BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-10-2008, 02:05 PM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: May 2008
Model: 8300
PIN: N/A
Carrier: AT&T
Posts: 3
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default AT&T Blackberry 8310 missing Off Deck Browser

Please Login to Remove!

Hey All,

Usually you have 2 browsers on your phone 1 being the on-deck browser (MediaNet for AT&T) which goes to the ATT portal and then an off-deck browser which is not controlled by the carrier.

For some reason one of my Blackberrys (yes I have 2 work/personal) is missing the default browser which is not Medianet for ATT. Even after a complete wipe the browser is missing.
Is there a way to get it back? Or has ATT stripped my browser for this particular firmware? I don't like going through the stupid MediaNet portal.

Screenshots
NoBrowser = 8310(1) missing browser options
Browser = 8310(2) using Blackberry browser
Browser1 = 8310(2) showing all its options

Why is one like this and the other not? They are both AT&T phones, one was purchased a few months after the other.
Attached Thumbnails
AT&T Blackberry 8310 missing Off Deck Browser-nobrowser.jpg  AT&T Blackberry 8310 missing Off Deck Browser-browser.jpg  AT&T Blackberry 8310 missing Off Deck Browser-browser1.jpg  

Last edited by efenili : 07-10-2008 at 02:14 PM.
Offline  
Old 07-10-2008, 02:10 PM   #2 (permalink)
BlackBerry Extraordinaire
 
CO_BBTechie's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Denver
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 2,044
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try options->advanced options->host routing table->[click menu]->register now.

This should re-send your service books. One of the books controls the presence or absence of your browser. Both the media net and the non-media net are controlled by your carrier (ATT in this case)

Failing that, you can login to your BIS website and click send service books from there.
__________________
Treat your password like your toothbrush. Don't let anybody else use it, and get a new one every six months.
Clifford Stoll
Offline  
Old 07-10-2008, 05:31 PM   #3 (permalink)
Retired BBF Moderator
 
Sith_Apprentice's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Model: 9000
OS: 4.6.0.xxx
Carrier: AT&T
Posts: 10,149
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted (BlackBerry 9000 4.6.0.67)

Make sure its not hidden. Main icon screen > menu > show all and see if the browser is there

It does sound like a service book issue however so try what is listed above first.
Offline  
Old 07-10-2008, 05:43 PM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
jvanlew's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Laveen, AZ
Model: 8310
Carrier: AT&T
Posts: 25
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I experienced this when I got my Curve recently. I resent the service books, as people suggested above, and that worked. I actually used the bis log in approach as i had just finished setting up my email using the icon they provided. After a reboot (battery pull), my browser icon was there. Yay!
Offline  
Old 07-10-2008, 09:43 PM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Garz08's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Model: 9000
OS: 4.6
PIN: N/A
Carrier: At&t
Posts: 125
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Wirelessly posted

Re-register device should solve this. I always need to do that after updating to a newer OS.
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.