BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-21-2010, 06:18 PM   #1 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montego Bay, Jamaica
Model: 9550
OS: 5.00.1082
PIN: 3167DAC7
Carrier: Digicel Jamaica
Posts: 25
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question No EDGE in caps when using App World on 9550

Please Login to Remove!

I got an unlocked Storm 2 (9550) on the Digicel network in Jamaica. When using App World it won't stay on EDGE in all caps. It just says loading. When I press the end/hang up button and return to the home screen i see edge is no longer in cars. when I return to App World it says I am unable to connect try later. I have tried later No luck. called my provider but the could not help. Is it because I am using GSM only and this is a GSM/CDMA phone. By the way I can use App World via WiFi @ work. Is there a fix for this?
Offline  
Old 10-26-2010, 05:11 PM   #2 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chennai, India
Model: 9550
OS: 5.0.0.607
PIN: N/A
Carrier: AirTel
Posts: 4
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The EDGE in caps appears only when your data communication is through BIS / BES. App World or other applications (for example: Google Maps) may try to use TCP/IP as data communication gateway. In such cases, the icon would be "edge" in small.
Offline  
Old 11-17-2010, 09:39 AM   #3 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2008
Location: Montego Bay, Jamaica
Model: 9550
OS: 5.00.1082
PIN: 3167DAC7
Carrier: Digicel Jamaica
Posts: 25
Post Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: No EDGE in caps when using App World on 9550

How do I get App World to use only BIS. Is there a setting to do so?
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 11-25-2010, 01:47 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Digicel
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: No EDGE in caps when using App World on 9550

I'm having a similar problem
wondering if you've found a solution to this problem yet
Offline  
Old 11-29-2010, 08:06 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Digicel
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: No EDGE in caps when using App World on 9550

OK I actually fixed this problem this morning
It's relatively simple actually

Go to options->Advanced Options->Service Books
When there delete the wap service books and it should work fine from there on out
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.