BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-21-2010, 04:21 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Charging Trouble- 9650

Please Login to Remove!

This evening my phone shut off when it had half a battery left. I attempted to turn it on multiple times, and nothing happened. So, I plugged it in. However, when I plug in the phone, the normal blinking light does not come on, and I am unable to turn on the phone. I have been charging it for two hours how, and all that is on this screen is a picture of an empty battery with a red X through it. I have tried different batteries with the same result. What's going on?
Offline  
Old 09-21-2010, 06:33 AM   #2 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

How are you charging - wall outlet or via a USB on your PC?

If using a laptop, some will stop charging when the laptop "goes to sleep". And is you are using the USB, try via the wall outlet, and vice versa.

It could also be a battery failure or the USB port on the BB has failed or is otherwise broken.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-21-2010, 08:30 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried both the USB cord and 2 different wall chargers. I let it charge over night when I was sleeping and it still won't turn on.
Offline  
Old 09-21-2010, 09:10 AM   #4 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Have you tried another battery?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-21-2010, 09:24 AM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I have
Offline  
Old 09-21-2010, 09:31 AM   #6 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

And?
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-21-2010, 11:35 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

And it still will not turn on. When it is not hooked up to a charger, there are no lights and it won't turn on. When it is hooked up to the charger, it has a red light for a couple of seconds and then the empty battery with the red X over it pops up. The same result happens with both batteries, with the battery out, and with my car charger, two wall chargers, and the USB.
Offline  
Old 09-21-2010, 11:42 AM   #8 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,034
Post Thanks: 54
Thanked 782 Times in 742 Posts
Default

Sounds like a hardware problem then. Did it get wet or dropped?

If not, then I would take it to a Verizon store and have them check it out. If it is still under warranty, you might be able to get another one.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 09-21-2010, 11:49 AM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Sep 2010
Model: 9650
PIN: N/A
Carrier: Verizon Wireless
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is 4 days old :(
Looks like I'll be going back to talk to them. Thanks for your help.
Offline  
Old 09-22-2010, 04:09 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2008
Location: Woonsocket, RI
Model: 9630
Carrier: Verizon
Posts: 17
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The same thing happened over the weekend with my Tour. Plug in your Bold, remove the battery, wait approximately one minute and then put the battery back in (all this with the phone plugged in). Worked for me and I haven't had any further problems.
__________________
Ron Bernier
Woonsocket RI
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.