BlackBerry Forums Support Community               

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-23-2008, 06:26 AM   #1 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Hourglass Problems

Please Login to Remove!

Guys,

This morning I noticed the hourglass is appearing on my screen every 2-3 seconds for a split second but it has been doing this constantly for the last 3 hours now. I know this is a very general statement but I don't know what else to add...

Things I have already tried:
1. Checking to make sure there was nothing running besides the basic 5 applications and BlackBerry Alerts

2. Power off battery pull (twice)

3. Power on battery pull (twice)

Neither #2 or #3 helped in any way
Offline  
Old 09-23-2008, 06:32 AM   #2 (permalink)
Crimson Tide Moderator
 
JSanders's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: North of the moss line
Model: 9xx0
OS: 7.0sumtin
PIN: t low
Carrier: Verizon
Posts: 41,907
Post Thanks: 60
Thanked 244 Times in 182 Posts
Default

Drew, take the media card out for a time and see if it continues.

if you upgraded your BB, sometimes your Media Card does not like it and constantly scan the card.

Read this: Fix for Media Player Not Scanning For Music, Stuck on Scan, or Constant Reboots

Last edited by JSanders : 09-23-2008 at 06:34 AM.
Offline  
Old 09-23-2008, 06:48 AM   #3 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

But I have had the same media card in there all along and haven't upgraded anything. I upgraded to .77 some time ago and there was no problem until today but I will certainly give it a shot.
Offline  
Old 09-23-2008, 06:51 AM   #4 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
flegend's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London, UK
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This happened to 2 UK users over the past 24 hrs, also our incoming email stopped and the battery was draining rapidly.

We deleted facebook and normal service from the blackberry has resumed, we are wondering if this might be due to an email quality update:

UK O2 8120 has stopped receiving emails to any address but still sending
Offline  
Old 09-23-2008, 06:51 AM   #5 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Update:

Media card is out and no change in the problem
Offline  
Old 09-23-2008, 06:52 AM   #6 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah my battery was full when I went to bed last night and 20% this morning
Offline  
Old 09-23-2008, 06:53 AM   #7 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
flegend's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London, UK
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

do you have facebook on there?
Offline  
Old 09-23-2008, 07:04 AM   #8 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes and just deleted it and it seems to have fixed the problem.... weird I have always had facebook installed and there was never an issue before.... oh well...

Wonder if it is safe to reinstall?
Offline  
Old 09-23-2008, 07:09 AM   #9 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
flegend's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London, UK
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm waiting on that but let your tech support know that this fixed it and then they'll tell RIM, am talking to other bb users on other sites
Offline  
Old 09-23-2008, 07:14 AM   #10 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
flegend's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London, UK
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does your email look better quality now? I get things in bold and different colours and I'm sure I remember something about this being an update, I am looking for it in my google reader
Offline  
Old 09-23-2008, 07:17 AM   #11 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah it does I remember getting an email yesterday and I thought "this is different"
Offline  
Old 09-23-2008, 07:21 AM   #12 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
flegend's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London, UK
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb confusing

hmmmmm, needs some more investigation, you're the 3rd of 4 peeps I've found that this has happened to, but I can't find where I read that update, maybe a moderator will have read about it.
Offline  
Old 09-23-2008, 07:36 AM   #13 (permalink)
Knows Where the Search Button Is
 
flegend's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: London, UK
Model: 9000
OS: 4.6.0.162
PIN: N/A
Carrier: O2
Posts: 44
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

found the article:

BlackBerry Device Software v4.5 Coming Soon? | BerryReview.com
Offline  
Old 09-23-2008, 09:08 AM   #14 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Join Date: Aug 2008
Model: 8330
PIN: N/A
Carrier: Verizon
Posts: 95
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had a similar problem. It happened after trying to visit certain websites. "Script Loading" would appear in the load bar, though nothing would progress. These are sites I'd previously been able to visit, but recently have not.

Pulling the battery works every time. Though it's a pain to have to pull the battery every time I come to one such website.
Offline  
Old 09-23-2008, 09:28 AM   #15 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
Gareth.Hooper's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: South Africa
Model: 8100
Carrier: Vodacom
Posts: 160
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Drewsb, in most instances I have seen this, is when there is a hung Javascript from browsing a webpage. Do you have this enabled for your Browser? 99% of the time to resolve this issue is to clear the Browser cache, worked for me everytime and in some cases a batt pull to clear anything resident in memory.

If you find this to be the case, perhaps disable the Javascript and retry browsing the same pages as before.


Gareth
BerryReview
BerryReview.com | BlackBerry News xxx038; Reviews You Can Use
__________________
Gareth
'Moved to iPhone'
Offline  
Old 09-23-2008, 09:39 AM   #16 (permalink)
Thumbs Must Hurt
 
drewsb's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. John's, Newfoundland, Canada
Model: 8330
OS: 4.5.0.77
Carrier: Bell
Posts: 92
Post Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Deleting Facebook fixed the problem... I am just wondering since I have had facebook installed forever what happened in the last 12 hours and if I reinstall the app will it cause the same problem again
Offline  
Closed Thread


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On





Copyright 2004-2014 BlackBerryForums.com.
The names RIM and BlackBerry are registered Trademarks of BlackBerry Inc.