgrading to .141. Reloaded OS and all was OK.
Offline  
Old 05-21-2009, 10:17 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well nothing worked for me.
I updated my out of the box storm after using it for a week to .141 and i also had problems with the standard ringtones.
I tried battery pull...did not work.

I tried Go to Options > Security > General > Press Menu > Wipe Handheld.
Still was .141
Did not work.

I tried downgrading (with succes, i checked the version and the ringtone switch/try worked) and upgrading to
.141 again....did not work

After doing this i lost my contacts even with the backup before doing all of this
But i dont care...I WANT TO HEAR AND RESET MY STANDARD RINGTONES
Offline  
Old 05-21-2009, 03:27 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
ElusiveAura's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: North Carolina
Model: 9530
OS: .151
PIN: 30519FCC
Carrier: Verizon
Posts: 150
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This was listed as a bug that was fixed in the recently leaked .148.
Offline  
Old 05-21-2009, 05:08 PM   #13 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Aha then i will have to search for it.
Thans for the info.
Is it by the way safe to install?
Offline  
Old 05-22-2009, 02:02 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pirlok's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Model: 9500
OS: 4.7.0.181
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 135
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think the .148 is only for 9530, and he has a 9500.
Offline  
Old 05-22-2009, 03:39 AM   #15 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what about sticky Latest OS 9500 4.7.0.195/4.7.0.141
Is that the newest update?

Becouse on my phone it is 4.7.0.141 (Platform 4.0.0.174)
Why is there two version codes (.141 and platform.174) and what do they actualy mean?
Offline  
Old 05-22-2009, 04:17 AM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pirlok's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Romania
Model: 9500
OS: 4.7.0.181
PIN: N/A
Carrier: Orange
Posts: 135
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by krasmibal View Post
what about sticky Latest OS 9500 4.7.0.195/4.7.0.141
Is that the newest update?

Becouse on my phone it is 4.7.0.141 (Platform 4.0.0.174)
Why is there two version codes (.141 and platform.174) and what do they actualy mean?
4.7.0.141 (Platform 4.0.0.174) is the latest OS for BlackBerry Storm 9500.
Platform 4.0.0.174 is the software platform, while 4.7.0.141 is the applications version.
Offline  
Old 05-22-2009, 04:39 AM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: vodafone
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i thought that the higher the number the newer the update (4.7.0.195/4.7.0.141 )

it may seem like my english is good but technical english is a bit different. Things like software platform and aplicationsversion

But ik can make a guess what it means.
A software platform is like my pc..the software platform wil be xp ??
Applications version hmmmm.....don't realy have a clew
An aplication is a program running on pc or phone like messenger.
But i don't get the application version thing on the phone
Can someone be my english teacher?
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.