BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-06-2010, 06:11 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can not send or receive emails on BB 9550

Please Login to Remove!

Hi,

I am sure I could find someone who can help to resolve the issues I have with my BB 9550. I am not able to receive/send emails through my handset. Since yesterday, I'm even not able to get anything while connected with wifi. Prior to yesterday I could only get email when I was connected with wifi. I have an email plan with my service provider. I called them so many time but they didn't help me because it wasn't their phone. Actually this handset is from Verizon which I'm current using for Fido. Since I downloaded the new update everything turned up as a mess.

Your help will be highly appreciated.
Offline  
Old 05-11-2010, 10:08 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is the more information, I got the "edge" in lower case which got to be in uppercase. I talked to blackberry guys and Fido guys they could not fix it. I am not sure how I can fix the problem. They said that everything was fine at their end. There could be a handset problem. Any help!!
Offline  
Old 05-12-2010, 06:48 AM   #3 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,728
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Your story doesn't add up. You say it is a Verizon device, and you are seeing an idicator that applies to a GSM device?
__________________
- Ira
Online  
Old 05-12-2010, 06:50 AM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,031
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aiharkness View Post
Wirelessly posted

Your story doesn't add up. You say it is a Verizon device, and you are seeing an idicator that applies to a GSM device?
The 9550 is both GSM and CDMA. Obviously the OP is using it on a GSM (Fido) network.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 05-12-2010, 06:51 AM   #5 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,031
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by azeemifi View Post
Here is the more information, I got the "edge" in lower case which got to be in uppercase. I talked to blackberry guys and Fido guys they could not fix it. I am not sure how I can fix the problem. They said that everything was fine at their end. There could be a handset problem. Any help!!
Try a battery pull. That usually fixes that sort of problem.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 05-12-2010, 06:54 AM   #6 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,728
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Ahh. My bad. I didn't pay attention to the model.
__________________
- Ira
Online  
Old 05-12-2010, 06:57 AM   #7 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,728
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Agree with the battery pull. And if that doesn't correct the problem, try re-sending service books.

http://www.blackberryfaq.com/index.p...rvice_books%3F
__________________
- Ira
Online  
Old 05-12-2010, 11:50 AM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have done everything. Since last Friday I'm doing the same things over n over but handset is neither communicating with blackberry nor with Fido server. I was asked by the blackberry folk to delete the service book which I did but after that I don't have service book in my handset. Fido tried to send me service book but no connection was established so far. Is there any other way we can have a service book back in BB?

Thanks for helping me out.
Offline  
Old 05-12-2010, 12:13 PM   #9 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,031
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Sounds to me like the device is bad. You can check the yellow sticky at the top of the 9500 section for info on service books. It is for using the 9500 series on AT&T and TMO, but the same should apply in your case. Worth a try anyway.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 05-13-2010, 09:47 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much Aiharkness and Dubdub. The problem has been resolved. Dubdub, I really appreciate your proactive approach. Yellow sticky worked for me as advised. I talked to Blackberry and Fido folks but nothing could change . It was not their fault because they know the stuff what they have been told but you guys are really genius . You guys know the stuff with your research, experience and experiments .

In future I will definitely consider your advices before going to my carrier. Once again thanks a lot .
Offline  
Old 05-13-2010, 09:53 AM   #11 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,728
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Wirelessly posted

Glad your problem is resolved. I hope I didn't confuse things, and I should have butted out. I knew about that sticky but I always forget. Sorry about that.

Note to self: Just shut up and pay attention when it's about 9500 series blackberrys.
__________________
- Ira
Online  
Old 05-13-2010, 05:07 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Fido
Posts: 9
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That's alright. I am glad too that someone is there to help me. If you need my help and wish for tax advise please let me know. I'm an accountant and Canadian taxes and accounting are my area of experty I'll be honoured if I could serve for you.
Offline  
Old 05-13-2010, 05:30 PM   #13 (permalink)
BlackBerry God
 
aiharkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida Panhandle
Model: Z10
OS: 10.2.1
Carrier: T-Mobile USA
Posts: 13,728
Post Thanks: 15
Thanked 500 Times in 487 Posts
Default

Thanks for the offer. I couldn't afford to pay Canadian taxes, though. I'll stick with USA taxes.
__________________
- Ira
Online  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.