BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-16-2009, 07:47 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: New York, NY
Model: 9530
OS: OS.113
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Stuck new message icon...

Please Login to Remove!

Hi everyone,
First of all, thanks for keeping this wonderful forum alive !
I recently upgraded my OS to .113 (from .75) and so far I am really satisfied. My battery lasts 3-4 days, 1XEV is very stable and memory leak is minimal. Plus, accelerator is is more responsive when moving from landscape to portrait and camera has shorter lag when taking shots.
However, I occasionally have a "new message" icon that does not disapear after opening the new email. Same thing can happen in SMS messenger. What's funny, sometimes the new message icon goes to "no new message" in landscape, and jumps back to "new message" after flipping the phone back to landscape !
Did anyone notice that in .113? Of course, battery pull helps, but that's quite annoying ...
Offline  
Old 05-17-2009, 07:24 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
rileyrg's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hamburg
Model: 9500
OS: 4.7.0.141
PIN: 20cbbd8e
Carrier: Vodafone Germany
Posts: 187
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just with regard to battery pull : There is a free SW reset app for the storm somewhere : saves pulling the battery.
Offline  
Old 05-17-2009, 07:59 AM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

This SoftReset for the BB! may be what rileyrg is referring to. I guess it will work on your model blackberry. Check the author's site for compatibility info.

I also saw mention of an app called quickpull when I was searching around. Don't know anything about it, but worth a search yourself.

On the problem, I don't know. I would browse down through the 9500 series subforum and see if anyone else is having the same problem, ect.

Welcome to the group!
__________________
- Ira
Offline  
Old 05-19-2009, 12:48 PM   #4 (permalink)
CrackBerry Addict
 
dkmadrid's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Pueblo, CO
Model: 9530
Carrier: Verizon
Posts: 712
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up QuickPull by Steelthorn

Quote:
Originally Posted by rileyrg View Post
Just with regard to battery pull : There is a free SW reset app for the storm somewhere : saves pulling the battery.
Yes, it's called QuickPull, made by Steelthorn. It works great and will even allow a user to schedule daily resets to help conserve memory and battery on a day to day basis. Go to http://www.mobihand.com/steelthorn/ from you BB browser to download.
__________________
Now you can call me STORMin' Norman, except my name isn't Norman.
Offline  
Old 05-20-2009, 01:53 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

actually you don't need to do a battery pull, every time; when the incident occurs i figured out that you could just goto the options screen then go back to home its gone lol
Offline  
Old 05-20-2009, 05:41 AM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,712
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by GIJ0E69 View Post
actually you don't need to do a battery pull, every time; when the incident occurs i figured out that you could just goto the options screen then go back to home its gone lol
Maybe there's something with that model and a given OS, but generally, it depends. That could be only what worked for you in your case. Generally, for some people, a hard reset is required. And as I recall, even the hard reset hasn't helped for some people in the past, but changing to another theme and back did.
__________________
- Ira

Last edited by aiharkness : 05-20-2009 at 05:43 AM.
Offline  
Old 05-20-2009, 07:01 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2009
Location: New York, NY
Model: 9530
OS: OS.113
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Dear All,
Yes, as GIJE069 sugeested, the "going to options" trick works in my case as well, but NOT ALWAYS. That would suggest that the issues is related to graphic/display/screen refresh (?) glitch. I did not try, but I gues that changing the theme would also work. Interestingly, I now recall that I had a similar problem (although less ferquently) with OS 0.75, so I don't think this is a version-dependent issue...
Offline  
Old 05-20-2009, 11:02 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 9530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i just upgraded from .113 to Latest OS: 9530 4.7.0.172/4.7.0.122 (MutliLanguage) way better upgrade
Offline  
Old 05-21-2009, 12:37 PM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
ospot's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
Carrier: TELUS Mobility
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I get the exact same problem. It has happened on every build that I have tried including 148. Sometimes it would go away after a reboot, sometimes not. Could not find any other info on how to resolve this. Going to the options screen does not work for me. Very irritating.
Offline  
Old 09-14-2009, 04:42 PM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
ospot's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Model: 9630
OS: 4.7.1.40
Carrier: TELUS Mobility
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I finally figured out how to get rid of this annoyance. I had to go back into Options/Accessibility/Grid layout and change it back to the default value. Worked for me.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.