BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-29-2008, 08:52 AM   #1 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: N/A
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default IMAP Email Troubles

Please Login to Remove!

Hi All,

Ok, so I have a Blackberry Curve on Verizon Wireless. I didn't buy the "corporate" plan, so I'm accessing my Exchange email via IMAP. It works well for the most part. If I read or delete a message on the device, it shows up as "read" or "deleted" in Outlook. If I send a message from the device, it shows up in my sent folders in Outlook.

The problem I'm having is when I read or delete a message in Outlook. It does not show up as read or deleted on the device. How can I get this functionality to work both ways?

Thanks in advance!

-Mike
Offline  
Old 07-29-2008, 09:01 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,911
Post Thanks: 59
Thanked 241 Times in 180 Posts
Default

Mike, that should work, and "sometimes" the read/delete reconciles from the server to the BB just take longer. The reverser (BB --> Sever) happens more immediately.
Offline  
Old 07-29-2008, 09:11 AM   #3 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: 8130
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 1
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've actually noticed this as well with my IMAP account. Reading or deleting a message on the server does not seem to ever mark the message read or delete it on my Blackberry. (I've waited for quite a while.) The only way I can get a message to delete automatically on my BB after I've deleted it on the server is by manually marking the message read on the BB and then waiting a while for the change to propagate.
Offline  
Old 07-29-2008, 10:12 AM   #4 (permalink)
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Model: N/A
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 6
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question

I've tried waiting overnight, and the reverse still doesn't happen.

Not a HUGE deal, but it would be nice if it worked properly.

Is it possible I have a setting wrong somewhere?

-Mike
Offline  




Copyright 2004-2016 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.