BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-15-2007, 09:42 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8703
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problem picking up VM using the #1 key

Please Login to Remove!

My blackberry 8703 no longer automatically goes to voice mail when I press key #1. The screen reads "invalid phone number." How do I change this back so it will work using key #1 like it did originaly?
Offline  
Old 10-15-2007, 09:44 PM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

phone dialer > speed dial list > edit. Make sure your 1/w key is prorammed for your voice dial found at Phone dialer > Options > Voice mail.
Offline  
Old 10-15-2007, 09:45 PM   #3 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Remove the battery from the device and reinsert. It should reset your voicemail speed dial.
Offline  
Old 10-15-2007, 10:02 PM   #4 (permalink)
EPIC MOD
 
ezrunner's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Virginia Beach
Model: ZED10
OS: DOS 3.1
PIN: INK STICK
Carrier: Tmobile
Posts: 12,214
Post Thanks: 9
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry8700/4.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/100)

Check with carrier and make sure you still have a valid VM # for your carrier
__________________
ZED 10
Offline  
Old 10-15-2007, 10:03 PM   #5 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8703
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default re-activating key #1 to check voice mail

How do I find the "phone dialer" menu in my blackberry?
Offline  
Old 10-15-2007, 10:05 PM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Feb 2005
Model: 8300
Carrier: AT&T
Posts: 187
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

actually the correct thing to do is go into your speed dials and delete the speed dial associated with the 1 key (even though there is nothing assigned). it will work again after that.

eric
Offline  
Old 10-15-2007, 10:05 PM   #7 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

the place you would dial a number you are calling.
Offline  
Old 10-15-2007, 10:06 PM   #8 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lewwoods View Post
How do I find the "phone dialer" menu in my blackberry?
Green phone button
Offline  
Old 10-15-2007, 10:06 PM   #9 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8703
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I can check my voice mail with no problem when I dial my number manually. It is only with the #1 key the number 1 key that it is no longer working.
Offline  
Old 10-15-2007, 10:07 PM   #10 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

As posted above, delete any number in the "W" speed dial and then reboot the phone. Just try it.
Offline  
Old 10-15-2007, 10:07 PM   #11 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

ok, have you taken any of the suggestions made here... pull the battery to reboot, check to make sure the number has not "disappeared" from that key? Try those suggestions, please. One of them is the key, i am betting.
Offline  
Old 10-15-2007, 10:09 PM   #12 (permalink)
New Member
 
Join Date: Oct 2007
Model: 8703
PIN: N/A
Carrier: sprint
Posts: 7
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, I got it working!!! Thanks to each of you for your assistance!
Offline  
Old 10-15-2007, 10:10 PM   #13 (permalink)
BBF Moderator
 
John Clark's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Model: Z30
OS: 10.2.1.x
PIN: s & needles
Carrier: AT&T
Posts: 34,679
Post Thanks: 4
Thanked 96 Times in 71 Posts
Default

And what was the final fix?
Offline  
Old 10-16-2007, 02:42 PM   #14 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
Join Date: Sep 2007
Model: 9700
Carrier: T-Mobile
Posts: 31
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This happened to me when I upgraded my 8320 to OS .175. Even though my "W" field in the Speed Dial list was empty, I deleted the "W" field anyway. Then I removed the battery to reboot the BB, and it now works.
Offline  
Old 10-17-2007, 04:40 PM   #15 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
Join Date: May 2007
Location: Southern California
Model: 9000
OS: 5.0.0.509
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 317
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Very helpful. My 8300 was in the same boat after I updated its OS last week. This process just brought it back. Thanks.
Offline  
Old 11-16-2007, 06:42 PM   #16 (permalink)
Talking BlackBerry Encyclopedia
 
MadDog_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: California
Model: 8310
PIN: Hang on. I'm looking for it!
Carrier: AT&T
Posts: 310
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by purepinay View Post
This happened to me when I upgraded my 8320 to OS .175. Even though my "W" field in the Speed Dial list was empty, I deleted the "W" field anyway. Then I removed the battery to reboot the BB, and it now works.
I haven't upgraded my OS but all of a sudden had this problem.

Rebooting did not work.

Deleting the "W" field in the Speed Dial list (it was empty), and THEN rebooting fixed it.
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.