BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-11-2010, 01:08 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default BB browser

Please Login to Remove!

Hello,
I have a problem with the BB browser - it onyl works with the wifi.
I do have a data plan and I use Opera internet as usual - it's ONLY the be BB browser that always asks for wifi connection, otherwise it won't run.

The problem is, for example when I try to upgrade my facebook app, it automatically, without my decision, starts BB browser and then tell sme I need wifi connection (even tho I have 3g and a data plan) so I cant upgrade.....

I did start a thread about this, but it was closed and my prob is not rly solved yet.

Thanks
Offline  
Old 11-11-2010, 03:57 AM   #2 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
wesware's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ohio
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Open the BB browser, click you Menu key and select options. Click General Properties. Under the Default Browser drop down menu, make sure Internet Browser is selected.
__________________
BlackBerry Expressions
Offline  
Old 11-11-2010, 04:25 AM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Thiego-uk's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Model: SGS2
OS: 4.0.3
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 308
Post Thanks: 15
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

Humm....
In UK, if you have 3g you have no connection to internet. It must be 3G, at least on T-Mob. When I have 3g i either turn off anf back on the network. If still doesnt get to 3G I go to Mobile Network options and turn the settings to 2G only so im able to get GPRS signal which isnt as fast as 3G but better than nothing. I spoke to T-Mob about this once and they said to me it happens when they are carring some work on the network and isnt something regular. It only had happened about 3 or 4 times.

Last edited by Thiego-uk : 11-11-2010 at 04:26 AM.
Offline  
Old 11-11-2010, 07:36 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by wesware View Post
Open the BB browser, click you Menu key and select options. Click General Properties. Under the Default Browser drop down menu, make sure Internet Browser is selected.
Thanks ! Problem solved after 6 months )))
Godbless
Offline  
Old 11-13-2010, 08:42 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
wesware's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ohio
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BB browser

Quote:
Originally Posted by Adam69 View Post
Thanks ! Problem solved after 6 months )))
Godbless
Your welcome!
__________________
BlackBerry Expressions
Offline  
Old 11-14-2010, 09:56 AM   #6 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: etislat
Posts: 2
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BB browser

hi... i do have the same problem... but it only started after i upgraded to OS6...
and in OS6 there's the browser options are different and i cant do that :S any help?
Offline  
Old 11-14-2010, 08:25 PM   #7 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
wesware's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ohio
Model: 9550
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 57
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: BB browser

Quote:
Originally Posted by YaZaN_86 View Post
hi... i do have the same problem... but it only started after i upgraded to OS6...
and in OS6 there's the browser options are different and i cant do that :S any help?
Sorry, don't have much experience with OS 6 yet. I would recommend snooping around the settings until you find a similar option as stated above.
__________________
BlackBerry Expressions
Offline  
Old 11-14-2010, 09:48 PM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Feb 2007
Location: Central NJ
Model: 9900
OS: 7.1.0.284
PIN: nacle of creation
Carrier: ATT
Posts: 318
Post Thanks: 4
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by YaZaN_86 View Post
hi... i do have the same problem... but it only started after i upgraded to OS6...
and in OS6 there's the browser options are different and i cant do that :S any help?
Do you have blackberry-specific data plan?
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 11-16-2010, 10:53 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Thiego-uk's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Model: SGS2
OS: 4.0.3
PIN: N/A
Carrier: T-Mobile UK
Posts: 308
Post Thanks: 15
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default Re: BB browser

Quote:
Originally Posted by YaZaN_86 View Post
hi... i do have the same problem... but it only started after i upgraded to OS6...
and in OS6 there's the browser options are different and i cant do that :S any help?
Quote:
Originally Posted by cybertron213 View Post
Delete the "Blackberry internet browsing service 2" entry in the Service Book. Worked for me perfectly! You may need to do that every time the device is rebooted though.
Quote:
Originally Posted by Thiego-uk View Post
Hummm.... Something wierd happen and I just want to share it. After I deleted the "Blackberry internet browsing service 2" It was working sweet but I thought I should do a hard reset just to see what would happen. After the reset the internet conection on the browser through BIS stopped working as expected so I went back to the service books and for my surprise there was no "Blackberry internet browsing service 2" but 2 "Blackberry internet browsing service". :O
Not sure what to do I decided to delete one and see what would happen, as I did the browser still wouldnt connect through BIS so I decided deleting the other one left and get new Service Books to replace both. After I got the new service books I decided trying conecting browser through BIS again and guess what... Worked just perfect. Now I check on my service books and I have both "Blackberry internet browsing service" and "Blackberry internet browsing service 2" and its all working good even after many hard resets all works fine.

I hope it helps those with same or similar situation.

Thanks Cybertron for the help
It worked for me, maybe you have same problem.
Offline  
Old 11-27-2010, 03:47 AM   #10 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2010
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: celcom
Posts: 5
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BB browser

Quote:
Originally Posted by Thiego-uk View Post
It worked for me, maybe you have same problem.
I don't have "Blackberry internet browsing service 2" on my service book
what can i do
Offline  
Old 11-27-2010, 07:20 AM   #11 (permalink)
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Model: 9000
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: BB browser

where to find the Change the Support HTTP Authentication setting on your BES's MDS-CS instance in blackberry.

I am trying to access my job's website, and it won't even allow me to type in my login info/credentials
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.