BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-16-2007, 10:02 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Bobb's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Coatesville, PA USA (Suburban Philadelphia) USA
Model: Z10
OS: 10.2.1.53
Carrier: T-Mobile
Posts: 76
Post Thanks: 13
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Periodic E-Mail Suspension: Is This Common/Normal?

Please Login to Remove!

Every so often (perhaps two or three times per year if I recall correctly), my BB receives an e-mail that notifies me that "...this e-mail account can no longer be used/is no longer activated" or something like that. I recently received this message, but deleted it after I fixed it, so I can't remember the exact wording. Anyway....

Sure enough, once that message is received, no e-mails come through to my BB, nor can I send any from my BB. I should mention that e-mails continue to come through to my "xxxxx@tmo.blackberry.net" address, but NOT to the e-mail address I have linked with my CompuServe ISP account. I log on to my provider website (T-Mobile) and go to the e-mail setup & management page, and sure enough....that particular e-mail account address is shown as being deactivated. I go through the steps to re-establish it, and then re-send the services books (a step that wasn't outlined but I eventually figured out the first time this happened). It is not long before everything gets up and running again and the BB begins to receive the backlog of undelivered e-mails. Everything remains cool for several months before it suddenly happens again.

So.....I know how to remedy this situation when it happens, but I'm just curious: Is this supposed to happen periodically? What is the source of this occurrence; my mobile service provider? my ISP? BB? I ask this because I travel a great deal, and it could possibly happen when I am away from a computer and internet access for a good period of time, thus leaving me without e-mail communication via my BB.

Perhaps this is just a "normal" occurrence and a way for my e-mail provider,T-Mobile, or BB to insure that my linked e-mail continues to be valid by forcing me to re-set it now and then.

I've never read of this happening anywhere on this forum, even after doing a search about it. I'm just curious to know if this is normal.

Note: I'm using a BB 7100t, BWC (CompuServe), T-Mobile

Thanks for your input!
__________________
Bobb

Coatesville, Pennsylvania USA
(Suburban Philadelphia)
Offline  
Old 10-16-2007, 10:07 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Bob, that is a first for me to hear.
Offline  
Old 10-16-2007, 10:09 AM   #3 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Thatzmister2u's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Nor Cal
Model: 9000
PIN: ups! ;)
Carrier: AT&T
Posts: 5,890
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It is your ISP's server. BIS polls the server every 15 minutes, if it cannot access it will dump. They are taking something off-line. Maintenance or whatever. Mine starting doing it almost every night between midnight and 1:00am. Sure enough, taking the server off-line for daily routines.
__________________
Unlocked | AT&T BES
*gasp* Un-protected...


www.horizonwirelessonline.com - Unlocks and Repairs
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.