BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-25-2009, 10:53 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Telly_Wise's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Utah
Model: 9530
OS: 9530 .151
PIN: 308D7B18
Carrier: T-Mobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default STORM 9530 Unlocked on T-MOBILE

Please Login to Remove!

Hey guys

I've got a 9530 that I'm trying to unlock and use for T-Mobile

JSANDERS has been very helpful with his posts and advice, but for some reason, I just cant keep an "EDGE" signal on this thing...

Is there anyone out there that is using a 9530 on the T-Mobile network?
Offline  
Old 06-25-2009, 11:53 AM   #2 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: NJ
Model: 9530
PIN: 305E50E3
Carrier: T-Mobile, Verizon, ATT, Sprint
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I run a Verizon 9530 on T-Mobile with BES. I have loaded the newest OS from Verizon as well and I still drop EDGE sometimes. The best way in my experience is to change the APN to ecp.tmobile.com and change your browser settings to use Internet browser vs Blackberry browser as default.
However, you can't change the default WAP browser as that stays on TMOBILE. This should help you keep a more steady EDGE while browsing the web, there will still be issues with certain apps that try to pick up network configurations and will fail and cause your EDGE to go to edge or GSM. To get the EDGE connection back, just turn off your network connection and turn it back on or do a cold reboot.

Later
__________________


Running the following unlocked phones
Iphone Jailbroken
AT&T HTC Touch Fuze
AT&T BB 8310
T-Mobile 8820
Verizon 9530
Offline  
Old 06-25-2009, 12:00 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Telly_Wise's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Utah
Model: 9530
OS: 9530 .151
PIN: 308D7B18
Carrier: T-Mobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

tekki

I'm not BES... I'm just BIS.

Do you think that is my issue?
Offline  
Old 06-25-2009, 12:07 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2007
Location: Seattle
Model: 800
PIN: 24ADAD9B
Carrier: T-mobile
Posts: 154
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i used 9530 on tmobile breifly. go to mobile network option, select 2g/3g only, i turned off my apn setting. once you complete that, go back to mobile network options, turn date off, ensure its lower case edge, go back turn data service back on. a battery pull or register now if it doesnt kick in on its own. it will stay on EDGE, i did not have any problem with dropping DATA connection at all.
Offline  
Old 06-25-2009, 12:15 PM   #5 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: NJ
Model: 9530
PIN: 305E50E3
Carrier: T-Mobile, Verizon, ATT, Sprint
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BIS or BES should not matter..the difference is that on BES, I get my service books DL'd automatically while people on BIS may have to load the service books on their own. You can leave the APN off as well but I found some apps will not work without the APN settings enabled.

Note: Do you know when your EDGE seems to drop? ex: web browsing, when using a certain app?
__________________


Running the following unlocked phones
Iphone Jailbroken
AT&T HTC Touch Fuze
AT&T BB 8310
T-Mobile 8820
Verizon 9530
Offline  
Old 06-25-2009, 12:38 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Telly_Wise's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Utah
Model: 9530
OS: 9530 .151
PIN: 308D7B18
Carrier: T-Mobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tekki

I seem to have narrowed it down to BROWSING ONLY. I can log into Facebook, and YouMail and still keep the EDGE.
I've sent a few Voicemails, and I've been BB Messaging. As soon as I try to do anything in a browser, I shrink to "edge".
Offline  
Old 06-25-2009, 02:34 PM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: NJ
Model: 9530
PIN: 305E50E3
Carrier: T-Mobile, Verizon, ATT, Sprint
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have that problem too, what you need to do is use the Internet browser icon and not T-Zones..also change in your Options>Advance Options>Browser to what I stated before..make them all default to Internet Browser and leave WAP as T-Zones. You should be able to browse the WEB with EDGE with minimal issues.
__________________


Running the following unlocked phones
Iphone Jailbroken
AT&T HTC Touch Fuze
AT&T BB 8310
T-Mobile 8820
Verizon 9530
Offline  
Old 06-25-2009, 03:17 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Location: NJ
Model: 9530
Carrier: T-Mobile
Posts: 175
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Guys. The problem is all in your radio file...at least for me it was. I am using the 9530 with T-mobile and everytime I upgraded past .90, I get EDGE to edge issues. So no matter what OS I currently use, I always swap out the radio file with the .90 BEFORE running loader.exe. So give it a try. With this method, I get continued EDGE no matter what application I try to run.

Hope this helps.

Regards,
Scott
__________________
He who knows, and knows not what he knows, knows nothing.
Offline  
Old 06-25-2009, 03:18 PM   #9 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Telly_Wise's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Utah
Model: 9530
OS: 9530 .151
PIN: 308D7B18
Carrier: T-Mobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I was going good there for a long time...

I had "EDGE" and was browsing for a little while. Then, I lost it. So I just reset my connection?
Offline  
Old 06-25-2009, 03:19 PM   #10 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Jan 2008
Location: NJ
Model: 9530
Carrier: T-Mobile
Posts: 175
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Telly_Wise View Post
I was going good there for a long time...

I had "EDGE" and was browsing for a little while. Then, I lost it. So I just reset my connection?
That will work but its only a temporary fix. Try the solution I mentioned above and see if that works.

Scott
__________________
He who knows, and knows not what he knows, knows nothing.
Offline  
Old 06-25-2009, 03:43 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: May 2006
Location: NJ
Model: 9530
PIN: 305E50E3
Carrier: T-Mobile, Verizon, ATT, Sprint
Posts: 33
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

You can try CScotty's suggestion and see if it works, I have done that before and for me I still get the dropped EDGE every once in a while.
Maybe you will have better luck, you can google swap a radio and follow the instructions, this is the easiest way to change your radio file and keep the latest OS..it will wipe your unit, so you will have to backup.

Later
__________________


Running the following unlocked phones
Iphone Jailbroken
AT&T HTC Touch Fuze
AT&T BB 8310
T-Mobile 8820
Verizon 9530
Offline  
Old 06-25-2009, 04:05 PM   #12 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

I've not a had a problem with keeping EDGE with the radio on .148, have not needed to do the radio swap.

Changing the TCP settings as mentioned above would be a good idea... gonna go add that to the FAQ right now.
Offline  
Old 06-29-2009, 02:54 PM   #13 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
BiggJayBK's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Brooklyn, NY
Model: 8320
PIN: 243070B3
Carrier: T-Mobile
Posts: 118
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Got You

Hey Telly_Wise,

I followed these instructions and they worked great immediately. I recommend deleting and not using the APN leave it all blank and unchecked. that screws with the EDGE Connection. Hope it works for you.


9530 Unlocked edge to EDGE? HELP


Quote:
Originally Posted by Telly_Wise View Post
Hey guys

I've got a 9530 that I'm trying to unlock and use for T-Mobile

JSANDERS has been very helpful with his posts and advice, but for some reason, I just cant keep an "EDGE" signal on this thing...

Is there anyone out there that is using a 9530 on the T-Mobile network?
__________________
Jay White


9530
Offline  
Old 06-29-2009, 03:28 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Telly_Wise's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Utah
Model: 9530
OS: 9530 .151
PIN: 308D7B18
Carrier: T-Mobile
Posts: 50
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey BIGGJay

Thank you for the recommendation. I ended up trying that and now my storm works LIKE A CHAMP!
I cant use ONE of my 3rd party apps, but I consider that to be "fair trade"...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.