BlackBerry Forums Support Community
              

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-11-2010, 10:32 AM   #1 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Attachment issue on 9650

Please Login to Remove!

Most attachments come through fine, but occasionally some of them don't, even though they come through in outlook.

Has anyone seen this?
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-11-2010, 01:56 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Master
 
Motorcycle Mama's Avatar
 
Join Date: May 2008
Model: 9930
OS: 7.1.0.163
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 4,351
Post Thanks: 0
Thanked 246 Times in 238 Posts
Default

What size attachments?
Offline  
Old 06-11-2010, 05:33 PM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
lprmcnit's Avatar
 
Join Date: May 2010
Model: 8530
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 191
Post Thanks: 0
Thanked 7 Times in 6 Posts
Default

and what file extention(s)?
Offline  
Old 06-11-2010, 10:37 PM   #4 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Location: Erie, PA
Model: 9850
OS: 7.1.0.163
Carrier: Sprint
Posts: 155
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rpfeffer View Post
Most attachments come through fine, but occasionally some of them don't, even though they come through in outlook.

Has anyone seen this?
I know your post says 9650, but your profile says 9700... which one are you really talking about?

I have received various types of attachments on my 9650 and have had no issue with them (as long as they are a recognized file type for the BB).
__________________
Consistently annoyed.
Offline  
Old 06-11-2010, 11:00 PM   #5 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

While I do agree the user should update his profile, however considering the 9700 and 9650 are both running OS 5.0 it should not matter in this type of situation.

All we can do at this point is wait for the OP to post back.
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 06-12-2010, 08:03 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Location: Erie, PA
Model: 9850
OS: 7.1.0.163
Carrier: Sprint
Posts: 155
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SteveO86 View Post
While I do agree the user should update his profile, however considering the 9700 and 9650 are both running OS 5.0 it should not matter in this type of situation.

All we can do at this point is wait for the OP to post back.
You would think in theory that there would be no difference, but with RIM who knows. A friend of mine has a 9630 with VZW and has issues that I didn't have and could not duplicate on my Sprint 9630 (and we both were running the VZW release of OS). I have since upgraded to the 9650. So I just wanted to make sure that we are all on the same page.
__________________
Consistently annoyed.
Offline  
Old 06-15-2010, 01:34 PM   #7 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The attachments in question are small .xls files. The only thing I can figure is it maybe has something to do with how they were attached? I'm coming up empty, as most attachments do come through ok, but not all.

Also, I've updated my profile and sig, sorry about that!
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-15-2010, 06:59 PM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Mar 2006
Location: Erie, PA
Model: 9850
OS: 7.1.0.163
Carrier: Sprint
Posts: 155
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rpfeffer View Post
The attachments in question are small .xls files. The only thing I can figure is it maybe has something to do with how they were attached? I'm coming up empty, as most attachments do come through ok, but not all.

Also, I've updated my profile and sig, sorry about that!
They are not by chance protected worksheets are they? Could they be Office 2010 Beta xls files? I haven't had a chance to try either of those yet, but I would look there. I would also make sure that you are running the latest version of DocumentsToGo (or whatever program you might be using)
__________________
Consistently annoyed.
Offline  
Old 06-16-2010, 12:14 PM   #9 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it's coming from an sql service account that is automatically generating the xls file and then emailing it to certain people. The same attachment works fine when I save and try to send it to the same people, so it has to be something with how that automated process is attaching the file.
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-16-2010, 04:37 PM   #10 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Could the fact that the original attachment/message is being sent via SMTP relay be an issue? If so, how would that be resolved?
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-16-2010, 05:48 PM   #11 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

Probably has to do with the formatting of the file, when it comes out of the process.. Which is why when you save it and then send it again work.

The SMTP Relay should be irrelevant. Are you trying to view these via Sheets to go or the normal BB Attachment viewer?
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 06-17-2010, 12:56 PM   #12 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SteveO86 View Post
Probably has to do with the formatting of the file, when it comes out of the process.. Which is why when you save it and then send it again work.

The SMTP Relay should be irrelevant. Are you trying to view these via Sheets to go or the normal BB Attachment viewer?
normal BB attachment viewer.
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-17-2010, 02:24 PM   #13 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After further investigation, this is happening for any attachments that are being sent by SQL reporting services, not just excel files. We changed the format to PDF and the same thing occurs. The attachment reaches outlook, but never the blackberry device
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-18-2010, 06:49 AM   #14 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

So does the attachment NOT arrive in your BlackBerry Inbox Or can you NOT view it on your device?
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 06-18-2010, 09:35 AM   #15 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SteveO86 View Post
So does the attachment NOT arrive in your BlackBerry Inbox Or can you NOT view it on your device?
message shows up on both blackberry and outlook. Attachment is only in outlook.
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 06-24-2010, 09:52 AM   #16 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

We are having the same issue with any BB that has 5.0 on it. Older versions recieve the attachment just fine.

And an interesting point - emails they recieved before the upgrade still has the attachment and is viewable. This leads me to believe that the BES is sending the messages differently once it detects 5.0 on the device. Unfortunately I do not have the knowledge of how to pursue that line of thought.
Offline  
Old 06-25-2010, 04:18 PM   #17 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Sprint
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Found a workaround. Open the email that should have an attachment, press the blackberry button and chose xxx8220;View as Plain Textxxx8221;. The attachment will show up.

It would be nice if RIM would fix this because you do not always know you have an attachment...
Offline  
Old 07-01-2010, 10:17 AM   #18 (permalink)
CrackBerry Addict
 
rpfeffer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: MD
Model: 9650
OS: 5.0.0.699
Carrier: Sprint BES
Posts: 530
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kjulson View Post
Found a workaround. Open the email that should have an attachment, press the blackberry button and chose “View as Plain Text”. The attachment will show up.

It would be nice if RIM would fix this because you do not always know you have an attachment...
wow..that works.

Thanks!
__________________
9650 Bold - Sprint
BES 4.1 SP7
Offline  
Old 07-26-2010, 10:43 AM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: MO
Model: 9650
OS: 5.0.0.732
Carrier: Verizon
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the workaround, this just started happening to me within the last month on Verizon's network using a 9650 BOLD. Device is running OS v5.0.0.732 but the BES is 4.1 SP7.

Wondering if this isn't something with the carrier because 2 months ago we were on the AT&T network and I had the BOLD 9700 (BES 4.1 SP7) and these attachments came thru fine.
__________________
tforte
9650 BOLD - Verizon
BES 4.1.7.17
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

WESTON COMPONENTS 2N1795 Thyristor Stud 200V 70A TO-94 NEW IN PACKAGE HAM RADIO
$49.95
WESTON COMPONENTS 2N1795 Thyristor Stud 200V 70A TO-94 NEW IN PACKAGE HAM RADIO pictureTransistor Tester Diode Thyristor Capacitance Resistor Inductance LCR Meter KH
$19.33
Transistor Tester Diode Thyristor Capacitance Resistor Inductance LCR Meter KH picturelot of 2 Inducto NBR 147-3179-W DIODE PHASE CONTROL THYRISTOR unit module 1303
$49.99
lot of 2 Inducto NBR 147-3179-W DIODE PHASE CONTROL THYRISTOR unit module 1303 pictureInducto SCR DIODE PHASE CONTROL THYRISTOR unit module part IP 147-3176-S 1473176
$99.99
Inducto SCR DIODE PHASE CONTROL THYRISTOR unit module part IP 147-3176-S 1473176 pictureTested Working IOR Thyristor/Diode Module IRKT135-08: 135A 800V*
$24.99
Tested Working IOR Thyristor/Diode Module IRKT135-08: 135A 800V* picture






Copyright © 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.