BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-02-2010, 03:22 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 9650 Signal Loss when Charging

Please Login to Remove!

I have a problem with my phone. I only get 2 or 3 bars in my house and at work at the most. When I plug my phone in to charge it everything is fine until about 90 percent charged. After that for all intents and purposes I lose signal completely. Sometimes it will just show no bars, most other times it will got into searching for CDMA and then no service. It does not change when the battery is fully charged either. The only thing that fixes it is unplugging the device. It doesn't matter what outlet its plugged into. Ive also tried it at work and home and I get the same results. It does not do it if its plugged into the computer charging on USB, but it does charge a lot slower.


Any ideas on what could be causing this? Is this an issue that others are experiencing as well? do you think this a software issue or is it faulty hardware?

Carrier is Verizon

Phone is Bold 9650

Os is .732

Only apps I run are weatherbug

available memory is 307.7 MB
Offline  
Old 07-02-2010, 05:46 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,261
Post Thanks: 42
Thanked 572 Times in 567 Posts
Default

Normally the AC charger does not interfere with the BB but yours may be defective. The radiation from the charger( not normal) may be affecting the signal and it is possible depending on the charger, itxxx8217;s shutting down thinking the battery is fully charged. If possible borrow one or simply replace it.

Welcome to the Forums
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks buttonÓ


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 07-02-2010, 07:38 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default

Have you tried charging from a different location?
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Old 07-03-2010, 12:05 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tsac View Post
Normally the AC charger does not interfere with the BB but yours may be defective. The radiation from the charger( not normal) may be affecting the signal and it is possible depending on the charger, itís shutting down thinking the battery is fully charged. If possible borrow one or simply replace it.

Welcome to the Forums
I have 2 different chargers, they both do it.

Quote:
Originally Posted by akosnitzky View Post
Have you tried charging from a different location?
Yes Ive tried it at home and at work. Multiple outlets at work and at home and multiple rooms, I lose signal in all of them. The only time to doesn't do it is when its charging off of USB.
Offline  
Old 07-03-2010, 12:11 PM   #5 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

Signal strength is a bit flaky on this device.. I'd wait for a future OS Release.
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 07-03-2010, 01:15 PM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SteveO86 View Post
Signal strength is a bit flaky on this device.. I'd wait for a future OS Release.
So you think its a software thing? Im fine with that if it is, I just want to make sure its not a hardware issue, because this a replacement phone and only have 90 day warranty.
Offline  
Old 07-03-2010, 01:24 PM   #7 (permalink)
BlackBerryForums.com Super Moderator
 
SteveO86's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.280
PIN: I heard it drop!
Carrier: VZW BIS
Posts: 6,534
Post Thanks: 0
Thanked 4 Times in 1 Post
Default

If it's a hardware then it also effecting mine as well as many other, who have posted similar issues on this forum. Which is possible they did replace parts in the Storm2 months after its initial launch.
__________________
8830 -> 8330 -> 9550 -> 9650
Just think about how far BlackBerries have come from then till now... And what else is coming.

Follow me on Twitter
Offline  
Old 07-15-2010, 02:56 PM   #8 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well now here's another thing it does too. If I try to talk on it when its charging it will loose signal, no matter what charge level its at.

I really hope they know about this and get it resolved, its quite annoying.
Offline  
Old 08-31-2010, 06:47 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Michigan
Model: 8830
Carrier: Verizon
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I too have had this problem. It doesn't matter where I charge the phone. When I look at connections I found instead of Verizon, the phone was attempting to connect to AT&T. Today it took a new twist, the battery would not charge. I tried 2 different chargers and my PC, but it took a battery pull before it would start charging.
Offline  
Old 09-20-2010, 05:02 PM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2009
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by loki993 View Post
I have a problem with my phone. I only get 2 or 3 bars in my house and at work at the most. When I plug my phone in to charge it everything is fine until about 90 percent charged. After that for all intents and purposes I lose signal completely. Sometimes it will just show no bars, most other times it will got into searching for CDMA and then no service. It does not change when the battery is fully charged either. The only thing that fixes it is unplugging the device. It doesn't matter what outlet its plugged into. Ive also tried it at work and home and I get the same results. It does not do it if its plugged into the computer charging on USB, but it does charge a lot slower.


Any ideas on what could be causing this? Is this an issue that others are experiencing as well? do you think this a software issue or is it faulty hardware?

Carrier is Verizon

Phone is Bold 9650

Os is .732

Only apps I run are weatherbug

available memory is 307.7 MB
Mine is doing the same thing... my signal strength(s) drop like a brick when the phone is plugged in (doesn't seem to matter where, at home, in the office, in the car). And there are times while it's plugged in, if i try to make a call, the call fails, but once I unplug it, it works like a charm.

Any progress with figuring out what's wrong?

Don't get me wrong, I love this phone (a definite step up from the Storm/Storm 2 IMO) and if I can figure out what's causing this little problem (be it hardware or software), all will be right with the world.
Offline  
Old 11-27-2010, 08:42 PM   #11 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
adamant118's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: verizon
Posts: 29
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: 9650 Signal Loss when Charging

mine also ..i loose signal at home but when i am at work it reads SOS
Offline  
Old 11-28-2010, 07:38 AM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
oldrelicdvds's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Southern Tier, NY
Model: Z10
OS: 10.1.0.20
PIN: 333DF936
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 120
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: 9650 Signal Loss when Charging

Quote:
Originally Posted by loki993 View Post
I have a problem with my phone. I only get 2 or 3 bars in my house and at work at the most. When I plug my phone in to charge it everything is fine until about 90 percent charged. After that for all intents and purposes I lose signal completely. Sometimes it will just show no bars, most other times it will got into searching for CDMA and then no service. It does not change when the battery is fully charged either. The only thing that fixes it is unplugging the device. It doesn't matter what outlet its plugged into. Ive also tried it at work and home and I get the same results. It does not do it if its plugged into the computer charging on USB, but it does charge a lot slower.


Any ideas on what could be causing this? Is this an issue that others are experiencing as well? do you think this a software issue or is it faulty hardware?

Carrier is Verizon

Phone is Bold 9650

Os is .732

Only apps I run are weatherbug

available memory is 307.7 MB
VZW newest OS 5 release is 5.0.0.975. You should update to the newest OS, it fixed a few bugs, including memory card errors after a reboot.
__________________
Twitter: http://twitter.com/DickLewis13
Offline  
Old 11-28-2010, 10:01 AM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
akosnitzky's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Southern Florida
Model: 9650
OS: 6.0.0.333
Carrier: Verizon BIS
Posts: 14,484
Post Thanks: 6
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default Re: 9650 Signal Loss when Charging

The 6.0 Beta builds have been fairly stable. You may want to consider that option
__________________
------
Follow @akosnitzky on Twitter

LET'S GO CANES!
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright © 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM © and BlackBerry © are registered Trademarks of BlackBerry Inc.