BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-09-2009, 05:14 PM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 67
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Video files no longer play video, sound only! Why?

Please Login to Remove!

I have a storm 1, runnin 5.0.0.328, and had 6 files that i put on originally that are MP4 files, and they used to work all the time.

As of today, when i play the file, the sound works, but the screen is completely BLACK as if it turned off.

All other video files work. Why is that? is there a fix??
Offline  
Old 12-10-2009, 05:03 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
jbairdjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lincoln, Ne
Model: 9550
OS: 5.0
Carrier: Verizon
Posts: 1,232
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sounds like it is time for a battery pull.
Had this in the past and the reboot solved it.
__________________
Blackberry Storm2 (Verizon)
7280-7780-7290-7100g-7250-8703-8830-8330-9530-9550
Offline  
Old 12-10-2009, 07:06 AM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,710
Post Thanks: 15
Thanked 498 Times in 485 Posts
Default

Wirelessly posted (8820)

I've observed this. In my case with the NPR tiny desk concert podcasts. I found if I use media manager with convert for optimum playback, the video plays correctly. I don't know technically what the problem is. There is no problem with the video when played on the computer. But in my experience this is a possible way to "fix" the video for playing on the blackberry.
__________________
- Ira
Offline  
Old 12-10-2009, 07:13 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 67
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well the thing is, i did like 5 battery pulls and it didn't fix it, and originally i used a video converter for an HD picture on my phone, and the videos did work, but now....they suddenly not anymore....
Offline  
Old 12-18-2009, 03:13 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
dynamic121588's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pacoima,CA
Model: 8900
OS: 4.6.1.231
PIN: N/A
Carrier: T mobile
Posts: 86
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any fix on this. ive been having the same problem on my BB 8900 videos used to work great but not anymore would like to fix this asap any ideas other then the battery pull ive did that many times

thanks
__________________
The blacker the Berry the sweeter the juice (MOD IT!!!)

Magma Red Zx-10r
Offline  
Old 12-23-2009, 08:38 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 67
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bump
Offline  
Old 02-01-2010, 06:15 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Model: 9500
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Storm 1 no longer plays video files after OS upgrade to 5.0.0.328

I've tried my service provider o2, and i've tried to contact RIM and am getting no joy. all i wanna do now is downgrade my software to the old 4.7 which was letting me transfer any video onto my device and watch them perfectly. if there is a fix tha let me stay on the 5.0 please let me know, but im tearing my hair out.

If no fix how do i downgrade, plase keep in mind im not a technical guru like some of you, so laymans terms please (and i have tried taking out the battery, full shut down, removin and replacing the vidoes)

HELP

Quote:
Originally Posted by mazine16 View Post
I have a storm 1, runnin 5.0.0.328, and had 6 files that i put on originally that are MP4 files, and they used to work all the time.

As of today, when i play the file, the sound works, but the screen is completely BLACK as if it turned off.

All other video files work. Why is that? is there a fix??
Offline  
Old 02-01-2010, 12:39 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Apr 2008
Model: 8320
PIN: N/A
Carrier: t-mobile
Posts: 67
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by moneycash View Post
I've tried my service provider o2, and i've tried to contact RIM and am getting no joy. all i wanna do now is downgrade my software to the old 4.7 which was letting me transfer any video onto my device and watch them perfectly. if there is a fix tha let me stay on the 5.0 please let me know, but im tearing my hair out.

If no fix how do i downgrade, plase keep in mind im not a technical guru like some of you, so laymans terms please (and i have tried taking out the battery, full shut down, removin and replacing the vidoes)

HELP
hey moneycash...the problem still exists and I have myself not found a fix for it yet. just hang tight until rim will release and update.

regarding the downgrade, you can find the step by step here on this forum, but here is the simple method. download JM_CMDER and wipe your blackberry clean. BUT before you do it, back EVERYTHING up obviously. once you download the program, connect the phone, and run the software, your screen will show error 504 or something like that, meaning there is no OS (operating software) on your phone. delete any blackberry OS that you have installed on your computer, download the 4.7 version (google for it, very easy to find) but make sure its the one for YOUR specific model. so if you have a 9530, DONT download the 9500 or the 9550. DOWNLOAD the 9530 4.7. OS. delete the vendor file.xml in the installation place. go to c>program files>common files>research in motion>loader> and look for the vendor.xml file (should be on the bottom) delete it, then in that folder, click on APPLOADER, and install the OS. after install, import all your old stuff from the backup file you made before into the 4.7 os.

if you have questions, private message me. but i pretty much explained all of it. good luck
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.