BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-23-2010, 11:10 AM   #1 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Paris & Beirut
Model: 9981
OS: 7.1.0.523
Carrier: Orange FR & Etisalat AE
Posts: 334
Post Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Default The "Moving" Mail Icons

Please Login to Remove!

I have 4 email accounts configured on my 9800.

Even though I usually check my mail from the unified messages view, I keep the individual mail icons visible, and occasionally use them.

I keep putting them in a specific "order", but they keep changing positions.

This does not happen to any other icons but the mail icons.

I deleted the accounts and recreated them, sent service books, battery pulls, and even after a couple of OS upgrades, the dance remains.

No big deal, but just technically intriguing. Anyone else with this, and any clue what could be causing this?
__________________
P'9981 || 2 x 9800 || 9700 || 9105 || RIP: 8100; 2 x 8120; 8800; 8820; 8900; 2 x 9000; 9500.

Last edited by Mandel : 09-23-2010 at 11:14 AM. Reason: spelling
Offline  
Old 09-23-2010, 11:53 AM   #2 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,637
Post Thanks: 264
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default

what menu is this happening on?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 09-23-2010, 12:10 PM   #3 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Paris & Beirut
Model: 9981
OS: 7.1.0.523
Carrier: Orange FR & Etisalat AE
Posts: 334
Post Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Default

In the "All" menu.

I'm planning to add them as well to the "Favorites" and see if the issue follows
__________________
P'9981 || 2 x 9800 || 9700 || 9105 || RIP: 8100; 2 x 8120; 8800; 8820; 8900; 2 x 9000; 9500.
Offline  
Old 09-23-2010, 12:34 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
lonedog's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Kitchener, ON
Model: 9810
OS: 7.1.0.284
PIN: N/A
Carrier: Rogers
Posts: 18
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm guessing this has something to do with how often the mail accounts receive mail. The mail icons might be moving around based on the OS's determination of frequently used apps.
Offline  
Old 09-23-2010, 12:50 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 9800
OS: OS 6
PIN: N/A
Carrier: ATT Wireless
Posts: 98
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i marked the message icon as favorite, guess what, it doesn't stay as favorite nor in the position...when you reboot the device or even sometimes it will be unmarked as favorite randomely.
Offline  
Old 09-23-2010, 01:22 PM   #6 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Paris & Beirut
Model: 9981
OS: 7.1.0.523
Carrier: Orange FR & Etisalat AE
Posts: 334
Post Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mandel View Post
In the "All" menu.

I'm planning to add them as well to the "Favorites" and see if the issue follows
They don't move around in the Favorites tab. they "move" only in the All Tab.
__________________
P'9981 || 2 x 9800 || 9700 || 9105 || RIP: 8100; 2 x 8120; 8800; 8820; 8900; 2 x 9000; 9500.
Offline  
Old 09-23-2010, 03:14 PM   #7 (permalink)
BlackBerry Elite
 
knottyrope's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Massachusetts
Model: Z30
OS: 10.2.1
PIN: t of blood has been taken
Carrier: AT&T-US with I dee ten tee errors
Posts: 6,637
Post Thanks: 264
Thanked 269 Times in 255 Posts
Default

what OS version are you running on the Torch?
__________________
irony : many old timer posters have de-evolved into the trolls they once fought
I am on http://supportforums.blackberry.com
BES 10 running sweet for my Z30, Z10 and Q10
Offline  
Old 09-24-2010, 01:09 AM   #8 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Paris & Beirut
Model: 9981
OS: 7.1.0.523
Carrier: Orange FR & Etisalat AE
Posts: 334
Post Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Default

6.0.0.246.

Incidentally, I have gone through all the releases so far, and the dancing has been kind enough to accompany me.
__________________
P'9981 || 2 x 9800 || 9700 || 9105 || RIP: 8100; 2 x 8120; 8800; 8820; 8900; 2 x 9000; 9500.
Offline  
Old 09-24-2010, 08:47 AM   #9 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Dec 2005
Model: 9800
Carrier: ATT
Posts: 234
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same issues, and sometimes when I try to move an icon, the icon gets duplicated.
Offline  
Old 09-24-2010, 09:03 AM   #10 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Paris & Beirut
Model: 9981
OS: 7.1.0.523
Carrier: Orange FR & Etisalat AE
Posts: 334
Post Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rdef View Post
I have the same issues, and sometimes when I try to move an icon, the icon gets duplicated.
Same. Occurs only to mail icons.
Posted via BlackBerryForums.com Mobile
Offline  
Old 09-25-2010, 11:13 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
AZsteelman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: PHX, AZ
Model: 9800
Carrier: ATT
Posts: 169
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Man, I'm having the same issues, running version .214 - this didn't happen on the original version of OS (can't recall the number). I finally got tired of chasing the icons around and put the 2 that were jumping around in the Applications folder and they stayed put there, but move around in it also!
Offline  
Old 09-25-2010, 09:42 PM   #12 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
rudysan's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Caracas - Venezuela
Model: Q10
OS: 10.1.0.2
PIN: N/A
Carrier: Movistar
Posts: 53
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try creating a new folder on the all menu, called email o whatever and move into that folder all your email folders, probably they'll stop the dancing around
__________________
Q10
Offline  
Old 09-26-2010, 01:21 AM   #13 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Sep 2006
Location: Paris & Beirut
Model: 9981
OS: 7.1.0.523
Carrier: Orange FR & Etisalat AE
Posts: 334
Post Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rudysan View Post
Try creating a new folder on the all menu, called email o whatever and move into that folder all your email folders, probably they'll stop the dancing around
I did that too... worse result. One of the icons disappeared, and only reappeared after a reboot.

I can tell now this is happening to many people... so hopefully there will be a fix soon.
__________________
P'9981 || 2 x 9800 || 9700 || 9105 || RIP: 8100; 2 x 8120; 8800; 8820; 8900; 2 x 9000; 9500.
Offline  
Old 09-26-2010, 06:10 PM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: May 2007
Model: 9800
OS: OS 6
PIN: N/A
Carrier: ATT Wireless
Posts: 98
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Pretty much every other reboot, pending how bad I needed to reboot, has my icons move around. I don't keep track on all the folder, except the "Favorite" but they sure get re-arranged because of two or so icons got moved...grrrr....annoying.
Offline  
Old 10-11-2010, 12:50 AM   #15 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Jul 2009
Location: India
Model: 9800
OS: 6.0.0.246
PIN: 22DCCEB3
Carrier: Vodafone
Posts: 38
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mandel View Post
I have 4 email accounts configured on my 9800.

Even though I usually check my mail from the unified messages view, I keep the individual mail icons visible, and occasionally use them.

I keep putting them in a specific "order", but they keep changing positions.

This does not happen to any other icons but the mail icons.

I deleted the accounts and recreated them, sent service books, battery pulls, and even after a couple of OS upgrades, the dance remains.

No big deal, but just technically intriguing. Anyone else with this, and any clue what could be causing this?
I am also facing same problem. hope BB team will fix this on new OS update. i started having this issue after doing os update :(
Offline  
Old 10-11-2010, 07:54 AM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
andriver's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Texas
Model: 9800
PIN: What's that?
Carrier: AT&T
Posts: 65
Post Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have the same annoying problem. It happened when I upgraded to .246.
Offline  
Old 10-11-2010, 09:20 AM   #17 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
AZsteelman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: PHX, AZ
Model: 9800
Carrier: ATT
Posts: 169
Post Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by andriver View Post
I have the same annoying problem. It happened when I upgraded to .246.
Now that's really strange! Mine stopped moving around when I upgraded to .246!
Offline  
Old 10-12-2010, 07:06 AM   #18 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
pyro451's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Massachusetts
Model: 9810
OS: 7.0.0.261
Carrier: AT&T
Posts: 176
Post Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by AZsteelman View Post
Now that's really strange! Mine stopped moving around when I upgraded to .246!
Happens to me with my personal email accounts, not the main in box.
__________________
I'd rather hunt with Cheney than ride with Kennedy [especially now]
Offline  
Old 10-23-2010, 07:44 PM   #19 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2009
Model: 9800
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 10
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just upgraded to v6.0.0.246 and started having the same problem. Very annoying! On hold with AT&T/RIM right now . . .

Last edited by ctgo4it : 10-23-2010 at 07:46 PM.
Offline  
Old 11-05-2010, 04:53 PM   #20 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto Canada
Model: Q10
OS: 10.2.1.21
Carrier: Rogers
Posts: 439
Post Thanks: 12
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default

I thought that this was only happening to me because I have a third party theme installed, although it also happens on a reboot (by a new program requiring a reboot or on battery pull) even if I am using default RIM 6 theme.
After I have organized my folders and icons into appropriate folders, and I do a reboot, I get three or four rows of icons (social messaging, such as facebook, and media such as camera) appearing first. I have to move these icons back into the folders where I had originally put them.
I wonder if is a third party program which is non-os 6 compliant which is causing this?
The Roger's rep suggested I reinstall the OS (which is .246 and the OS which Rogers and the other Canadian telcoms launched with on Sept 30).
I can't remember when this first started, but I would not have had a reboot until I installed some new programs. I am considering the latest Beta .337 and will do a BBSAK clean and after installing the OS see if I get the same issue before reinstalling my 3rd party apps.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.