BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-04-2010, 11:56 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default storm 507 turns off

Please Login to Remove!

hey whenever i try to reinstall the software through app loader or desktop manager, the device restarts, it says connecting to boot rom on the pc, and then i get an error after a few cycles help!

Last edited by psplova45 : 12-04-2010 at 12:17 PM.
Offline  
Old 12-04-2010, 12:18 PM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default Re: storm 507 turns off

Is the error you get the JVM 507? Did you delete the vendor.xml file before trying to install it? Did you install the OS on your PC first? Did you follow our directions in the yellow sticky at the top of the 9500 section?

You probably need to wipe it with Jl_cmder (see the FAQ) and then reinstall the OS (yellow sticky at the top of the 9500 section).

Who is your cell carrier and which 9500 do you have? There are several different models. Make sure you get the correct OS for your specific BB.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-04-2010, 12:30 PM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: storm 507 turns off

yes i wiped it, but same thing and what directions?, whats the sticky called

Last edited by psplova45 : 12-04-2010 at 12:43 PM.
Offline  
Old 12-04-2010, 01:14 PM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default Re: storm 507 turns off

Would be the ones at the top of the 9500 section. It depends on which 9500 model you have.

Please update your profile to reflect your cell carrier and you exact BB model number. Thanks
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-04-2010, 01:44 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: storm 507 turns off

i have, btw how do you get com1 port to display in app loader?
Offline  
Old 12-05-2010, 11:47 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: storm 507 turns off

umm some history of this bb: basically wen i got it from a person i plugged in the charging the red light came on and then went off without displaying anything , that cycled. then i thought maybe the charger slot is messed. so two days ago i bought an external desktop charger, charged the battery and put the battery in the bb and it turned on..., then wen the phone was working the battery went low so i thought to try the charger slot and it was charging!, after some hours of playing with the phone. it displayed a white screen and restarted!, and every time it turned on to the os after a while it would do the samething, the white screen would display for a split second, too fast for me to read!, so i used my mac to try and update, it downloaded everything and said i need 7mb more on the device during the installation , so the whole process was for nothing. my bb booted back into os. so i decided to just to wipe and reinstall, and now it reboots at connecting to boot rom when installing os. DOES THAT HELP?
Offline  
Old 12-05-2010, 01:47 PM   #7 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,035
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default Re: storm 507 turns off

Quote:
Originally Posted by psplova45 View Post
DOES THAT HELP?

No. Please edit your post so we can read it - not using text speak. You will get a much better (and quicker) response if we can read it. You need to use real words, punctuation and capitalization.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 12-05-2010, 03:53 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Model: 8520
PIN: N/A
Carrier: Orange UK
Posts: 14
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: storm 507 turns off

umm some history of this bb: basically when i got it from a person, i plugged in the charger and then the red light came on and then went off without displaying anything on the screen, that processed cycled. then i thought maybe the charger slot is faulty. so two days ago i bought an external desktop charger, i put the battery in the desktop charger and let it charge a bit enough for a blackberry to turn on then when i put the charged battery in the blackberry, it turned on..., then when the phone was working the battery went low so i thought to try the charger slot and it was charging through the port on the phone!, after some hours of playing around with the phone. it displayed a white screen and restarted!, and then every time it turned on to the os soon after a while it would do the same thing, the white screen would display for a split second, too fast for me to read what was written and restart!, so i used my mac to try and update, it downloaded everything and installation was smooth until it said i need 7mb more on the device during the installation , so the whole process was wasted. my bb booted back into the os. so i decided to just to wipe and reinstall the os , and now it reboots at connecting to boot rom when installing os. I HAVE A LOG FOR TRYING TO INSTALL OS AFTER THE WIPE THROUGH MAC, i have tried windows and it reboots at connecting to bootrom...on the mac it gives an error and the phone restarts

Last edited by psplova45 : 12-05-2010 at 03:56 PM.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: storm 507 turns off
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unlocked Storm on AT&T or T-Mobile JSanders General 9500 Series Discussion - Storm 747 04-28-2013 12:23 AM
STORM Today Plus - Hidden/Standard gadgetbean Media Center 14 09-15-2009 12:52 PM
Storm versus Bold njguy General 9500 Series Discussion - Storm 21 01-01-2009 07:45 AM
Lightning Storm (Bottom, TodayPlus, Calendar) BCollins521 Media Center 19 11-01-2008 10:24 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.