BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-16-2012, 08:25 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Naiera's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: 3
Posts: 11
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default After OS update I get 'invalid ring tone selected'

Please Login to Remove!

Has anyone else experienced this on their 9900? I've read a lot of threads on this topic, but none have been about the 9900.

A few weeks ago I chose to upgrade to the latest OS and somehow it failed to update properly. It seems that the phone has the latest OS, but the process failed in Desktop Software on my Mac.

After that, the sounds would go dead after a certain period of time; I'd get the message 'Invalid ring tone selected; please make another selection' with any of my tones, no matter if they were there from the beginning or among those I've downloaded from OS 5. A reboot would fix the problem for about 24 hours.

Two weeks or so ago I install the Desktop Software on my emulated Windows XP and find the option of installing the OS completely from the beginning. I went with the latest version and the program just did the whole thing for me, including restoring the backup.

This had seemed to work ever since, until now, where I find the ring tones not working, once again. Obviously, this confuses me a lot, since it would always stop working after about 24 hours before.

Does anyone have an idea of what I can do to fix this? I would very much appreciate any advice.

EDIT: I have a 2GB memory card in there that's been present when it's all been peachy and when there's been trouble. I haven't installed any programs at all since I thought I fixed the problem. No updates for anything either.

Last edited by Naiera : 01-16-2012 at 08:33 PM.
Offline  
Old 01-16-2012, 08:39 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Mensa
 
tsac's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Others run out when we run in
Model: Z10
OS: 10.010219
PIN: No Pin just a Tack
Carrier: at&t
Posts: 8,113
Post Thanks: 38
Thanked 555 Times in 550 Posts
Default Re: After OS update I get 'invalid ring tone selected'

My thought is one of the standard apps is corrupted. it may be from the use of emulation mode. I would try using one of the programs like JL_cmdr to reload the OS but it may not be available for a MAC. It also may be better to try it on a PC
__________________
If someone helps, tell them by clicking the Thanks button


9810 BES
Z10 on BES
9700 BIS
Offline  
Old 01-16-2012, 09:38 PM   #3 (permalink)
Appleinator
 
Dubdub's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: New Hampshire
Model: App5
OS: AJBR549
PIN: Ask
Carrier: ATT & Verizon
Posts: 20,016
Post Thanks: 54
Thanked 778 Times in 740 Posts
Default Re: After OS update I get 'invalid ring tone selected'

Or you need to reload your ringtones and set them up again. Probably got wiped out during the OS update.
__________________
-->>BB FAQ

-->>Stinsonddog's Tip Site!

-->>Twitter


If someone helps, tell them by clicking the Thanks button.!!
Offline  
Old 01-17-2012, 12:24 PM   #4 (permalink)
New Member
 
Naiera's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: 3
Posts: 11
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: After OS update I get 'invalid ring tone selected'

The ringtones have been working for a long time. They're all there.
Offline  
Old 01-17-2012, 04:39 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Model: 9700
PIN: N/A
Carrier: tmobile
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: After OS update I get 'invalid ring tone selected'

Quote:
Originally Posted by Naiera View Post
Has anyone else experienced this on their 9900? I've read a lot of threads on this topic, but none have been about the 9900.

A few weeks ago I chose to upgrade to the latest OS and somehow it failed to update properly. It seems that the phone has the latest OS, but the process failed in Desktop Software on my Mac.

After that, the sounds would go dead after a certain period of time; I'd get the message 'Invalid ring tone selected; please make another selection' with any of my tones, no matter if they were there from the beginning or among those I've downloaded from OS 5. A reboot would fix the problem for about 24 hours.

Two weeks or so ago I install the Desktop Software on my emulated Windows XP and find the option of installing the OS completely from the beginning. I went with the latest version and the program just did the whole thing for me, including restoring the backup.

This had seemed to work ever since, until now, where I find the ring tones not working, once again. Obviously, this confuses me a lot, since it would always stop working after about 24 hours before.

Does anyone have an idea of what I can do to fix this? I would very much appreciate any advice.

EDIT: I have a 2GB memory card in there that's been present when it's all been peachy and when there's been trouble. I haven't installed any programs at all since I thought I fixed the problem. No updates for anything either.
havin same problem anyone go saltion?
Offline  
Old 01-18-2012, 07:16 AM   #6 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2011
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 23
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: After OS update I get 'invalid ring tone selected'

I had the same problem. I was using the Jared flashlight APP. I removed the APP and the problem was resolved. BB claims some APPs that access the media (flashlight APP access via video camera which is considered media). I reloaded a new flashlight APP and all works perfectly now.
Offline  
Old 01-23-2012, 06:47 AM   #7 (permalink)
New Member
 
Naiera's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Model: 9900
PIN: N/A
Carrier: 3
Posts: 11
Post Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: After OS update I get 'invalid ring tone selected'

Aha! I have Jared's flashlight app as well!

I'll try getting rid of that the next time it happens. It's been working for a number of days now, but I'm sure it'll happen again, of course, every time I reset due to some software update, the problem is postponed...
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads for: After OS update I get 'invalid ring tone selected'
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BlackBerry OS (and "Beta" OS) Upgrade Myths Dispelled: John Clark General BlackBerry Discussion 90 12-22-2013 06:42 AM
Losing Call Logs, SMS or Emails? Optimize your BB! How To Setup for max free memory! John Clark BlackBerry Help 1620 12-31-2012 06:43 AM
Trouble to update my OS :-( (5.0.0.461 to 5.0.0.822) puffo25 General 8900 Series Discussion - Javelin 9 10-27-2010 01:41 AM
Can't change ring tone from home screen Homeuser66 General 8300 Series Discussion - Curve 0 02-05-2009 09:36 AM
AIM Messenger tone wont change after OS update Drum4x4885 General 8300 Series Discussion - Curve 0 12-30-2008 12:40 PM





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.